SES Siirt Şubesi: 6 Aralık'ta İş Bırakma Eylemi Yapacağız

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Açıklama KESK Siirt İl binasında gerçekleştirildi. Açıklaayı SES adına, sağlık çalışanı Aşkın Özluğ okudu.

Özluğ açıklamasında şunları söyledi:

"Meclisten geçen yasa tasarısı ile iktidarın sağlık alanına bakışını net olarak bir kez daha gördük. Sağlık alanının piyasalaştırılmasının sonuçlarından biri olan hekim ve hekim dışı çalışan ayrıştırması iş barışını bozarak emekçiler üzerinden sömürüyü daha da derinleştirmiştir. 

Yıllardır verdiğimiz mücadelemizde sağlık alanının bir ekip işi olduğunu, tüm sağlık emekçilerinin insanca yaşayacak ücretler alması gerektiğinin söylüyoruz.  Emeğimizin gücü, örgütlü mücadelemizin kararlığı sağlık bütçe görüşmelerine yansıdı. Ancak sağlık emek meslek örgütlerinin önerileri alınmadan yapılan değişiklikler elbette eksik oldu. Tüm hekimleri eşitlikle kapsamayan, diğer sağlık emekçilerini görmeyen bir düzenleme getirildi. Tüm sağlık emekçilerinin insanca yaşama yetecek ücretler alması için mücadelemizi sürdüreceğimizi belirtiyoruz. 

Kamuda Görev Yapan Hekimlerin Dışındaki Hekim ve Sağlık Çalışanlarına Kanun Teklifinde Yer Verilmemiştir. İlgili kanun teklifinin TBMM’de dün kabul edilmesiyle birlikte YÖK kadrosunda çalışan hekimler, asistan hekimler, aile hekimleri ve özel sektörde çalışan hekimlerle ilgili düzenleme yapılmamıştır.

Kamudan Emekli Olan Hekimlere İlave Ödeme Artırılmış, Çalışmama Şartı Kaldırılmıştır. Ancak BAĞ-KUR ve SSK Emeklisi Hekimler için Yine İyileştirme Yapılmamıştır.

Ekonomik krizin her geçen gün derinleştiği yoksulluğun, pahalılığın arttığı bir dönemdeyiz. Halkın tüm kesimleri her geçen gün daha da kötü şartlarda yaşamaya mahkûm bırakılmaktadır. 

Buradan Sağlık Bakanı’na sesleniyoruz

Hekimler Dışında diğer 38 sağlık branşını yok sayan bir anlayışı kabul etmiyoruz.

 bu noktada başta meslektaşlarımız olmak üzere tüm sağlık emekçilerini mücadeleye davet ediyoruz

"SAĞLIK EMEKÇİLERİ ARASINDAKİ İŞ BARIŞINI BOZAN YASAYI KABUL ETMİYORUZ."

Temel Taleplerimiz:

  • Döner sermaye performans uygulamalarının kaldırılarak yoksulluk sınırı üzerinde emekliliğe yansıyan temel ücret 
  • 3600 ve 7200 ek gösterge
  • COVID-19’un iş kazası ve meslek hastalığı sayılması
  • Yıpranma Payı

    Taleplerimizi güçlü bir şekilde dile getirmek için; 6 Aralık 2021 Pazartesi günü uyarı amaçlı iş bırakma eylemi gerçekleştiriyoruz. "

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN