Eğitim

Eğitim Haberleri

Milli Eğitim Bakanlığı tüm öğretim kademeleri için yeni müfredat taslağını yayınladı

Milli Eğitim Bakanlığı tüm öğretim kademelerindeki zorunlu derslere ait "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" yeni müfredat taslağını yayınladı. 1 haftalık askı sürecinin ardından eleştiri, görüş, öneri ve paylaşımlar doğrultusunda revize edilecek taslağa son şekli verilecek.

MEB Tarafından Ders Saat Süresi Düşürüldü: İşte Detaylar...

Milli Eğitim Bakanlığı, belirli şartları sağlayan okullarda ders saatlerini 30 dakikaya düşürme kararı aldı. Peki, hangi okullar için bu uygulama geçerli? Ders saatinin düşürülmesi için hangi şartların yerine getirilmesi gerekiyor?

Son dakika! 23 bin 900 öğretmen ataması yapılacak!!!

Bakan Tekin bugün konu olduğu TV programında öğretmen atamalarının sayısının netleştiğine dair açıklamalarda bulunda. Önümüzdeki günlerde gerçekleşecek kabine toplantısında sayının açıklanacağını belirten Bakan Tekin’in ardından CHP lideri Özgür Özel atama sayısını duyurdu. Kaç bin öğretmen atanacağı haberimizin devamında...

3 Üniversite için 62 yeni akademisyen alımı başladı

Resmi Gazete’de yayımlanarak kamuoyuna duyurulan ilanlara göre 3 üniversitenin farklı fakülte ve bölümlerine toplamda 62 akademisyen alınacak. Hangi üniversiteler alım yapacak? Hangi bölümlerde alım olacak? Başvurular nasıl ve nereden yapılacak?

Öğretmen atamaları ne zaman? Milli Eğitim Bakanı Tekin'den açıklama

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Öğretmen atamalarında önümüzdeki hafta sayı netleşir." dedi.

MEB’den öğrenci nakil işlemleriyle ilgili yeni karar

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), Tokat'ta çocuğunun naklini özel okuldan evinin yakınındaki devlet okuluna aldıramayan velinin başvurusu sonrası Milli Eğitim Bakanlığına tavsiye kararı verdi. Bakanlık, nakil işlemlerinde politika güncellemesine gidileceğini bildirdi.

2024 Öğretmen atama takvimi mayısta açıklanacak

2024 yılı öğretmen atamaları sürecine ilişkin takvimin mayıs ayında belli olması bekleniyor.

YÖK Başkanı açıkladı: Türkiye'deki yabancı öğrenci sayısı belli oldu

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Türkiye'deki yabancı öğrenci sayısının 350 bine ulaştığını duyurdu.

Dicle'de öğrenciler projelerini sergiledi

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde öğrenciler, hazırladıkları projelerini TÜBİTAK Bilim Fuarında sergilendi.

GAÜN ile 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı arasında eğitim protokolü

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ile 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı arasında eğitim iş birliği protokolü imzalandı. Protokol kapsamında, 5. Zırhlı Tugay Komutanlığına bağlı personele GAÜN Sürekli Eğitim Merkezi tarafından İngilizce eğitimi verilecek.

Bakan Tekin’den öğretmen ataması açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, kamuoyunda dolaşan öğretmen ataması rakamlarının büyük ölçüde yanlış veya eksik olduğunu belirterek, atama sayısının değerlendirildikten sonra açıklanacağını ifade etti.

Gençlerin Bedavaya Avrupa'yı Gezebildiği 'DiscoverEU' İçin Başvurular Başladı: Türkiye'den de Başvurulabiliyor!

Avrupa Birliği, 18 yaşındaki gençlerin ücretsiz bir şekilde Avrupa'yı gezmesini sağlayan DiscoverEU programının başvurularını başlattı. Sınırlı sayıda insanın seçileceği programa Türkiye'deki gençler de başvurabiliyor.

Milli Eğitim Bakanı açıkladı: Öğretmen atamasında sayı ve takvim belirsiz

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamasında takvim ve sayının belli olmadığını belirterek, "Hazine ve Maliye bakanımızla da değerlendireceğiz" diye konuştu.

Adıyaman Üniversitesi'nde '21. Yüzyılda Öğretmen Olmak' konulu konferans

Adıyaman Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özcan Demirel'in konuşmacı olarak katıldığı '21. Yüzyılda Öğretmen Olmak' konulu konferans düzenlendi.

Çanakkale'ye gidecek olan ilk kafile bilgilendirildi

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun Çanakkale'nin 100. Yıl etkinlikleri kapsamında başlattığı ve bu yıl da devam ettirdiği 'Gaziler Diyarından, Şehitler Diyarına' projesinde Çanakkale'ye gidecek ilk öğrenci kafilesi Vali Çeber'in katıldığı toplantıyla bilgilendirildi.

Öğrenciler tarihi alanda kazı çalışmalarına katıldı

Adıyaman'da ilk ve ortaöğretim öğrencileri, Perre Antik Kent'te devam eden kazı çalışmalarına katıldı.

Devamsızlık Affı

2023 2024 Eğitim Öğretim Yılının İkinci Döneminin İkinci Yarısı 15 Nisan Pazartesi günü başlayacaktır. Devamsızlıkları belirli bir seviyenin üzerinde olan öğrenciler merakla devamsızlık affının gelip gelmeyeceğini merak etmektedirler. Peki devamsızlık affı geldi mi? Devamsızlık affı ne zaman gelecek? Detaylar haberimizde...

Okullarda ikinci ara tatil başlıyor

9 gün ara tatilin ardından öğrenciler 15 Nisan'da ders başı yapacak.

Koşuyolu Lisesi Bocce'de çifte şampiyonluk elde etti

Diyarbakır'da düzenlenen Okul Sporları Bocce Şampiyonasında Koşuyolu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, genç erkekler ve bayanlar kategorisinde şampiyon oldu.

Toplam 700 haber.