ANNE-BABA OKULLARI NEDEN AÇILMAZ? SOSYAL HİZMETLER GÖREVE

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

“Mutlu çocuk, başarılı gelecek” hedefiyle, ebeveynlere mutlu ve başarılı çocuk yetiştirmenin prensipleri konusunda kurslar açılmalıdır.
Siirt aile, çalışma ve sosyal hizmetler müdürlüğü tarafından böyle bir çalışmanın yapılmadığı öğrenildi.

Uzmanlar; ebeveynlere, 'Aile Kavramı, Aile İçi İletişim, Etkili Ve Yetkin Ebeveynlik, Çocuk Yetiştirmede Güncel Konular, Davranış Problemleri, Çocuk Hakları, Okul Aile İlişkileri' konularında eğitimler verilmesi gerektiğini söyledi.

Siirt’e bu kursların derhal açılmasının geleceğimiz için önemli olduğunu hatırlatan uzmanlar; “Çocuklarımızla yaşadığımız sorunlarda çoğu zaman nasıl davranacağımızı bilmediğimiz, çaresiz kaldığımız ya da sorunlarını çözemediğimiz zamanlar oluyor. Çocuklarımızın sağlıklı bir kişilik geliştirmelerini sağlayarak var olan sorunlara yaklaşım biçimleri hakkında ailelerimize ebeveynlik becerilerini geliştirerek çocuk ve ailesi arasındaki ilişkiyi güçlendirmek üzere bu tür eğitimlerimize ağırlık verilmelidir." diye konuştu.

Siirt aile, çalışma ve sosyal hizmetler müdürlüğünün bugüne kadar bu kursları neden açmadığı hem merak ediliyor, hem de açmaları bekleniyor.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN