Genel

Genel Haberleri

Bakan Işıkhan, Emekli Promosyonlarının Ne Zaman Hesaba Yatacağını Açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, ''Kamu bankalarımız bu yılki promosyon ödemesi miktarlarını alınan aylığa göre 8 bin lira ile 12 bin lira arasında belirledi.'' sözleri sonrası Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan promosyon açıklaması geldi. Bakan Işıkhan, ''Kamu bankalarımız pazartesi promosyon güncelleme başvurularını almaya başlayacak. 28 Mart itibarıyla emeklilerimizin promosyonları hesaplarına yatmış olacak.'' ifadelerini kullandı.

Seçim broşürü kavgası can aldı... Kardeşler tek mermiyle vuruldu

Antalya'da, CHP broşürü bırakmak isteyenler ile iş yeri sahibi arasında çıkan kavgada ateşlenen tabancadan çıkan mermi, 2 kardeşe isabet etti. Hastaneye kaldırılan kardeşlerden Haktan Faik Çoban (21) yaşamını yitirdi, Burak Devran Çoban (27) ise yaralandı.

Dini nikahlı eşini 17 bıçak darbesiyle öldürüp, 'Kafam gidip geliyor' dedi

Antalya'da 10 yıldır dini nikahla birlikte yaşadığı 3 çocuğunun annesi Burcu Gezersoy'u 17 bıçak darbesiyle öldüren Yılmaz Gündüz, duruşmada olayla ilgili hiçbir şey hatırlamadığını, kimin öldürdüğünü de bilmediğini iddia etti. Mahkeme başkanının savcılık ifadesini hatırlatması üzerine Gündüz, 'İfademde 'bıçakladım' dediğimi hatırlamıyorum. Kafam gidip geliyor' dedi.

5 adımda oy kullanma rehberi

Türkiye 31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri için sandık başına gidecek. İşte adım adım seçmenin sandık başında yapması gerekenler...

Anayasa Mahkemesi’nin yeni başkanı belli oldu! Kadir Özkaya kimdir?

Anayasa Mahkemesi yeni başkanını seçti. Görev süresi 20 Nisan’da dolacak olan mevcut başkan Zühtü Arslan’ın yerine Kadir Özkaya seçildi. Kadir Özkaya, 15 üyenin 9’unun oyunu aldı.

İBB adayı Murat Kurum mal varlığını açıkladı

Cumhur İttifakı'nın İstanbul adayı Murat Kurum, mal varlığını açıkladı. Kurum'un açıkladığı listede, Ankara Çankaya'da kendi adına bir evi, Ankara Altındağ'da bir evi, yine İstanbul Kağıthane'de oturdukları bir evleri bir de arabalarının bulunduğu görüldü.

TBMM ve MKE, KPSS Şartı Aranmadan Personel Alımı Yapacak

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) ve Makine Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE), kura usulüyle KPSS şartı olmadan çok sayıda personel alımı gerçekleştirecek. TBMM, 157 işçi alırken, MKE ise 395 işçi alımı yapacak.

Benzine ve motorine yine zam geliyor

Benzin ve motorin fiyatlarına bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere bir zam daha gelecek.

Kış geri döndü... Kar yağmur soğuk!

Yurtta kendini gösteren bahar havası yerini birçok bölgede sağanak yağış ve kar yağışına bıraktı, hava sıcaklıklarında yaşanan düşüş kış şartlarını yeniden hissettirdi. Hava durumu tahminlerine göre kar yağışı yarın etki alanını genişletecek.

Erken emeklilik imkanı geliyor! Prim detayı belli oldu

Emekli olmak için gün sayanlara güzel haber geldi. Erken emeklilik fırsatı doğuyor. Detaylar netleşmeye başladı. Prim gün sayısı düşecek, Bağ-Kurlu erken emekli olacak. İşte detaylar...

Propaganda serbestliği ve seçim yasakları yarın başlıyor, 32 ilde oy verme saati değişti

31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimlerine 11 gün kaldı. Propaganda serbestliği ve seçim yasakları ise yarın başlayacak. YSK, doğudaki 32 ilde oy verme saatini ise 1 saat öne çekti.

İşte TRT’de yasaklanan şarkılar! Sebebini duyunca daha neler diyeceksiniz

TRT, Türkiye gündeminde yer edinmiş ve hemen herkes tarafından bilinen bazı şarkıları yasaklama kararı almıştı. Peki, nedeni ne idi? İşte TRT'nin yasakladığı o şarkılar...

Memurlar ve öğrenciler bayram edecek! Ramazan Bayramı tatili 9 gün oldu

Milyonlarca çalışan ve öğrenciler başta olmak üzere toplumun büyük bölümünün yakından takip ettiği resmi tatil takvimi, 2024'ün ilk günü 1 Ocak Pazartesi ile başladı. Yılbaşından sonraki ilk resmi tatil günleri, nisandaki Ramazan Bayramı ile devam edecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan da konuya ilişkin en net açıklama geldi. Peki, bayram tatili kaç gün olacak? Ramazan Bayramı tatili ne zaman başlayacak?

Daha 16 yaşında: 3 saatte pompalı tüfek ve bıçakla 8 kişiyi yaraladı

Ankara'da, 16 yaşındaki Arda A., 3 saat 15 dakika içinde, pompalı tüfekle saldırdığı taksi durağında 4 kişiyi yaraladı, aralarında ağabeyi de bulunan 4 kişiyi de bıçakladı. Duraktaki saldırı anı güvenlik kamerasına yansıdı.

2030’da yılında iki kez ramazan orucu tutulacak

Suudi astronom Dr. Halid ez- Zakak, 2030'da ramazan ayının iki kez geldiğini ve dünyanın dört bir yanındaki Müslümanların 2030 yılı içinde iki kez ramazan orucu tutacağını söyledi.

Komşu ilimizde aldatma şüphesinde 2 ölü

Batman'da bir kişi, dini nikahlı eşini ve onunla ilişkisi olduğunu iddia ettiği adamı silahla vurarak öldürdü. Tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi sonucu, dini nikahlı eşi ve iddia ettiği kişi hayatını kaybetti. Zanlı ise polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Ahmet Türk'ten 'AK Parti ile görüşüyor musunuz?' sorusuna yanıt: Resmi görüşmelerimiz yok ama Meclis'ten isimlerle görüşüyoruz

DEM Parti'nin Mardin adayı Ahmet Türk, "AK Parti'yle görüşüyor musunuz?" sorusuna "Resmi görüşmelerimiz yok ama Meclis'ten isimlerle görüşüyoruz. Onlar da partilerinin bugün izlediği politikaya karşı rahatsızlıklarını dile getiriyorlar" yanıtını verdi.

Memurlara bayram maaş müjdesi!

Ramazan Bayramı’na haftalar kala birçok memur maaşlarının bayram öncesinde yatmasını bekliyor. Memurlara bir bayram müjdesi gelir mi? Maaşlar bayram öncesinde hesaplara aktarılır mı?

Siirt Büyük Birlik Partisi'nin Lokal Açılışı Yapıldı

Siirt Büyük Birlik Partisi'nin lokal açılışı gerçekleştirildi.

Toplam 8253 haber.