Bu ülkede tahta merdivenleri boyamak yasak! Nedenini duyunca çok mantıklı gelecek

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

1 Yunus balıklarına parklarda gösteri yaptırmak yasak

Yunus balıklarına parklarda gösteri yaptırmak yasak

Kanada'da yunus balıklarına gösteri yaptırmak yasak. Kanada'da hükümet, deniz parkları ve akvaryumlarda balina ve yunusların esaret altında tutulmasını yasaklayan bir yasaya sahip. Bunun dışında hayvan ticaretinin de önüne geçmek için yunus ve balinaların ithal ve ihraç edilmesi de olağanüstü durumlar hariç yasaklanmış.

2Ayakkabı bağcıklarının bağlanmaması yasak

Ayakkabı bağcıklarının bağlanmaması yasak

2Kanada'da ayakkabı bağcıklarının bağlanmaması yasak. İlk duyulduğunda kulağa saçma gibi gelse de ince düşünülmüş bir yasak. Bu yasak insanların yolda yürürken düşüp zarar görmemesi için var.

3Tahta merdivenleri boyamak yasak

Tahta merdivenleri boyamak yasak

Kanada'da tahta merdivenleri boyamak ciddi ciddi yasak. Nedeni ise yine aşırı zarif bir anlam taşıyor. Kimilerine göre aşırı gereksiz olarak yorumlanabilecek bu yasak aslında tamamen insan hayatının değerini baz alarak getirilmiş. Eğer tahta ve boyanmış bir merdiveni farkında olmadan kullanırsanız merdivenin çürük olup olmadığını anlayamazsınız ve hayatınızı tehlikeye atarsınız. Kanada yasası bu yasak ile tamamen insan hayatını koruyan bir uygulama getirmiş.

4Düello teklifi yasak

Düello teklifi yasak

Kanada'da karşılıklı iki veya ikiden fazla kişinin şakacıktan da olsa birbirine meydan okuması yasak. Sebebi ise herhangi bir huzursuzluğa sebep olabilecek her şeyi önleme isteği ile ilgili.

5Taksi şoförlerinin tişört giymesi yasak

Taksi şoförlerinin tişört giymesi yasak

Sebebi taksi şoförlerinin müşterilerine olan saygısı ile ilgili.

6Tereyağ renginde margarin satılması tüm Ontario eyaletinde yasak

Tereyağ renginde margarin satılması tüm Ontario eyaletinde yasak

Tereyağ renginde olan margarini tereyağ olarak satmaya çalışmak yasak. 90'lı yıllarda getirilen yasaya göre margarinin birçok markette sağlığa zararlı olduğu gerekçesiyle satılması yasak.

7Suça teşvik eden çizgi romanlar yasak

Suça teşvik eden çizgi romanlar yasak

. Kanada'da suç içerikli olan çizgi romanların satılması yasak. Suça teşvik eden ve suç güzellemesi yapan tüm çizgi romanlar Kanada bünyesinde basılmıyor ve dağıtılmıyor, tamamen yasak.

8Çamaşır ipinde çamaşır asmak yasak

Çamaşır ipinde çamaşır asmak yasak

Kanada'nın çoğu bölgesinde bahçenizdeki çamaşır ipine çamaşır asmanız görüntü kirliliğine sebebiyet verdiğinden yasaklanmış. Kaynak: Milliyet

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN