Teknoloji

Teknoloji Haberleri

Fotoğraftaki kişinin kıyafetlerini silen akıllı telefon, gündem oldu!

Huawei'nin yakın zamanda tanıttığı Huawei Pura 70 modelinin fotoğraftaki kişinin kıyafetlerini silebildiği ortaya çıktı.

TikTok'a Yönelik Türkiye'den Sert Adım! Ahlak Dışı İçerikler İçin Cezalar Geliyor

TBMM, TikTok'a ahlak dışı içerikler nedeniyle bant daraltma cezası vermeyi düşünüyor, dijital mecralar komisyonu ise çeşitli yaptırımların uygulanacağını belirtiyor.

WhatsApp artık internetsiz kullanılabilecek

WhatsApp'ın, yeni bir güncelleme ile "Yakındaki Kişiler" adı verilen bir özelliği test ettiği bildiriliyor. Bu özellik, kullanıcıların çevrimdışı belge ve diğer dosyaları yakınındaki kişilere iletebilmesini sağlayacak.

GİBTÜ'de 'Teknoloji ve Toplumun Dönüşümü' paneli

GİBTÜ Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir, son yıllarda toplumun yarası haline dönüşen sosyal medya bağımlığının madde bağımlığı kadar tehlikeli olduğuna vurgu yaptı. Rektör Demir, 'Dijital dönüşüm, internet kullanımı, gençleri sosyal izolasyona sokabiliyor. Gençleri sosyal medya bağımlısı haline getirip, toplumdan soyutluyorlar. Bu sorunla mücadele etmek gerekiyor. Sosyal medya bağımlılığı, madde bağımlığı kadar tehlikeli' dedi.

YouTube, reklam engelleyicilere son darbeyi indirdi!

YouTube reklam engelleyici yasağında yeni bir döneme girdi. Reklam engelleyici uzantı kullanırsanız videolar açılmayabilir.

Starlink Türkiye için geri sayım başladı! Fiyatı ne kadar olacak?

Starlink Türkiye için hizmet durumu güncellendi. Buna göre geri sayım başladı. Peki Starlink Türkiye fiyatı ne kadar olacak?

Seat Ibiza ucuz fiyat listesini paylaştı!

Genç otomobilin tutkunlarının ilgi odağı olan Seat ikonik modeli Ibiza, kullanıcılarını sevindirmek için görücüye çıktı. İşte Seat Ibiza güncel fiyat listesi…

Sosyal medya uygulaması Threads Türkiye'de kapatılıyor

Sosyal medya platformu X'e rakip olarak Meta tarafından kullanıma sunulan Threads, Türkiye'de geçici olarak kapatılıyor. Meta'dan yapılan açıklamada Rekabet Kurumu'nun geçici tedbir kararı dolayısıyla Threads'ın geçici olarak kapatılacağı belirtildi.

Yıllardır Ücretsiz Olan Google Arama'nın Ücretli Bir Versiyonu Geliyor!

Yeni bir iddiaya göre yıllardır tamamen ücretsiz olan Google Arama, köklü bir değişikliğe uğrayabilir. Aramanın, yapay zekâ özellikleri sunan ücretli bir versiyonunun gelebileceği konuşuluyor.

Amazon, kasiyersiz marketlerini kapatıyor: Arka planda 1000 kişi çalışıyordu

Amazon, yıllardır devam ettirdiği kasiyersiz market teknolojisinden vazgeçmeye karar verdi. Just Walk Out adlı teknolojinin ciddi zorluklar yaşattığı ortaya çıktı.

Mesajlaşma uygulaması WhatsApp çöktü

En popüler mesajlaşma uygulamalarından olan WhatsApp'a erişim sorunu yaşanıyor. Konuya ilişkin BTK'dan yapılan açıklamada kesintinin global kaynaklı olduğu ve ekiplerin süreci yakından takip ettikleri bildirildi.

Apple açıkladı: Güncelleme alamayacak iPhone modelleri belli oldu

Apple'ın yapay zeka destekli yeni işletim sistemini haziran ayında piyasaya sürmesi beklenirken hangi cihazlarıyla uyumlu olacağı da açıklandı.

Yurt dışından getirilen cep telefonları için yeni düzenleme: Süre değişti

Yurt dışında yaşayan ve Türkiye'ye gelişlerinde cep telefonu getiren Türk vatandaşların, 120 günlük kayıtsız kullanım süresi 180 güne çıkarıldı.

YouTube’a videoların sıkıcı bölümlerini atlayan yapay zeka özelliği geliyor

YouTube, yapay zekayı bünyesine entegre etmeye devam ediyor. Popüler video platformu içeriğin en sıkıcı kısımlarını atlayan yeni bir yapay zeka aracını test ediyor.

"Gemi Gibi Araba" Deyimini Sonuna Kadar Hak Eden 2025 Kia K4 Tanıtıldı

Kia, içten yanmalı motora sahip yeni sedan otomobilini tanıttı. "K4" isimli otomobil, tasarımıyla da teknik özellikleriyle de tüketiciyi mest etmeyi başaracak gibi görünüyor. Peki Kia K4, hangi özelliklerle donatıldı?

Çinli akıllı telefon devi Tesla'ya rakip oluyor: Satış fiyatı açıklandı!

Çinli akıllı telefon üreticisi Xiaomi, ilk elektrikli aracını (EV) piyasaya sürecek ve bugünden itibaren sipariş almaya başlayacak.

Düşünce gücüyle oyun oynamak artık mümkün!

Neuralink implantlı felçli kişi, Civilization 6 oynadığını açıkladı. Strateji oyununu, düşünce gücüyle kontrol etti.

Oyun delisi erkeklere kötü haber!

Bilim, uzun süre eğlence amaçlı bilgisayar kullanımının sertleşme sorununa yol açabileceğini söylüyor.

Adıyaman Üniversitesi'nden enerjide dijitalleşmeye önemli katkı

Adıyaman Üniversitesi, bölgesel enerji geçişi için dijital dönüşüm potansiyelinin açığa çıkarılmasını amaçlayan ERA-NET Enerji Sistemleri ve Ağlarının Dijitalleşmesi projesi ile enerjide dijitalleşmeye önemli katkı sunmaya hazırlanıyor.

Toplam 624 haber.