Şırnak Bile Harekete Geçti Siirt Yine Uyumakla Kalıyor Verilen Sözler Nerede!

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt’in bir zamanlar en önemli turistik mekanlarından olan Kaplıca (Garnave)’nin söz verildiği gibi Kezer Yerleşkesine henüz neden getirilmediği merak edilirken, Şırnak’ta 5 ayrı noktada termal su kaynağıyla modern terapi merkezi yapılabilecek. Şırnak’ta termal su kaynaklarının ekonomiye kazandırılması amacıyla yürütülen çalışmalarda 5 ayrı noktada termal su kaynağına ulaşıldı.

Termal su kaynakları projesi danışmanı Şırnak Üniversitesi Rektör Başdanışmanı Prof. Dr. M. Tahir Nalbantçılar, bölgenin her tarafında sıcak su kaynakları olduğunu ve 3 aylık çalışmada 5 yeni sıcak su kaynağı çıkışının olduğunu belirtti.

Öte yandan Siirt'te ise Ilısu Barajı altında kalan şehrin termal kaplıcası Billoris Kaplıcası (Garnave) için Kezer Mesire alanı bölgesine taşınacağı söylenmişti.

Ilısu Baraj Göleti’nin altında kalan Billoris (Garnave) Kaplıca suyunun Kezer’e çekilmesi amacıyla sondaj çalışması başlatılmış ve çalışma kısa bir süre sonra durdurulmuştu.

Birçok alanda geri bırakılan ve hizmette akmaya neden olan Siirt Bürokrasilerini ise bir an önce verilen sözleri yerine getirmeye davet ediyor, çalışmaları hızlandırmasını öneriyoruz.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN