Suya Düşen Şakir Demiray 4 Gündür Bulunamıyor

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt'in Baykan ilçesi Baykara Köyünde 4 arkadaşı ile pikniğe giden ve dengesini kaybedip akıntıya düşen Şakir Demiray'dan 4 gündür haber alınamıyor.

31.05.2020 pazar günü arkadaşlarıyla pikniğe giden ve balık avlamak isteyen Demiray, dengesini kaybedip Bitlis Çayına düşmüştü. Olayın haber edilmesinden sonra başlatılan arama çalışmaları 4 gündür sürüyor.

Arama çalışmalarına, itlis Emniyet Müdürlüğüne bağlı 5 kişilik sualtı arama kurtarma timi, Diyarbakır Jandarma JAK)7 kişilik, arama-kurtama Dalgıç ekibi,  Hakkari Jandarma 5 kişilik Dağcı Ekibinin katıldığı belirtildi.

Siirt AFAD il Müdürlüğü şu açıklamalarda bulundu :

"Bitlis Deresinden, İlimiz Baykan ilçesi Baykara Köyünden devam edip dökülen çay kenarında  piknik yapmak ve balık avlamak üzere giden 4(Dört) vatandaşımızın akıntıya kapıldığı 31.05.2020 tarih ve 19:00 da haber alınması üzerine ekiplerimiz anında olay mahalline sevk edilmiş ve arama-kurtama faaliyeti icra edilmiştir. Çay'da mahsur kalan Dört vatandaşımızdan Üç'ü kurtarılmıştır. 

Akıntıya kapılıp kaybolan bir  vatandaşımızın kurtarılması için; 12(on iki) kişilik arama-kurtama ekibimize ilaveten Bitlis Emniyet Müdürlüğüne bağlı 5(Beş) kişilik sualtı arama kurtarma timi, Diyarbakır Jandarma (JAK) 7(Yedi) kişilik, arama-kurtama Dalgıç ekibi,  Hakkari Jandarma 5(Beş) kişilik Dağcı Ekibinin arama-kurtama ekiplerine dahil edilerek çok yönlü arama-kurtama işlemi icra edilmektedir.

Öte yandan söz konusu Derenin(Çay'ın) belli yerlerine "Balık Ağı" gerilmiş, köprü menfezlerine de tel örgü yapılarak akıntıya kapılan vatandaşımıza bir an önce ulaşılması amaçlanmaktadır.

Diğer taraftan, Jandarma ve koruculardan oluşan 60(Altmış) kişik ekip ile kayıp vatandaşın su yüzüne çıkma olasılığı nedeniyle belli aralıklarla Beş'er ve On' ar kişik gruplar oluşturularak Çay Boyunca konuşlandırılacaktır.

Söz konusu ekiplerin iaşe(yemek) ikrami için İlimiz Kızılay Şubesi tarafından sıcak yemeğin verilmesi noktasında gerekli koordinasyonun sağlanarak yemek verilecektir. 

Bütün ekiplerimiz kayıp vatandaşımıza ulaşmak için canla başla mücadele etmektedir. "

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN