Siyaset

Siyaset Haberleri

Kobani davasında kararlar açıklandı!

Selahattin Demirtaş ve Figen Yükseldağ'ın da yargılandığı Kobani Davası'nın 83'üncü duruşmasında mahkeme heyeti, 130 sayfalık kararının önemli bir kısmını açıkladı.

Selahattin Demirtaş'a Verilen Ceza Belli Oldu!

Kobane Davası’nın Sincan Cezaevi yerleşkesinde görülen karar duruşmasında, Selahattin Demirtaş’a verilen cezayı açıkladı.

Kulislere sızdı… İşte AK Parti’de değişecek kadrolar

AK Parti’de kongreye yeni bir kadro ile gitmek için düğmeye basıldı. Kulislerde, değişimin parti yönetimi ile sınırlı kalmayacağı kabine ve külliye bürokrasisinde de değişiklikler olabileceği öğrenildi.

Kobane Davası: Mahkeme heyeti karar duruşmasının ertelenmesi talebini reddetti

Kobanê Davası öncesi Sincan Cezaevi önüne onlarca çevik kuvvet aracı getirildi. Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ duruşmaya katılmadı. Mahkeme heyeti duruşma erteleme talebini reddetti.

Tuncer Bakırhan'dan belediyelere çağrı: Kürtçe üzerinde daha çok durmalı

15 Mayıs Kürt Dil Bayramı nedeniyle Diyarbakır'da yürüyüş düzenlendi. DEM Parti Eş Genel Başkanı ve Siirt Milletvekili Tuncer Bakırhan, "Dilimiz varlığımızdır. Dilimizi öğreneceğiz ve halkımıza öğreteceğiz. Bunun için bütün imkâlarımızı seferber edeceğiz" dedi.

Kabine değişiyor mu? Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Erdoğan, iktidar krizine dönüşen Ayhan Bora Kaplan'a ilişkin suç örgütü soruşturmasına ilişkin konuşarak dikkatle takip ettiklerini söyledi: "Çetin mücadeleler sonucu gerilettiğimiz bürokratik vesayetin tekrar nüksetmesine fırsat vermeyiz, vermeyeceğiz."

Birçok ilde onlarca DEM Partili gözaltına alındı

Türkiye'nin birçok ilinde DEM Parti'nin il ve ilçe yöneticilerine düzenlenen operasyonda onlarca kişi gözaltına alındı. DEM Parti, "Siyasi kırım operasyonlarıyla diz çöktürmek isteyen iktidar karşısında mücadeleyi büyütmeye devam edeceğiz" dedi.

İçişleri Bakanı Yerlikaya: Hükümetimize oyun kurulmaya çalışılıyor

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya "Hangi kurum içinde Sayın Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize ve siyasilerimize yönelik bir yapılanma varsa adalete teslim edeceğiz" açıklaması yaptı.

Tuncer Bakırhan'dan toplumsal barış açıklaması: Kürtlerin statüsünü ve tanınmasını güvence altına alan bir Türkiyelilik, çözümün anahtarıdır

DEM Parti Eş Genel Başkanı ve Siirt Milletvekili Tuncer Bakırhan, partisinin grup toplantısında konuştu.

Devlet Bahçeli'den Emniyet müdürlerinin açığa alınmasına ilişkin açıklama: 'Sabrımızı taşırmasınlar!'

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli, Emniyet müdürlerinin açığa alınmasına dair "Ayranımızı kabartmasınlar. Sabrımızı taşırmasınlar. Birkaç emniyet müdürünün açığa alınması ile geçiştirilemeyecek bir komplo devrededir" çıkışında bulundu.

TBMM’ye DEM Parti, CHP ve MHP milletvekillerine ait yeni dokunulmazlık dosyaları sevk edildi

DEM Parti, CHP ve MHP milletvekillerine ait 6 dokunulmazlık dosyası, TBMM Başkanlığına sunuldu.

Ekmeleddin İhsanoğlu, 10 yıl sonra konuştu

Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, 10 yıl sonra 2014 Cumhurbaşkanlığı Seçimi'deki adaylık sürecini anlattı.

Seçime emekliler mi yön verdi? Metropol'den yeni anket: Sizce emekli maaşlarına zam yapılsaydı AK Parti yerel seçimden birinci parti olarak çıkar mıydı?

MetroPOLL Araştırma'nın 'Türkiye'nin Nabzı Nisan 2024' anketinde seçim öncesi zam bekleyen emeklilerin maaşında artış yapılmaması araştırıldı.

DEM Parti’den iktidara ‘yeni anayasa’ desteği

AK Parti'nin öncülüğünde başlatılan "yeni anayasa" çalışmaları ve bu kapsamda yapılan çağrılara DEM Parti'den destek geldi. DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Koçyiğit, yeni anayasa için iktidara kapıyı kapatmamak gerektiğini belirterek, "Bir şans verilmesi gerek" dedi.

‘Akraba’ krizi sonrası CHP’den belediye başkanlarına genelge

CHP yönetimi, idaresindeki belediyelere "Kayırmacılık, şatafat ve israfla mücadele" isimli genelge gönderdi. Lüks ve şatafattan kaçınılması konusunda bir dizi uyarıların yer aldığı genelgede, "Belediye araçlarını özel işlerinizde kullanmayın, ihalelerde şeffaf olun” ve “Belediye yöneticilerinin akrabalarını, liyakat koşullarını sağlasalar dahi tercih konusu yapmayın" denildi.

Rawest anketi açıklandı: Kürtlerin gözünde siyasette hangi lider ne kadar itibarlı?

Rawest'in araştırmasına göre, Kürtler en itibarlı siyasetçiler olarak Demirtaş, İmamoğlu ve Zana'yı görüyor.

DEM Parti’den ‘yeni anayasa’ açıklaması: Bir şans verilmesi gerekiyor

Bir grup gazetecinin sorularını yanıtlayan DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, son günlerde herkesin farklı bir 'normalleşme' algısı bulunduğunu ve bu meselenin toplumsal kamplar üstünden okunduğunu belirtti.

AK Parti'nin ''Neden oy vermediniz?'' anketinde çarpıcı sonuç!

CHP'nin yüzde 37.7 ile birinci parti çıktığı 31 Mart seçimlerindeki başarısızlığın nedenini bulmak için adına anket yaptıran AK Parti kaynakları oy kaybında yüzde 50'nin üzerinde bir oranla ekonomi başlığı altında hayat pahalılığı, emekliler ve kira fiyatları gibi sebepler sıralandığını kaydetti. "Niye oy vermediniz?' sorusuna cevap aranan" ankette ekonomiden sonraki en önemli gerekçe ise AK Parti'nin 'halktan kopması' gösterildi.

Bahçeli'den Özel için övgü dolu sözler

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile MHP lideri Devlet Bahçeli arasındaki görüşmeden yeni detaylar ortaya çıktı.

Toplam 1803 haber.