Bölgenin Fıstık İhtiyacını Onlar Sağlıyor!

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt’in kalkınmasında önem arz eden Siirt fıstığı yetiştirmeciliğinde Keleş Fidancılık, Siirt ve Güneydoğu Anadolu bölgesinin büyük bir eksiğini gidermeye devam ediyor.

https://www.youtube.com/watch?v=DdsUmDrzdLs&feature=youtu.be

Bir yılda yaklaşık 1 buçuk milyon fıstık ve bıttım fidanı yetiştirdiklerini belirten Ferhat Keleş, “bölge illerimizin de fıstık fidan ihtiyacının yüzde 80’nini karşılıyoruz” dedi.

“30 eleman ile birlikte Siirt ve bölge illerimize hizmet veriyoruz” şeklinde konuşan Keleş sözlerine şunları ekledi, “Siirt’in gelir kaynağı olan fıstık üretiminin yüzde yüzüne yakın bir fidan üretimini ve bölge illerimizin de fıstık fidan ihtiyacının yüzde 80’nini karşılıyoruz.”

Amaçlarının Siirt’te farklı fidan ve ağaç türlerini yetiştirmek olduğunu belirten Keleş, “Fıstık fidanı dışında bıttım fidanı üretimcide yapmaktayız. Bununla beraber çiçekçilik ve seracılık alanına da giriştik. Bölgenin bir diğer en büyük eksiği olan peyzaj işine de bizler keleş fidancılık ve peyzaj istasyonu olarak işin içine el atmış bulunmaktayız. Amacımız burada yetişmiyor denilen ağaçları ve fidanları Siirt iklimine kazandırılmasıdır. Bizler yaklaşık 52 ağaç çeşidi 35 bitki çeşidi süs ve meyve yetiştiriciliği yapmaya başladık” ifadesini kullandı.

Siirt olarak meyve ve fidan yetiştiriciliğinde dışa bağımlığı sona erdirmek ve iş istihdamı oluşturmak amacında olduklarını söyleyen Keleş, son olarak şunları söyledi:

“Bizler yılda 1 minyon üzerinde fıstık ve 250 bin üzeri de bıttım fidanı yetiştirerekten bölgenin kalkınmasında büyük rol oynuyoruz.  27 dönüm üzerinde ayriyeten organik bir biçimde de sebze ve meyve ihtiyacında gideriyoruz. Amacımız burada dışa bağımlığı sona erdirmek ve iş istihdamı oluşturmak.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN