Siirt'te 'tıp fakültesi' muamması devam ediyor: Halk tepkili

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Siirt İl Başkanlığı 6'ncı Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, "Size bugün buradan bir müjde veriyorum. Siirt Üniversitesi'ne 1,5-2 yıl içinde tıp fakültesini kuruyoruz. YÖK'ten geçti." demişti.

2018 yılında planlamaya giren, 2019 yılında yatırıma alınan, 2020 yılında Proje ve Zemin Etüt İhalesi gerçekleştirilen ve 2021 yılı ilk çeyreğinden itibaren "olumsuz zemin etüt" iddiasıyla bir türlü projesi bitirilemeyen Siirt Üniversitesi Tıp Fakültesinin akıbeti tartışma konusu oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Siirt'te verdiği tıp fakültesi sözünün bir türlü gerçekleşmemesine tepki gösteren vatandaşlar, olumsuz zemin etüdünün bahane edildiğine dikkat çekti.

"İşin içinde rant kavgası var"

Sabahattin Öztanık

"Şayet söz verildiği gibi kentte tıp fakültesi yapılmış olsaydı, kimse batı illerine gidip çalışmayacaktı." diyerek tepki gösteren Sabahattin Öztanık, fakültenin yapımına henüz başlanmamasının nedenini ranta bağladı.

Öztanık, "Bugün tıp fakültesi yapılmış olsaydı birçok işsiz insan bundan ekmek yiyecekti. İnsanımız neden batıya gidip çalışsın ki? Siirt'e Tıp Fakültesi kurulma sözü verilmişken bizim ne işimiz var Batman, Diyarbakır, İstanbul, İzmir'de? Maddi imkânı olmayan birçok insan var. Bunu bir zahmet gündeme getirelim. Cumhurbaşkanımız halk için elinden geleni yapıyor ama bizim buradaki rantçılar ve yandaşlar izin vermiyor. İşin içinde rant olduğu için anlaşamıyorlar. Aslında Cumhurbaşkanımızın bu konuya el atması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

"Vaatler sürekli bir engele takılıyor"

Celal Aslan

"Vaatler çok önemli ama bir türlü yerine getirilmiyor." diyen Celal Aslan, vaatlerin sürekli bir engele takıldığını söyledi.

Aslan, "Siirt'te fakültenin yapılmasını isterdik. Fakülte yapılmış olsaydı Batman, Diyarbakır ve Van'a kadar hastalarımızı götürmek zorunda kalmazdık. Biz fakülte de istiyoruz köprü de. Tamam sağlık çok önemli ama ulaşım olmayınca sağlık da olmuyor, gereken yapılmalı yoksa bu seçimde gereken cevabı millet verecek." ifadelerini kullandı.

Kaynak: İLKHA / Murat Orhan

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN