Eğitim

Eğitim Haberleri

Bakan Tekin: Akran zorbalığı ile ilgili gerekli önlemleri alacağız

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı'nın (PISA) 2022 raporunun, 10 yıldan uzun bir süredir çoğu alanda iyileşme gösteren az sayıda ülkeden birinin Türkiye olduğunu gösterdiğini, Türkiye'nin her üç alanda da sıralamalarının yükseldiğini ve tüm ülkeler ortalamalarının üzerinde yer aldığını söyledi.

Son 5 senede yapılan eğitim harcamaları 3’e katlandı! İşte o detaylar…

Türkiye'de eğitim harcamaları 2018-2022 döneminde yaklaşık 3 katına çıkarak 1,7 trilyon liraya yaklaştı.

Akademik ilan! Yüksek öğretimdeki büyük sorunu gözler önüne serdi

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin öğretim üyesi ilanı içeriden yükselmelerdeki büyük sorunu gözler önüne serdi!

Sınıf Annesine Yeni Çözüm: Sınıf Temsilcisi

MEB yasakladı ama bazı sınıf annelerinin isim değiştirerek kaldıkları yerden yollarına devam ettiği öğrenildi.

ÖSYM üniversite sınavı başvuru ve sınav tarihi ne zaman?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yayımlanan 2024 YKS takvimi doğrultusunda, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için başvurular ve sınav tarihleri belirlendi.

Şok İddia! Müdür yurttan attı: Lise öğrencisi intihar etti!

Şırnak’ta müdürle tartıştıktan sonra yurttan atılan bir lise öğrencisi, intihar etti. Söz konusu durumu Barınamıyoruz Hareketi sosyal medya hesabından duyurdu.

MEB'den yeni müfredat: Adabımuaşeret

Ortaokullarda "görgü kuralları ve nezaket", liselerde "adabımuaşeret" isimli seçmeli derslerin müfredatı hazırlandı.

MEB'den Ders Saati Süreleri Yazısı... İkili Eğitim Veren Okullarda Ders Süreleri Kısaltıldı

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından Ders Saati Süreleri konulu resmi yazı yayınlandı.

Siirt Üniversitesi merkez kampüste Yeni Bir Kafe Açıldı

Siirt Üniversitesinde yıllardır talep edilen kafe hizmeti öğrenci ve personelin hizmetine sunuldu.

Öğrenciler, Siirt Valisini ziyaret etti

Vali/Belediye Başkan Vekili Dr. Kemal Kızılkaya, Siirt Sosyal Bilimler Lisesi Okul Müdürü Mahfuz İleri, Öğretmen ve Öğrencileri makamında kabul etti.

Siirt'te KOSGEB Meslek Lisesi Öğrencileriyle Buluştu

Siirt Meva Koleji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve KOSGEB işbirliği ile Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine KOSGEB ve Girişimcilik konulu konferans düzenlendi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ara tatil tartışmalarına noktayı koydu

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, katıldığı bir yayında ara tatile ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

YÖK Başkanı açıkladı: O burslara zam yapılacak

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, yükseköğretim kurumlarında yürütülen bilimsel araştırma projelerinde burslu olarak görevlendirilen öğrencilere ödenecek aylık burs miktarı üst sınırının tezli yüksek lisans öğrencileri için 2 bin 550 liradan 6 bin liraya, doktora öğrencileri için de 3 bin 825 liradan 9 bin liraya çıkarılmasına karar verildiğini bildirdi.

LGS örnek soruları ve çözüm videoları yayında! MEB 2024 LGS sayısal ve sözel örnek soruları ve cevapları tıkla görüntüle!

LGS örnek soruları ve çözümleri Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlandı. MEB, öğrencilerin sınava hazırlanmalarına yardımcı olmak amacıyla her ay düzenli olarak LGS örnek soru ve çözüm videolarını web sitesi üzerinden paylaşıyor. Toplam 45 sorunun yer aldığı örnek soru kitapçıkları 2024 Haziran ayında düzenlenecek olan LGS öncesi öğrencilere kılavuz oluyor. Peki; Sayısal ve Sözel LGS örnek sorular kitapçığı ve çözümlü videoları nasıl görüntülenir? İşte MEB 2024 LGS sayısal ve sözel örnek soruları ve çözüm videoları görüntüleme ekranı...

Öğretmenlere Ek Ödenek Mi Verilecek? Araştırma Geliştirme Tazminatı Nedir?

Plan ve bütçe komisyonunda Cumhur İttifakı Milletvekili İsmail Faruk Aksu ilk kez dillendirdi. Aksu, öğretmenlere araştırma geliştirme tazminatı adı altında ek ödenek verilmeli dedi.

Eğitim İş Genel Başkanı Özbay: Okulların tamamını imam hatibe çevirdiler

Okullarda eğitimin dinselleşmesi adımlarına her gün yenileri ekleniyor. Amasya'da müftülük okulda toplantı düzenlerken, TÜGVA ekibi de bir lisede söyleşiye katıldı. Eğitim İş Genel Başkanı Özbay, "MEB, Diyanet İşlerinin bir alt kurumu haline geldi" dedi.

LGS KAPSAMINDAKİ MERKEZÎ SINAVA YÖNELİK ÖRNEK SORULAR YAYIMLANDI

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezî sınava hazırlık yapan öğrencilerin çalışmalarına destek olmak amacıyla hazırlanan örnek soru ve çözümlü videoları yayımlandı.

Çarpıcı İtirafta Bulunan Öğretmenin Görevine Son Verildi

TV8'de yayınlanan bir yemek programına katılan bir yarışmacı, eğitim camiasında ve toplumda geniş yankı uyandıran çarpıcı bir itirafta bulundu. Milyonlarca öğretmenin KPSS puanıyla atama beklediği bir dönemde, kendi formasyonu olmadan ücretli öğretmenlik yapmasını açıklayan yarışmacı, tartışmalara neden oldu. Bu şaşırtıcı itiraftan sonra, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, söz konusu yarışmacının öğretmenlik görevine son verildi.

Ara tatil yarın başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki yaklaşık 20 milyon öğrenci, 13-17 Kasım'da 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı ilk ara tatilini yapacak. Birinci dönem ara tatili 13 Kasım Pazartesi günü başlayacak ve 17 Kasım Cuma günü sona erecek. Öğrenciler ara tatil öncesi son derslerine yarın girecek.

Toplam 706 haber.