Siirt Halkı Seçim Kararını Direnerek Verdi   - Yusuf Batur

Siirt Halkı Seçim Kararını Direnerek Verdi  


Yaklaşık 2.5 aydır Siirt halkı büyük bir heyecanla seçim sürecine girdi.

Bu iki buçuk ay içerisinde heyecana heyecan katan aslında bir çalışma daha vardı oda Dem partisinin halkın kendi belediye eş başkanlarını kendilerinin seçeceği haberinden sonra tamamen gözler Dem partisinin üzerine yoğunlaştı.

Ayrıca diğer gözler de Dem partisine başvuru yapan aday adayların üzerindeydi. Yaklaşık 3000 delege ile demokrasi şölenine dönüşen bir düğün salonunda yapıldı ve o güne kadar olan heyecanı anlatarak bitmez nitelikteydi.

Eş başkan adaylarını seçen Dem partililer seçim sürecine büyük bir inançla devam etmeyi başardı.

Çeşitli spekülatörler her ne kadar DEM Partisinin üzerinde algı yaratmaya çalışsa da halk kararını çoktan vermişti. Psikolojik üstünlük baharın gelişi ve ayrıca Newrozun gelmesiyle birlikte tamamen Siirt halkına yayıldı. Z kuşağı ve Y kuşağının da hakkını yememek gerekir, müthiş bir inançla partilerinin yanında yer aldılar. Bu kadar ekonomik krizin içinde bir de baskı altında kalan Siirt halkı, haksızlığı, hukuksuzluğu yani en başta olan ADALETSİZLİĞİ kabul etmeyerek 31 Mart’ta sandık başına giden Siirt halkı müthiş bir cevap verdi. Siirt bir kaç zihniyetin kendini Siirt’in sahibi olarak görenlerin değil bütün Siirt halkınındır dedi ve 9000 oy gibi bir farkla halkın olan belediyeyi halk tekrardan kazandı.

Her ne olursa olsun hakkın yanında, haklının yanında olmayı seçti.

Siirt halkı direnerek kazandığı belediyeyi hak ettiği yere getireceğinin de şüphesi artık kalmadı. Halkın gözü DEM Partisine geçen belediyenin yapacağı çalışmalarında olacağında farkına olmaları gerekir. Dem partinin yapacağı çalışmaları ile Kürt’ü, Türk’ü ve Arap’ı ile bütün birliktelik ile diğer illerde örnek olması dileği ile seçilen bütün meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri ve belediye eş başkanlarını tebrik eder yeni görevlerinde başarılarının devamını diliyorum.

Yusuf Batur.
 

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
04Nis
12Tem

Alıştık mı?

02Tem

KİME GÖRE NEYE GÖRE ?

23Haz

Memlekete hizmet?

17Haz