Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Kadın çalıştıran işverene 25 bin TL destek

Devlet kadın istihdamını artırmak için kadın çalıştıran işverenlere 25 bin TL destek sağlıyor. Bunun için işe alınacak kadınların 18 yaşından büyük ve 35 yaşından küçük olması gerekiyor.

Ünverdi, Şubat ayı ihracat rakamlarını değerlendirdi

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Şubat ayında Gaziantep'ten yapılan ihracatın geçen yılın aynı ayına göre yüzde 71,1 artışla 863 milyon 583 bin dolar olarak gerçekleştiğini söyledi.

Karar Meclis'ten geçti! İşte emeklinin zamlı ikramiyelerinin hesaplara yatacağı tarihler

Emekli ikramiyelerinin 3 bin liraya çıkarılmasına yönelik düzenlemenin TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmesi sonrası emekliler "Zamlı ikramiyeler ne zaman ödenecek?" sorusuna cevap aramaya başladı. Gelen son bilgiler; Ramazan Bayramı ikramiyelerinin 1-9 Nisan tarihleri arasında, Kurban Bayramı ikramiyelerinin ise 10-15 Haziran tarihleri arasında hesaplara yatacağı yönünde...

Gaziantep'ten 2 ayda 1,6 milyar dolar ihracat

Gaziantep, Şubat ayı ihracat rakamlarına göre 863 milyon 583 bin dolar ihracat gerçekleştirerek 2 ayda 1,6 milyar dolar ihracatı aştı.

Kileci 'Bu rakamlar bölge ihracatçımızın çalışkanlığını gözler önüne seriyor'

Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat'ın katılımıyla Adıyaman'da açıklandı. Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birliklerinden yapılan yazılı açıklamada bölgenin Şubat ayı ihracatı 985,1 milyon dolar oldu.

Asgari ücrete ara zam mı geliyor?

2024 yılında asgari ücretin 17 bin 2 TL olarak belirlenmesinin ardından, çalışanlar zamlı maaşlarını almadan pek çok üründe fiyat artışı yaşandı. Yıl içinde ek zam yapılmayacağı kararlaştırılırken, yerel seçim sürecinde asgari ücretlilere yeni bir zam yapılması ihtimali kulis bilgisi olarak dolaşıyor. Ayrıntılar geliyor...

15 günde zam üstüne zam geldi, etin fiyatı 350 TL'den 480 TL'ye çıktı

Kırmız et fiyatları cep yakmaya devam ediyor. Peş peşe gelen zamların ardından tavuk etine yönelen vatandaş benzer durumla karşılaştı. Fiyatlarda bir spekülasyon olup olmadığı merak konusu... Peki ete gelen zammın sebebi ne? Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu konu ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu, işte detaylar...

Dolar/TL'de yeni rekor: Tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü!

Dolar/TL, alıcılı bir seyir izleyerek günü önceki kapanışının yüzde 0,1 üzerinde 31,2333'ten tamamlamasının ardından, bugün bankalararası piyasanın açılışında 31,3100 seviyesinden işlem görüyor. Sabah saatlerinde 31.45490 seviyesini gören dolar, tüm zamanların en yüksek seviyesini yeniledi.

Asgari ücrete yeni zam: Fatih Portakal maaşların kaç liraya çıkacağını duyurdu

Gazeteci Fatih Portakal, canlı yayında asgari ücretle ilgili dikkat çeken bir iddia ortaya attı. 2024 yılında asgari ücrete yeni bir zammın geleceğini duyuran Portakal, bu konuda tarih verdi.

A101 ev satışına başladı

Daha önce sattığı tekne, karavan ve otomobile ile gündeme gelen A101, şimdi de "tiny house" satışına başladı

Akaryakıtta tabela bir kez daha değişiyor

Benzin, motorin ve LPG fiyatları araç sahiplerinin takibinde yer alırken bir indirim gelişmesi yaşandı. Buna göre motorine 1 lira 35 kuruş indirim gelmesi bekleniyor. İndirim, pompaya 1 Mart itibariyle yansıtılacak.

Araba fiyatlarında büyük düşüş!

Araba fiyatlarında önemli bir düşüş yaşandı ve sıfır ve ikinci el araçların fiyatları oldukça düştü.

Bitcoin 60 bin dolar yolunda! 2 yıl sonra en büyük kripto parada ilk...

Kripto para lideri Bitcoin 57 bin doların üzerine yükselirken 2 yılın en yüksek seviyesini gördü.

Dolar, euro ve altın haftaya nasıl başladı?

Döviz kuru ve altın fiyatlarının haftaya nasıl başladığı merak konusu oldu.

Kadınlara 5,300 TL Yardım Başvurusu: Kimlere Verilir? Nasıl Başvurulur?

2024 Sosyal yardımlara yapılan zam ile 5,300 TL nakit destek. Annelere Kadınlara verilen bu yardım nedir. Tüm detaylar haberimizde...

500 TL ve 1000 TL'lik banknotlar geliyor! Tarih verildi..

Ülkemizde son yıllarda yaşanan ciddi enflasyonlar sonrası kağıt paraların alım gücü ciddi oranda düştü.

Kirada yüzde 25 uygulaması devam edecek mi? Adalet Bakanı Yılmaz Tunç yanıtladı!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, konut kiralarında yüzde 25 zam sınırının 1 Temmuz 2024'te sona ereceğini ve bu durumun devam etmeyeceğini açıkladı. Bakan Tunç, kira davalarında arabuluculuk döneminin başladığını ve fahiş artışların önüne geçmek için bu uygulamaya geçildiğini belirtti.

Siirt'te Et Fiyatlarında Patlama! İşte Fiyatlar...

Siirt'te et fiyatlarında beklenmedik bir artış meydana geldi ve geçen hafta 300 TL olan fiyatlar, aniden 400 TL'ye yükseldi. Kasaplar bu artış, et arzının sınırlı olması ve etin Siirt dışına satılmasından dolayı olduğunu belirtti.

Gaziantepli halı ihracatçılarının yeni rotası Hindistan

Gaziantepli halı ihracatçıları bu kez dünyanın en büyük nüfusuna sahip olan ülkesi Hindistan'ı hedef pazar olarak belirleyerek 25 Şubat-2 Mart 2024 tarihleri arasında bu ülkeye yönelik Hindistan Sektörel Ticaret Heyeti düzenliyor.

Toplam 2931 haber.