Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Lokanta ve kafelere KDV düzenlemesi geldi

Resmi Gazete'de yayımlanan kararla lokanta ve kafelerde satılan yiyecek ve içeceklere ilişkin düzenleme geldi.

İslam Memiş'ten sürpriz 'sert satış' uyarısı: Borsa mı altın mı?

Finansal analist İslam Memiş, "Küresel borsalarda sert bir satış dalgası yaşanırsa Borsa İstanbul 100 endeksi de burada nasibini alır" uyarısı yaptı, altınla ilgili pozisyonunu açıkladı.

Çalışan anneye bakıcı desteğinin detayları belli oldu

SGK'nın, çalışan annelere yönelik 325 euro değerindeki bakıcı destek ödemesi yapacağı projeyle ilgili detaylar netleşiyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, projeyi duyurarak çalışan anneler arasında heyecan yarattı. İşte detaylar...

Dünya Bankası'ndan altın tahmini: 2025 yılında...

Dünya Bankası, altın fiyatlarıyla ilgili yeni bir rapor yayımladı. Raporda, 2025 yılına dikkat çekildi.

Ticaret Bakanlığı'ndan 'IBAN kiralama' uyarısı: 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası riski var

Ticaret Bakanlığı, IBAN kiralama ilanları başta olmak üzere sosyal mühendislik dolandırıcılığına karşı vatandaşları uyararak; bir banka hesabının maddi menfaat karşılığında başka kişiler tarafından kullanılmasına izin vermenin 'Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Kanunu'na göre suç teşkil ettiğini bildirdi.

Gram altın beklenenden erken 3.500 TL olacak! Altın kahini tarihi verdi

Altın fiyatlarına dair beklentiler beklenenden erken gerçekleşecek. Altının 3 bin 500 TL’ye yılsonunda ulaşması beklenirken daha erken tarihte yükseleceği açıklandı. Uzman isim tarihi verdi.

Aile Bakanlığı bu hastalıkları olanlara karşılıksız destek veriyor! En az 6.000 TL’den başlıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı karşılıksız devlet desteğini açıkladı. Belirli hastalıkları olan vatandaşlara minimum devlet desteği 6 bin TL olarak belirtildi. İşte devletten belirli hastalıklara devlet desteği detayları…

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Son Dakika... Merkez Bankası politika faizini yüzde 50'de sabit tuttu.

Öğretmenlerin Nisan Ek Ders Duyurusu: Ödemelerde Kesinti Uygulanacak

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda hizmet veren öğretmenlerin Nisan ayı ek ders ücreti hesaplamaları yapıldı. Hangi günler için kesinti yapılacağı ve ne kadar ödeme alınacağı merak ediliyor. İşte detaylar...

Dünyaca ünlü banka 2024 rotasını tayin etti! 1 gram altını olan bile acil baksın! Çeyrek, gram en az...

Bank of America (BofA), kıymetli metaller piyasasında yapılan en son analizlerde, ons başına altın fiyatlarının 2025 yılına kadar 3 bin dolar seviyesini aşabileceğini öngörüyor. Bu önemli tahmin, özellikle Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası'nın (Fed) olası faiz indirimleri ve global merkez bankalarının artan altın talebi gibi faktörlere dayanıyor. Fed'in muhtemel faiz indirimleri, yatırımcıların alternatif olarak altına yönelmesini teşvik ediyor.

Emekli Maaş Zammı İle İlgili Son Gelişmeler Neler? En Düşük Emekli Maaşı Kaç TL olacak?

Emekli maaş zammı ile ilgili araştırmalar Temmuz ayının yaklaşması ile birlikte SSK, Bağ-Kur, memur ve memur emeklileri tarafından öncekine göre daha yoğun bir şekilde yapılıyor. Temmuz ayında açıklanması beklenen 6 aylık enflasyon farkı yüzde kaç olur? Buna göre en düşük emekli maaşı yüzde kaç olacak? Dul yetim aylığı kaç TL olacak? Herkes maaş zammını tam olarak alabilecek mi? Kök aylığı düşük olanlar için süreç nasıl işleyecek?

IBAN korkusu Maliye'yi kilitledi: Tahsilat yapanlara ne işlem yapılacak?

IBAN hesaplarına yönelik denetimin ardından, vergi cezasından kurtulmak isteyenler birbirlerini şikayet etmeye başladı. IBAN hesaplarını başkalarına kiraya verenler, IBAN hesaplarını yakınlarına kullandıran kişiler de ihbar edilmeye başlandı. Hatta, IBAN hesaplarını kiraya verenler, kiraladıkları işletmeleri ve kişileri de ihbar ediyor. Peki IBAN’la tahsilat yapanlara ne işlem yapılacak? Hesabını kullandıranlara işlem yapılacak mı? Detaylar haberde...

Motorinin litre fiyatında 1 lira 40 kuruş indirim bekleniyor

Akaryakıt fiyatlarında değişiklikler yaşanırken bu defa zam değil indirim haberi geldi. Sektör temsilcilerinden edinilen bilgiye göre, motorinin litre fiyatına 1 lira 40 kuruş indirim bekleniyor.

IBAN korkusu Maliye'yi kilitledi: Herkes birbirini ihbar ediyor

Maliye’nin IBAN hesaplarına yönelik denetiminin ardından, ağır vergi cezasından kurtulmak isteyenler birbirlerini şikayet etmeye başladı.

Kurban fiyatlarında yüzde 100 artış: En düşük büyükbaş 110 bin TL'den başlıyor

Kurban Bayramı'na iki ay kala fiyatlar uçtu. Kırmızı et fiyatlarındaki artış kurban fiyatlarına da yansıdı.

CHP'den emeklilerle ilgili yeni hamle! Özgür Özel duyurdu

CHP lideri Özgür Özel, katıldığı canlı yayında erken seçimle ilgili "Millet erken seçim isterse ben de haydi derdim. Böyle giderlerse yakın." ifadelerini kullandı. Özel ayrıca yakın zamanda büyük bir emekli mitingi yapacaklarını duyurarak "Emeklilerin sesini duymamaya devam ederlerse biz, emeklilerin sesini duyurmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız." dedi.

Her Kalemde Tasarruf! Kamuda En Acı Reçete Geliyor

Hükümet, kamudaki tasarruf tedbirlerinin etkin bir şekilde uygulanması için hazırlıklarını sürdürüyor. Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek liderliğinde yapılan çalışmalar, ek ödenek taleplerinin reddedilmesiyle sınırlı kalmayacak, bütün harcama kalemlerinde kesintilere gidilmesini öngörüyor.

Türkiye'deki banka kartlarının sayısı nüfusun 5 katına çıktı

Koronavirüs salgını sonrasında kartlı ödemelerin yaygınlaşmasıyla birlikte Türkiye'deki banka kartlarının sayısı dikkat çekici bir artış gösterdi.

Demir, bakır, kağıt: Hurda fiyatları da tavan yaptı!

Hurda fiyatları son zamanlarda zirve yaptı. Peki güncel hurda fiyatları ne kadar? Detaylar haberimizde.

Toplam 2908 haber.