Siirt Üniversitesinde Torpil İddiası

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt’te 87 ALES ve 96 dil puanı ile ikinci sıradan araştırma görevlisi kadrosu sınavına giren Egemen Kurtoğlu elendi. Sınavı ise son sıradaki kişi kazandı. "Sonuç açıklandığında şok oldum" diyen Kurtoğlu, hakkını mahkemede arayacağını söyledi.

Sözcü gazetesinden Veli Toprak'ın haberine göre, Siirt'te İslam Felsefesi Anabilim Dalı araştırma görevlisi kadrosu sınavına giren 10 kişiden birinci ve ikinci sıradaki adaylar elendi, son sıradaki kişi kazandı.

87 ALES ve 96 dil puanı ile ikinci sıradan sınava giren Egemen Kurtoğlu, elenmesini yargıya taşıyacağını söyledi.

'İlk defa bir İslam felsefesi sınavından 40 aldım'

Konuyla ilgili açıklama yapan Kurtoğlu şu ifadelere yer verdi:

"Yaklaşık 6-7 senedir İslam felsefesi sınavlarına girerim, artık o kavramların kitabi karşılıklarını Kur'an'ı ezberler gibi ezberlemişim. Herhangi genel geçer bir sınavdan 75 altında alma ihtimalim açık söyleyeyim sıfır. Siirt'te açılan sınav kadar düzenbazca, aşağılık bir tezgahı hiç görmedim bugüne dek. Ön değerlendirme sonuçları ile sınav arasında sadece 1 gün vardı ve İzmir'den Siirt'e her gün 1 araç gidiyormuş. Yetişmeme ihtimalim vardı. Fakat kafaya koydum, sadece rahatsız etmek için gittim. Listede 2. sıradaydım. Sonuç açıklandığında şok oldum. İlk defa bir İslam felsefesi sınavından 40 aldım. Sınavı kazanan listeye sonuncu giren aday. Youtube'dan video izleye izleye, karşılaştırmalı kitap okuya okuya İngilizce ve Arapça öğrendim. Bu emekleri yedirir miyim?"

Siirt Üniversitesi Açıklama Yaptı

Konuya ilişkin Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden de yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Öncelikle kuruma ve sınavı yapan hocalarımıza yönelik itham, hakaret ve yakışıksız söylemleri hususunda hukuki işlem hakkımız mahfuzdur. Araştırma Görevlisi alımı nihai sonucu web sitemizde mevcut olup buradan da kamuoyuyla paylaşıyoruz.

İslam Felsefesi Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi alımı Üniversitemizce 04.12.2020 tarihinde ilan edilmiş ilan metninde son müracaat tarihi, sınav tarihi ve sınav yeri bildirilmiştir." Alanında yüksek lisans yapıyor olmak" gibi çok genel ve herkese açık bir şartla ilan çıkmıştır.

Kadroya 17 kişi müracaat etmiş, ön değerlendirme sonucunda sınava girmeye hak kazanan ilk on kişi 21.12.2020 tarihinde web sitemizde ilan edilmiştir. Ön Değerlendirmede yönetmelik gereği Ales P. %60 Dil P. % 40 alınmaktadır.

Sınava girmeye hak kazanan 10 kişi içerisinden 7 kişi sınava katılım sağlamıştır. Bu 7 kişinin tümü bulunduğumuz şehir ve üniversitemizle öğrencilik vb. hiç bir ilişkisi bulunmayan ülkemizin farklı üniversitelerinde Yüksek Lisans yapan kimselerdir.

23.12.2020 tarihinde denetlenebilir, şeffaf ve objektif yazılı sınav yapılmıştır. Sınavın zorluk derecesi komisyonun takdirindedir. İsimler kapalı bir şekilde sınavın değerlendirilmesi neticesinde yazılı sınav notları tabloya aktarılmıştır.

Yönetmelik gereği nihai değerlendirme Ales P. Mezuniyet N. ve Yazılı sınav sonucu %30'ar Dil P. ise %10 şeklinde dağılım yapılmıştır. Bu dağılım ön değerlendirmeden farklıdır. Örneğin mezuniyet notu ön değerlendirmede dikkate alınmazken burada etkin bir faktör olmaktadır.

Nitekim iddialarda bulunan kişi yazılı sınavdan 41, kazanan aday ise 42 almıştır. Yazılı puanları birbirine yakın olmakla birlikte mezuniyet notunun yüksek oluşuyla nihai değerlendirmede ilgili kişi kazanmıştır.

Egemen Kurtoğlu beyin, sınavdan düşük puan aldığını düşünüp sınava itiraz, sonrasında da hukukî yollara başvurma hakkı bulunmaktadır. Ama sosyal medya üzerinden insanlara hakaret edip, itham ve töhmet altında bırakmak hukukî olmadığı gibi insanî ve ahlâkî değerlere de aykırıdır."

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN