Teknoloji

Teknoloji Haberleri

Güneş Evi öğrencileri ağırladı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne ait, doğa dostu yenilenebilir enerji kaynakları örneklerinden biri olan Güneş Evi, ilkokul öğrencilerini ağırladı.

Prof. Dr. Ekrem Ünal: 'Çocukluk çağı kanserlerinde tedavi modern teknoloji ile yüz güldürüyor''

Medical Point Gaziantep Hastanesi Çocuk Hematoloji Onkoloji Uzmanı Profesör Doktor Ekrem Ünal, çocukluk çağı kanserlerinde kişiye özel ve multidisipliner tedavi uygulamaları ile Çocuk Hematoloji ve Onkoloji hastalıkları hakkında bilgi verdi.

Vergisiz telefon almak isteyenler dikkat… Başvuruya ’21 kuruşluk poşet’ engeli

Vergisiz telefon ve bilgisayar satışı düzenlemesinden yararlanmak isteyen üniversite öğrencisi Zeynep Ö., 9 bin 500 TL'ye cep telefonu aldı. İnternet üzerinden vergi iadesi başvurusunda bulunan Zeynep Ö.'nün başvurusu, faturasına 21 kuruşluk poşet ücreti yansıtıldığı için reddedildi. Genç kıza, 'Faturanızda başvuruya konu teknolojik cihaz dışında da ürün bulunduğundan başvurunuz reddedilmiştir' mesajı geldi.

Telefonu şarja takıp uyuyanlar dikkat: Faciayla karşılaşabilirsiniz

Diyarbakır'da, geçtiğimiz günlerde telefon bataryasının patlaması sonucu meydana gelen yangında anne ve çocukları facianın eşiğinden dönmüştü. Uzmanı, telefon bataryalarının patlamasının ana nedenleri konusunda uyarılarda bulundu.

Dünyaya en çok zarar veren adam Thomas Midgley

Yaptığı icatlarla dünyaya en büyük zararı veren bilim insanı Thomas Midgley'in insanları zehirleyen icatları

Teknoloji bağımlılığına, geleneksel çocuk oyunlarıyla tedbir alındı

Şehitkamil Belediyesi, teknoloji bağımlılığı ve obezite başta olmak üzere hareketsiz yaşamın beraberinde getirdiği sağlık sorunlarına geleneksel oyunlarla tedbir alacak. Proje kapsamında ilçe genelindeki müstakil anaokullarına oyun setleri ve okul öncesi döneme hitap edecek içerikte spor malzemeleri armağan edecek.

TikTok kapanabilir! Laz Kızı lakaplı kullanıcı hesap yetkilileri harekete geçirdi

TikTok adlı sosyal medya platformunda müstehcen yayın yapanlar hakkında ciddi bir takip başlatıldı. Hatta Laz Kızı lakaplı kullanıcı gözaltına alınmış ve serbest bırakılmıştı.

Tarihi gramafonları tamir ederek eski haline getiriyor

Gaziantep'te baba mesleği olan mobilyacılık işini gramafon tamirine çeviren Zeynel Toparlı, tarihi gramafon, pikap ve radyoları restore ederek ilk günkü hallerine dönüştürüyor.

Besni ve Gölbaşı'nın elektrik ihtiyacını karşılayacak trafo merkezi devreye alındı

Adıyaman'ın Besni ve Gölbaşı ilçeleri ile Besni Organize Sanayi Bölgesi'nin uzun yıllar kaliteli ve ucuz elektrik ihtiyacını karşılayacak olan '154 kV Besni OSB TM İrtibat Hatları Projesi' devreye alındı.

2023'ün en çok satan otomobilleri belli oldu! Araçseverler en çok bu arabaları tercih etti

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği 2023 yılına ilişkin satış istatistiklerini açıkladı. İşte 2023'ün en çok satan otomobilleri...

31 bin TL IMEI kaydı ile yurt dışından telefon almak ne kadar avantajlı?

Yurt dışından getirilen telefonların Türkiye’de sorunsuz olarak kullanılabilmesi için ödenmesi gereken IMEI kayıt ücreti, 2024 itibarıyla tam 31 bin TL oldu.

Starlink, Telefonların Doğrudan Bağlanabileceği İlk Uydusunu Fırlattı

Starlink, akıllı telefonlara doğrudan hücresel bağlantı sağlayacak ilk uydularını uzaya fırlattı. Starlink'in yeni girişimi, dünyanın herhangi bir yerindeki kullanıcılara Starlink anteni almasına gerek kalkmadan hücresel bağlantı sunacak.

Ekşi Sözlük'ün Android ve iOS Uygulamalarına Erişim Engeli Getirildi

Daha önce alan adlarının yasaklandığını gördüğümüz Ekşi Sözlük'ün şimdi de Android ve iOS mağazalarında bulunan mobil uygulamasına erişim engeli geldi.

iPhone 16'da yeni özellik sunulmayacağı iddiası Apple'a zarar verdi

Bu yılın eylül ayında çıkması planlanan iPhone 16 ailesi için yeni bir iddia gündeme geldi. Bu iddia Apple'ın değerinin bile düşmesine neden oldu.

2024 Yılının Büyük Bir Heyecanla Beklenen Filmleri

Artık son gününde olduğumuz 2023 yılı, sinema yönünden dolu dolu geçen bir seneydi. Korkudan romantiğe, gerilimden macera ve aksiyona kadar birçok yapıma doyduk. Şimdiden gözlerimizi 2024'e diktiğimiz şu günlerde 2024 yılının en çok merak edilen filmlerini bir araya getirdik.

Uzaya Çıkacak İlk Türk Astronotun Eğitimleri Tamamlandı: İşte Fırlatılacağı Tarih

Türkiye Uzay Ajansı, uzaya çıkacak ilk Türk olacak Alper Gezeravcı'nın eğitimlerini tamamladığını açıkladı. Gezeravcı, bir terslik olmazsa 9 Ocak günü resmen fırlatılacak.

Bakanlık, iPhone ve iPad sahiplerini uyardı! Telefonunuzu kontrol edin

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi'nin iOS işletim sistemi yüklü cihazları etkileyen ciddi güvenlik açıkları tespit ettiğini belirtti.

Karşınızda Xiaomi'nin Elektrikli Aracı

Xiaomi'nin yıllardır konuşulan elektrikli otomobili, ilk kez resmen gösterildi. "SU7" isimli otomobil, her detayı ile tüketicileri mest edecek gibi görünüyor.

Yapay zeka Siirt'i çizgi film posteri olarak çizdi

Multirazen isimli hesap yapay zekaya Türkiye'nin şehirlerini animasyon filmi afişleri gibi çizmesini istedi. Yapay zeka tarafından 81 ilin hepsi çizilen afişler sosyal medyada büyük ilgi gördü.

Toplam 627 haber.