Belediye İş Sendikası Siirt Şubesi Toplu Sözleşmelere Bir Yenisini Daha Kazandırdı

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Kozluk Belediyesi ile Belediye İş Sendikası Siirt Şubesi arasında 3 yıllık toplu iş sözleşme imzalayarak , en düşük işçi Yevmiyeleri 125 TL ve Maaşlar 4.000 ile 5.000 TL arasında oldu.

İmza törenine Kozluk Belediye Başkanı Ayhan Eren,Belediye İş Sendikası Siirt Şube Başkanı Halit Akınay, Başkan Yardımcısı Naif Kaçar ve Şube Mali sekreteri İsmail Özer katıldı. 

Kozluk Belediye hizmet binasında düzenlenen toplu iş sözleşmesi imza töreninde konuşan Kozluk Belediye Başkanı Ayhan Eren, "bizim amacımız halkın ihtiyaçlarına cevap vermektir, bu ihtiyaçlara cevap verirken de çalışanımızı da mağdur etmediklerini söyledi.

Belediye-İş Sendikası ile yaptığımız görüşmeler sonucunda, imzaladığımız toplu sözleşmenin hayırlı uğurlu olmasını dileyen Eren, "Belediye olarak kasamıza giren her kuruşun en adil şekilde harcanmasına özen gösteriyoruz. Prensibimiz gereği çalışanlarımızın haklarını alın terleri kurumadan ödemek gider hanemizin ilk sırasında bulunmaktadır. Kozluk ilçemizde beraber yaptığımız hizmetlerde önemli katkıları olan işçilerimizin sevinçte ve kederde, her zaman yanındayız. Sözleşmenin sendikamıza ve işçilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

  Belediye-İş Sendikası Siirt Şube Başkanı Halit Akınay: “Bu sözleşmenin Kozluk Belediyesi’ne ve çalışanlarına hayırlı olmasını dileyerek, toplu iş sözleşmesinde sendikaya emeğe ve emekçiye olan bakışından dolayı; Kozluk Belediye Başkanı Ayhan Eren ’e teşekkür etti.  Kozluk Belediye Başkanı Ayhan Eren  ile Belediye-İş Sendikası Siirt Şube Başkanı Halit Akınay birbirlerini tebrik ederek, toplu iş sözleşme metnini imzaladılar. 

Yapılan sözleşmeye göre işçi Yevmiyeleri 125 TL  Maaşlar 4.000 ile 5.000 TL arasında oldu.

Tüm sosyal haklara ilave ek zamlar yapıldı Aile ve çocuk Yardımı eklendi Kıdem tazminatı hesaplaması ve izinler kadrolu işçiler seviyesine getirildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN