Genel

Genel Haberleri

Zorunlu kış lastiği için son hafta

Şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlarda zorunlu olan, özel araçlarda ise can ve mal güvenliğiyle sorunsuz seyahat için hayati görülen kış lastiği uygulaması 1 Nisan itibarıyla sona erecek.

Kadir İnanır hastaneye kaldırıldı

İstanbul'un Beykoz ilçesinde bulunan evinde İnme geçiren sanatçı Kadir İnanır, hastane kaldırıldı. İnanır'ın bilincinin kapalı olduğu bilgisi paylaşıldı.

Flört uygulamasından tanıştığı kişileri dolandıran şüpheliler yakalandı

Antalya'da flört uygulamasından tanıştığı kişilerin cep telefonu ve mobil bankacılık uygulamasının şifrelerini öğrenen 1'i kadın 3 şüpheli, hesaplardaki parayı ve bankadan çektikleri kredileri kendi hesaplarına aktardı. Mağdurları 2 milyon lira dolandıran şüpheliler gözaltına alındı.

Bahar Kalkanı Harekat bölgesinde araç kazası sonucu bir asker şehit oldu

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Bahar Kalkanı Harekat bölgesinde araç kazasında yaralanan Tankçı Sözleşmeli Er Abdulkadir Akıncı'nın kaldırıldığı hastanede şehit olduğunu bildirdi.

Almanya’da ehliyet sınavına Kürtçe de eklendi

Almanya'da henüz ehliyeti olmayanlar artık Kürtçe sınavlara katılarak da ehliyet alabilecek. Avrupa’da bir göçmen için ikamet kartından sonra en çok ihtiyaç duyulan belgelerin başında ehliyet geliyor.

Hatay'da Lütfü Savaş'a saldırı

CHP'nin Hatay adayı Lütfü Savaş'a Samandağ ilçesinde konuşma gerçekleştirdiği esnada saldırı gerçekleştirildi. O sırada kalabalığa konuşma yapan Savaş'ı bir kişi sahneden aşağı itti. O anlar kameralara yansıdı.

Karın ve bel ağrısı şikayetiyle hastaneye gitti! Karnından 10 kilo ağırlığında tümör çıkartıldı

Trabzon'un Vakfıkebir ilçesinde karın ve bel ağrısı şikayetiyle hastaneye başvuran Havva Kara’nın (83) karnından 10 kilo ağırlığında, 30 santimetre çapında tümör çıkartıldı.

Sahra tozu kapıda... Alerji ve akciğer hastaları dikkat!

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi'nden (DEÜ) Prof. Dr. Doğan Yaşar, Sahra Çölü'nden Türkiye'ye yoğun toz taşınımı beklendiğini belirtip, "Akciğer rahatsızlıkları bulunanlar, mutlaka 3 hafta boyunca bulabiliyorlarsa; partikül tutucu maske takmalı. Bulamıyorlarsa normal maske kullanmalı" dedi.

Yeşilçamın tanınan oyuncusu hayatını kaybetti

Dördüncü kez kansere yakalanan Yeşilçam'ın gamzeli güzeli Bahar Öztan'dan acı haber geldi. Bahar Öztan 61 yaşında hayatını kaybetti.

Bakan Işıkhan, Emekli Promosyonlarının Ne Zaman Hesaba Yatacağını Açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, ''Kamu bankalarımız bu yılki promosyon ödemesi miktarlarını alınan aylığa göre 8 bin lira ile 12 bin lira arasında belirledi.'' sözleri sonrası Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan promosyon açıklaması geldi. Bakan Işıkhan, ''Kamu bankalarımız pazartesi promosyon güncelleme başvurularını almaya başlayacak. 28 Mart itibarıyla emeklilerimizin promosyonları hesaplarına yatmış olacak.'' ifadelerini kullandı.

Seçim broşürü kavgası can aldı... Kardeşler tek mermiyle vuruldu

Antalya'da, CHP broşürü bırakmak isteyenler ile iş yeri sahibi arasında çıkan kavgada ateşlenen tabancadan çıkan mermi, 2 kardeşe isabet etti. Hastaneye kaldırılan kardeşlerden Haktan Faik Çoban (21) yaşamını yitirdi, Burak Devran Çoban (27) ise yaralandı.

Dini nikahlı eşini 17 bıçak darbesiyle öldürüp, 'Kafam gidip geliyor' dedi

Antalya'da 10 yıldır dini nikahla birlikte yaşadığı 3 çocuğunun annesi Burcu Gezersoy'u 17 bıçak darbesiyle öldüren Yılmaz Gündüz, duruşmada olayla ilgili hiçbir şey hatırlamadığını, kimin öldürdüğünü de bilmediğini iddia etti. Mahkeme başkanının savcılık ifadesini hatırlatması üzerine Gündüz, 'İfademde 'bıçakladım' dediğimi hatırlamıyorum. Kafam gidip geliyor' dedi.

5 adımda oy kullanma rehberi

Türkiye 31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri için sandık başına gidecek. İşte adım adım seçmenin sandık başında yapması gerekenler...

Anayasa Mahkemesi’nin yeni başkanı belli oldu! Kadir Özkaya kimdir?

Anayasa Mahkemesi yeni başkanını seçti. Görev süresi 20 Nisan’da dolacak olan mevcut başkan Zühtü Arslan’ın yerine Kadir Özkaya seçildi. Kadir Özkaya, 15 üyenin 9’unun oyunu aldı.

İBB adayı Murat Kurum mal varlığını açıkladı

Cumhur İttifakı'nın İstanbul adayı Murat Kurum, mal varlığını açıkladı. Kurum'un açıkladığı listede, Ankara Çankaya'da kendi adına bir evi, Ankara Altındağ'da bir evi, yine İstanbul Kağıthane'de oturdukları bir evleri bir de arabalarının bulunduğu görüldü.

TBMM ve MKE, KPSS Şartı Aranmadan Personel Alımı Yapacak

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) ve Makine Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE), kura usulüyle KPSS şartı olmadan çok sayıda personel alımı gerçekleştirecek. TBMM, 157 işçi alırken, MKE ise 395 işçi alımı yapacak.

Benzine ve motorine yine zam geliyor

Benzin ve motorin fiyatlarına bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere bir zam daha gelecek.

Kış geri döndü... Kar yağmur soğuk!

Yurtta kendini gösteren bahar havası yerini birçok bölgede sağanak yağış ve kar yağışına bıraktı, hava sıcaklıklarında yaşanan düşüş kış şartlarını yeniden hissettirdi. Hava durumu tahminlerine göre kar yağışı yarın etki alanını genişletecek.

Erken emeklilik imkanı geliyor! Prim detayı belli oldu

Emekli olmak için gün sayanlara güzel haber geldi. Erken emeklilik fırsatı doğuyor. Detaylar netleşmeye başladı. Prim gün sayısı düşecek, Bağ-Kurlu erken emekli olacak. İşte detaylar...

Toplam 8224 haber.