Teknoloji

Teknoloji Haberleri

Xiaomi CEO’su otomobilin ilk görüntüsünü paylaştı!

Xiaomi bir süredir ilk elektrikli otomobili ile gündemden düşmüyor. Xiaomi SU7 olarak adlandırılması beklenen elektrikli SUV’nin ilk resmi görüntüsü ise bugün yayınlanan bir posterde ortaya çıktı. Xiaomi CEO’su Lei Jun, otomobilin ön tasarımını gözler önüne serdi.

ASELSAN’ın kuantum projesi, bir ilki gerçekleştirdi!

ASELSAN'ın Kuantum Araştırma Laboratuvarı (KUANTAL) ilk ürünlerini ortaya çıkardı. İşte konu ile ilgili ayrıntılar...

Bilim İnsanları Işığı Maddeye Dönüştürmenin Peşindeler

Osaka ve San Diego Üniversiteleri'nin iş birliğiyle yürütülen bir araştırmada, bilim insanları, ışığı maddeye dönüştürmek amacıyla Einstein'ın ikonik E=mc^2 formülünü test edecekleri bir deney tasarladı.

Kanser tedavisinde yeni bir yöntem geliştirildi: Yüzde 99 kanserli hücre yol ediliyor

Teksas A&M Üniversitesi, Rice Üniversitesi ve Teksas Üniversitesi'nden araştırmacılar, kanserle mücadelede çığır açan bir yöntem geliştirdi. Aminosiyanin molekülleri ve hızlandırılmış Feringa-tipi motorlar kullanılarak laboratuvar ortamında yapılan deneylerde, kanserli hücrelerin ?'unu etkisiz hale getiren bu yeni tedavi yöntemi, umut verici bir ilerleme olarak öne çıkıyor.

Diyarbakır'ın tarihi surlarında 70 burç restore edildi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 'Surlarda Diriliş' mottosuyla başlattığı restorasyon çalışmalarında 98 burcun 70'inde çalışmaları tamamladı.

İlk Türk uzay yolcusunun gidiş tarihi ertelendi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Kacır, Türk uzay yolcusu Alper Gezeravcı'nın uzaya gidiş tarihinin 17 Ocak 2024'e ertelendiğini duyurdu.

Yurt dışı telefonların kullanım süresi 180 güne çıkarılacak

Yurt dışından getirilen mobil cihazların Türkiye'de kaydedilmeden kullanılma süresinin 120'den 180 güne çıkarılacağı açıklandı. Geçici ithalat kapsamında Türkiye'ye getirilen araçların ülkede kalma süresinin de yurt dışından emekli olanlar için 4 yıla artırılacağını belirtildi.

Konuştuğunuz her şey reklam olarak karşınıza mı çıkıyor: İşte nedeni

Son zamanlarda konuştuğunuz her şey karşınıza reklam olarak mı çıkmaya başladı? Peki bu bir tesadüf mü, yoksa dinleniyor musunuz? Bu reklamlara nasıl engel olabilirsiniz?

Türkiye, İspanya ve Portekiz Ortaklığında MareNostrum 5 Süper Bilgisayarı Tanıtıldı

Avrupa'nın en gelişmiş süper bilgisayarı MareNostrum 5, Türkiye, İspanya ve Portekiz'in ortak yatırımlarıyla Barselona'da tanıtıldı. Yaklaşık 380 bin dizüstü bilgisayarın toplam kapasitesine denk gelen bu teknolojik devrim, bilimsel araştırmalara ve yapay zeka tabanlı çözümlere yeni bir boyut kazandırmaya hazır.

Apple'ın Yeni Çılgınlığı: iPhone 16 Sızıntıları Ortaya Çıktı!

2024'te piyasaya sürülmesi beklenen iPhone 16'nın sızan görüntüleri ve özellikleri merakla bekleniyor. Büyüyen ekranları, yeni eylem düğmesi ve gelişmiş kamera düzenlemeleri ile iPhone 16, teknoloji tutkunlarını heyecanlandırıyor. Ayrıca, güçlü A18 ve A18 Pro işlemcileriyle, Apple'ın yeni akıllı telefonunda ne gibi sürprizlerle karşılaşacağımızı görmek için sabırsızlanıyoruz!

WhatsApp’a beklenen özellik geldi

WhatsApp, görüntülü görüşme sırasında müzik dinleyebileceğiniz yeni özellik getiriyor.

TEKNOFEST 2024 teknoloji yarışmalarına başvurular başladı

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında düzenlenen dünyanın en büyük teknoloji yarışmaları için başvurular başladı.

e-Devlet Memnuniyet Anketi erişime açıldı

Vatandaşların e-Devlet Kapısı ile ilgili öneri ve düşüncelerini iletebilecekleri "e-Devlet Kapısı Memnuniyet Anketi" erişime açıldı.

Mark Zuckerberg'in kıyamet hazırlığı! Tam 100 milyon dolarlık yer altı sığınağı! Peki kaçabilecek mi?

Meta'nın kurucusu Mark Zuckerberg, Hawaii'de bir adada 100 milyon dolarlık sığınak inşa ettiriyor. Bu sığınakta 30 yatak odası ve banyo bulunacağı bildirilirken, sığınağın 5.000 metrekare olacağı kaydedildi.

Türünün ilk örneği: Yapay zeka, kendi yapay zekasını yaratıyor

Bilim insanları, ChatGPT gibi büyük yapay zeka modellerinin artık insan müdahalesi olmadan yeni yapay zeka yaratabildiğini söyledi.

James Webb Uzay teleskobuyla çekilen Uranüs'ün yeni görüntülerini yayınlandı

NASA, Uranüs'ün James Webb Uzay Teleksobu ile çekildiği görüntülerini paylaştı. Paylaşılan görüntüde Uranüs'ün halkalarının olduğu da görüldü. Öte yandan Uranüs'ün, James Webb Teleskobuyla çekilen görüntüleri uzayda başka bir evrene geçiş kapısı gibi yorumlandı.

Öğrencilere teknolojik bağımlılık semineri

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine bağlı Bilgi Evlerinde eğitim gören öğrencilere yönelik 'Teknolojik Bağımlılıklar' seminerleri düzenleniyor.

Telefonunuzdan silmeniz gereken 17 tehlikeli uygulama

Milyonlarca cihaza yüklenmiş korsan yazılım içeren finans uygulamalarını keşfeden antivirüs ve güvenlik firması ESET kullanıcıları uyardı. Forbes’a konuşan uzmanlar telefonunuzdan hemen silmeniz gereken 17 uygulamayı açıkladı.

En çok kullanılan akıllı telefonlar açıklandı: Birinci sırada Apple yok

Araştırma şirketi Counterpoint Research tarafından akıllı telefon pazarını analiz eden bir rapor yayınlandı. Raporda en çok kullanılan akıllı telefon markaları da açıklandı. Listenin başında Apple yer alamadı.

Toplam 626 haber.