Sağlık

Sağlık Haberleri

Zerzevan Kalesi'nde 1800 yıllık ameliyat aleti bulundu

Diyarbakır'ın Çınar ilçesindeki Zerzevan Kalesi'nde yürütülen kazılarda 1800 yıllık iki adet ameliyat aleti bulundu.

Çocukluk çağının yaygın hastalığı: Gece terörü

Prof. Dr. İbrahim Öztura, çocukluk çağında "gece terörü" olarak bilinen "parasomnia" hastalığının çok yaygın görüldüğünü belirterek, "Uykuda ortaya çıkan anormal davranış, hareket, uykuda yürüme, konuşma bu gruba giriyor. Özellikle ilkokul çağındaki çocuk nüfusta yüzde 15 civarında görülüyor" dedi.

Araştırma: Sosyal medya kullanımını günlük 30 dakika azaltmak, zihin sağlığını geliştiriyor

Almanya'da yapılan bir araştırma, sosyal medya kullanımını günlük 30 dakika azaltmanın zihin sağlığını ve iş tatminini önemli ölçüde geliştirdiğini ortaya koydu.

Türkiye'de yılda yaklaşık 200 bin kişi kalçasını kırıyor

Doç. Dr. Güzelali Özdemir, kış aylarında yaşlılarda düşme kaynaklı kemik kırıklarının arttığını belirterek, Türkiye'de yılda yaklaşık 150-200 bin arasında kalça kırığı tedavisi yapıldığını söyledi.

Kalıcı makyaj uygulamaları zararlı mı?

Her zaman güzel ve bakımlı görünmek isteyen pek çok kadın tercihini kalıcı tırnak ve makyaj uygulamalarından yana kullanıyor. Son yıllarda giderek yaygınlaşan bu uygulamaların yüze ve tırnaklara zarar vermemesi için işin uzmanları tarafından steril bir ortamda yapılması gerekiyor.

Tıp dünyasını heyecanlandıran meyve! Kanserli hücreleri 4 saat içinde yok etti

Sonbahar meyvesi olan ve halk arasında "Kiren" olarak da bilinen kızılcık, neredeyse tam bir şifa deposu. Meyvesinden yaprağına, kökünden kabuğuna kadar her yeri faydalarla dolu olan kızılcık özlerinin 4 saat içinde kanserli hücreleri yok ettiği tespit edildi.

ABD'de bir kadın 20 dakika içinde 2 litre su içtikten sonra öldü

Amerika Birleşik Devletleri'nde 35 yaşındaki bir kadın 20 dakika içinde yaklaşık iki litre su içtikten sonra hayatını kaybetti. Doktorlar yaşamını yitiren Ashley Summers'ın su zehirlenmesinden dolayı öldüğünü bildirdi.

Uzmanlar, kızamıktan korunmak için aşılanmayı öneriyor

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Kara, kızamık için en etkili korunma yönteminin aşı olduğunu belirterek, "Özellikle aşısı eksik ve hiç olmayanların ya da olup olmadığı konusunda şüphesi olanların mutlaka Aile Sağlığı Merkezlerine giderek aşılarını olması lazım" açıklamasını yaptı.

İngiltere'den Türkiye'ye geldi, dişçi maliyetinin 5'te 1'ini ödedi

55 yaşındaki Marion Parks, İngiltere'de özel bir kliniğin teklif ettiği fiyatın beşte birini ödeyerek Türkiye'de dişlerini yaptırdı.

Tost Peyniri Diye Sakın Zehir Almayın!

Taklit peynirlere karşı tüketicilere kritik uyarılar yapıldı. Çeşit sayısının fazla olmasının denetimi de zorlaştırdığını, peynirdeki tağşiş ve taklit miktarının azımsanmayacak derecede olduğunu söyleyen TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar, bu ürünlerde koruyucu katkı maddesi kullanıldığını açıkladı.

Kışın gözde meyvesi: Narın sağlığa 9 faydası

Birçok topluma göre bereketin simgesi olan narın sağlık için de pek çok faydası bulunuyor. Zengin antioksidan içeriği bulunan nar, diyetlerde rahatlıkla tüketilebiliyor ve sindirim sistemine de iyi geliyor.

Erkekler, kadınlara göre 3,5 kat daha fazla akciğer kanserine yakalanıyor

Sağlık Bakanlığı verilerine göre, Türkiye'de erkekler, kadınlara göre 3,5 kat daha fazla akciğer kanserine yakalanıyor.

Araştırma: Eşlerden birinde hipertansiyon olması, diğerinde de görülme ihtimalini artırıyor

Bir araştırma, orta yaş ve üstü çiftlerden birinde hipertansiyon olmasının diğerinde de hastalığın görülme ihtimalini artırdığını ortaya koydu.

Kan testiyle hızlı ve yavaş yaşlanan organlar tespit edilebilir

ABD'deki Stanford Üniversitesinden araştırmacılar, kan testiyle 11 organ ve dokudaki proteinleri inceleyerek hızlı yaşlanıp yaşlanmadıklarının tespit edilebileceğini ortaya koydu.

Öksürdüğü İçin Hayatı Kurtuldu! Türkiye'de Görülme Sıklığı Yüzde 200 Arttı

Nefes alamıyor, hatta yutkunamıyordu. Aylarca süren öksürük nöbetlerinin sonunda ağzından kan geldi ve soluğu doktorda aldı. İlk yapılan testlerde her şey oldukça normaldi, ta ki tomografi çekilene kadar... Öksürük sayesinde kansere yakalandığını öğrenen kadının başına gelenler aslında herkes için alarm niteliğinde.

Resmen şifa deposu! Nar yemek için 7 neden!

Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Sungur, bir porsiyon narın 100 gram ve yaklaşık 80 kalori olduğunu belirterek, "Sağlığımız üzerindeki etkilerinden faydalanmak için her gün bir porsiyon nar tanelerini çekirdekleriyle birlikte tüketebilirsiniz. Ancak diyabet hastası iseniz narı daha az ve kontrollü tüketmeniz gerekir" dedi.

Saç Dökülmesi Hangi Vitamin Eksikliğinde Olabilir?

Saç dökülmesi hem erkeklerde hem de kadınlarda sıkça karşılaşılan bir durumdur ve çoğu zaman beslenme eksikliklerinin bir göstergesi olabilir. Özellikle belirli vitaminlerin alımının yetersiz olması bu soruna yol açabilir. Bu nedenle sağlıklı saçlara sahip olmak için dengeli beslenme ve gerekli vitamin takviyeleri esastır.1 Peki, saç dökülmesi hangi vitamin eksikliği durumunda olur? Gelin, detayları birlikte inceleyelim.

Siirt’te 2012 Yılından Bu Yana 3 Kişide AİDS Vakası Görüldü

Siirt İl Sağlık Müdürlüğü 1 Aralık Dünya AIDS günü dolayısıyla yayımladığı basın duyurusunda Siirt’te 2012’den bu yana sadece 3 kişide bu vakaya rastlandığı belirti.

2023’te ilham veren 100 kadın: Elektronik sütyen mucidi Canan Dağdeviren de listede

BBC, 2023’te ilham veren 100 kadın listesini açıkladı. Listede meme kanserinin ultrasonla erken teşhisi için giyilebilir ‘elektronik sütyen’ icat eden bilim insanı Canan Dağdeviren de var.

Toplam 853 haber.