Genel

Genel Haberleri

İhbara gidilen evde patlama: 5’i jandarma personeli 7 yaralı

Tokat’ın Erbaa ilçesinde jandarma ekiplerinin bir ihbar üzerine gittikleri evde patlama meydana geldi. Olay yerinde yapılan ilk çalışmada patlamanın sandık içine tuzaklanmış el yapımı patlayıcının infilak etmesi olduğu ortaya çıktı. Olayda 5’i jandarma personeli 7 kişi yaralandı. Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, patlamanın ilk bulgulara göre aileler arası husumetten kaynaklandığının anlaşıldığını bildirdi. Hatipoğlu, "Olayla ilgili şüpheli bir kişi ile yanındaki bir başka kişi, Samsun Emniyet Müdürlüğünce yakalandı." dedi.

KYK yurtları emeklilere açılıyor! 1 ay boyunca bedava olacak

Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesinde yaz aylarında uygun olan yurtlar, bir aylık dönemde emeklilerin ücretsiz kullanımına açılacak.

Bakan Mehmet Şimşek'in açıkladı Tasarruf Paketinden sonra Diyanet işleri Başkanlığından Audi A8 açıklaması

Diyanet İşleri Başkanlığı, kamuoyunda büyük tartışma yaratan Audi A8 makam aracını iade ettiğini açıkladı. Kararın, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Tasarruf Tedbirleri Genelgesi kapsamında uygulanacak tedbirler kapsamında alındığı bildirildi.

TÜİK yeni işsizlik rakamlarını açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu'ndan (TÜİK) yapılan açıklamaya göre işsizlik oranı, 2024 yılı birinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre 0,1 puanlık azalışla yüzde 8,7 seviyesinde gerçekleşti.

Araç sahipleri dikkat! Yeni düzenleme geldi: Bu ceza yüksek!

Milyonlarca sürücüyü yakından ilgilendiren yeni bir gelişme yaşandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin açıklamalarına göre, trafiğin gündeminde önemli bir değişiklik var.

Kobani Davası'nda karar açıklanıyor: Ahmet Türk’e 10 yıl hapis cezası

Selahattin Demirtaş ve Figen Yükseldağ'ın da yargılandığı Kobani Davası'nın 83'üncü duruşmasında mahkeme heyeti 130 sayfalık kararı açıklıyor. Davada Ahmet Türk’e 10 yıl hapis cezası verildi.

‘Kobani’ davasında karar günü

Kobani bahanesiyle 6-8 Ekim 2014'teki eylemlere ilişkin, aralarında terör örgütü PKK elebaşılarının yanı sıra eski HDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da bulunduğu 108 sanığın yargılandığı davanın karar duruşması başladı.

10 dakikada 300 bin lira dolandırıldı: Sabah kalkınca gözlerine inanamadı!

Elazığ’da Ali Akbaş isimli vatandaş, 4 Mayısta uyurken gece 02.47'de telefonu hacklendi. 10 dakika içerisinde internet bankacılığı hesabından adına kredi çekilip ek hesabı da boşaltılan Akbaş, yaklaşık 300 bin lira dolandırıldı.

Kurtlar Vadisi'nde yapılan tahmin doğru çıktı: 'Simpsonlar filan hikaye' diyeceksiniz'

Türkiye'nin efsane yapımları arasında gösterilen ve eski bölümleri hala izlenme rekorları kıran Kurtlar Vadisi, bir olayı daha yıllar öncesinden tahmin edip ortaya koymayı başardı.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı belli oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı görevine Muhsin Şentürk'ü seçti. Karar, Resmi Gazete'nin 16 Mayıs 2024 tarihli sayısında yer aldı. 4 yıl boyunca görevini sürdürecek olan Şentürk, 37 turda tamamlanan Yargıtay Başkanlığı seçiminde adaylıktan çekilerek düğümün çözülmesinde önemli rol oynamıştı.

Ayten Gökçer hayatını kaybetti

Tiyatro ve sinemanın usta isimlerinden Ayten Gökçer, 84 yaşında hayatını kaybetti.

Erdoğan iş arayan gençlere seslendi: Devlete yüklenmek vahim bir hata

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genel Kurulu'nda açıklama yaptı. Genel Kurula Siirt Ticaret Odası Başkanı Güven Kuzu da katıldı.

Prof. Dr. Canan Karatay uyardı: 'Çayı sakın böyle içmeyin!'

Türk kültürünün vazgeçilmez içeceği çay hakkında dikkat çekici bir uyarı geldi. Ünlü sağlık uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, çayın zehire dönüşebileceği konusunda uyarılarda bulundu.

Akaryakıtta yeni dönem resmen başladı; Tam 13 bin bayide değişiklik yapıldı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) farklılaştırılmış akaryakıt ürünlerinin istasyonlarda aynı fiyata satılmasına ilişkin Kurul kararı yürürlüğe girdi. Bu kapsamda, 13 bin bayide bugün itibarıyla fiyatlar güncellenmeye başladı.

Kızılay para ve erzak yardım başvurusu

Güncel ekonomik sıkıntıların bir getirisi olarak maddi darlık çeken pek çok kişi bulunuyor. Bu soruna Kızılay, yaptığı para ve erzak yardımıyla geçici bir çözüm yaratıyor. Peki Kızılay’a para ve erzak başvurusu nasıl yapılır? Kızılay’dan para ve erzak başvurusu sonucu nasıl sorgulanır?

Muhabir canlı yayında ceset buldu! Katil zanlısı ayak ayak üstüne atarak izledi

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde, 52 gün önce kaybolan inşaat ustası Şaban Ataş'ın (52), bir televizyon programına katılan boşandığı eşi Emine Karabulut'un itirafıyla cinayete kurban gittiği ortaya çıktı. Tarif edilen yerde Ataş'ın cesedini programın muhabiri buldu.

Bebek arabasından külçe külçe altın çıktı! Piyasa değeri 180 milyon lira

İstanbul Havalimanı'nda altın kaçakçılarına yönelik başarılı bir operasyon gerçekleştirildi. Polis ekipleri, uluslararası suçların önlenmesine yönelik çalışmalar kapsamında Dubai'den gelen 2 kişiyi yakın takibe aldı. Düzenlenen operasyonda 2 şüphelinin yanlarında bulunan bebek arabasına gizlenmiş, her biri 1 kilo ağırlığında 73 adet külçe altın ele geçirildi. Yakalanan altının piyasa değerinin yaklaşık 180 milyon lira olduğu belirlendi. İşte detaylar...

Bülent Ersoy vasiyetini açıkladı: Dikkat çeken Süleyman Soylu ayrıntısı…

Ünlü sanatçı Bülent Ersoy, 'Anneler Günü'nde sosyal medya sayfasından annesi Necla Poyraz'ın mezarının fotoğrafını yayınladı. Dört sene önce hayatını kaybeden annesine mektup yazan Bülent Ersoy, paylaşımında kendi vasiyetini de açıkladı. Ersoy'un vasiyetindeki 'Süleyman Soylu' ayrıntısı dikkat çekti.

İstanbul’da skandal olay: 13 yaşındaki çocuğa 15 kişi tecavüz etti!

Türkiye’yi dehşete düşüren olay İstanbul’da meydana geldi. 13 yaşındaki çocuğa önce okul arkadaşı tecavüz etti ve kayda aldı. Görüntüler tüm ilçeye yayılırken, çocuğu tehdit eden tam 15 kişi, kıza şantaj yaparak tecavüz etti.

Toplam 8253 haber.