Ekonomi

Ekonomi Haberleri

İşte dünyadaki en zengin 10 Türk

Forbes 'En zengin 100 Türk' listesini açıkladı. Zirveye 5.2 milyar dolarlık servetiyle Murat Ülker yerleşti. İşte Türkiye'nin en zengin 10 ismi...

Mevduat faizi 8 haftanın zirvesinde: İşte bankaların 1 milyon TL'ye verdiği yeni faiz getirileri

TCMB verilerine göre, TL mevduat faizlerinin ortalama getirisi yüzde 52 ile son 8 haftanın en yüksek seviyesine çıktı. Peki, bankaların 1 aylık TL mevduat faiz oranları değişti mi? İşte banka banka yeni faiz oranları ve faiz getirileri...

Diyarbakır'da 2 bin kadına beyaz eşya desteği

Diyarbakır'da Yenişehir Belediyesi, Güçlü Kadın, Güçlü Türkiye Projesi çerçevesinde ilçede oturan, eşi cezaevinde olan, boşanmış veya eşi tarafından terk edilmiş 2 bin ihtiyaç sahibi kadına beyaz eşya yardımı yaptı.

2024’te en çok kazandıracak meslekler belli oldu

2024 yılında en çok kazandıracak sektörler ve meslekler açıklandı. Yapılan araştırmaya göre en çok kazandıran sektörler hangileri? Hangi mesleklerde para kazanmak ön plana çıkıyor?

İsviçreli iş insanlarından Rektör Özaydın'a ziyaret

İsviçreli iş insanları, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın'ı makamında ziyaret etti.

Kadın girişimcilere ücretsiz akademi eğitimi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Diyarbakır İl Kadın Girişimciler Kurulu ile Diyarbakır Ticaret Borsasının ev sahipliğinde Garanti BBVA ile Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi'nin (BÜYEM) birlikte hayata geçirdiği Türkiye Kadın Girişimci Akademisi'nin 2024 yılı eğitimlerinin ikincisi Diyarbakır'da gerçekleştiriliyor.

ATM’den para çekmede yeni dönem!

ATM’lerden para çeken kişileri ilgilendiren yeni dönem artık başladı. Limitin 5 bin TL artırıldığı belirtildi.

Gram altında yeni rekor

Altın, ABD'nin Fed kararı beklenirken yükselişini sürdürüyor. Ons altın 2032 dolara kadar tırmanırken, gram altın 2020 lira ile tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.

Ev sahiplerine yakın takip! 'Kaynana vergisi' ödeyebilirsiniz

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 2 milyon konutu kira geliri için denetlemeye başladı. Denetimlere takılan konutların bir kısmı akrabalar tarafından kullanılıyor. Yazar Abdullah Tolu, ev sahiplerini "Kaynana vergisi" ile ilgili uyardı. Tolu, akrabaların yaşadığı konutlar için vergi ödenmesi gerektiğini belirtti.

Zamlardan sonra motorine bu gece indirim geliyor

Motorine indirim geliyor.

Çalışma saatleri kısalırsa maaşlar da düşecek mi?

Çalışma saatleriyle ilgili düzenleme yapıldığı haberi milyonlarca çalışanı heyecanlandırdı. Bakanlığın üzerinde çalıştığı yeni düzenleme ile haftada 45 saat olan çalışma süresinin kısaltılması gündemde. Bazı ülkelerde haftada 4 gün veya günde 5 saat formülünü denendiği belirtilirken, 21 yıl sonra yapılması planlanan değişik ile verimliliğin artırılması hedefleniyor. Söz konusu düzenleme merak edilirken, milyonlar şimdi de "Çalışma saatleri kısalırsa maaşlar da düşecek mi?" sorusuna yanıt arıyor.

Altın fiyatları rekorları altüst etti, dolar yükselişte

Dolar 31 lira sınırını zorluyor, sterlin 39 lirayı aştı. Geçen hafta 13 bin 500 lira civarında olan tam altın yeni haftaya 14 bin liradan başladı.

Para cezalarına zam geliyor

Kamuoyunda "8. Yargı Paketi" olarak bilinen düzenleme Meclis'e sunuldu. Düzenlemeden detaylar paylaşan AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, adli para cezalarında alt ve üst sınırın artırıldığını bildirdi.

Erdoğan, emekliye bayram ikramiyesini açıkladı: 3 bin TL

Erdoğan, Ramazan Bayramında emeklilere verilecek ikramiyelerde 'bütçeyi tekrar zorlama pahasına' düzenlemeye gidileceğini ve emeklilere 3 bin TL bayram ikramiyesi verileceğini açıkladı.

İşte TÜİK anketinde Türkiye'nin en büyük sorunu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre, hayat pahalılığı ise ülkedeki en büyük sorun olarak görüldü.

Geçen sene yaklaşık 660 milyon liralık bozuk para cebe girdi

2023 yılında, toplamda 781 milyon 492 bin 300 adet madeni para tedavüle sürüldü ve bu madeni paraların toplam değeri cebimize 659 milyon 542 bin 600 lira olarak yansıdı.

Ücretsiz doğal gaz kullanımı sona eriyor! Faturalarda artış yaşanacak

Ücretsiz doğal gaz kullanımı sona eriyor! Türkiye genelinde doğal gaz faturalarına ek ücret uygulaması Mart ayında başlayacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasına göre, kış aylarında indirimli doğalgaz kullanımı sona erecek, bu da faturalara yansıyacak.

Yeni Yılın İlk Karpuzu Siirt'teki Manavlarda Yer Almaya Başladı! İşte Dudak Uçuklatan Fiyatı...

Yeni yılın ilk karpuzu Siirt'teki manavlar yer almaya başladı. Fiyatı dudak uçuklattı. 6 kiloyu biraz geçen bir karpuz 500 TL'den satışa sunuluyor.

Ücretsiz doğal gaz kullanımı sona eriyor! Faturalarda artış yaşanacak

Ücretsiz doğal gaz kullanımı sona eriyor! Türkiye genelinde doğal gaz faturalarına ek ücret uygulaması Mart ayında başlayacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasına göre, kış aylarında indirimli doğalgaz kullanımı sona erecek, bu

Toplam 2931 haber.