Siirt Üniversitesinde 'Gazze'ye Bir Ses, Bir Nefes' Etkinliği Düzenlendi

Siirt Üniversitesinde, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınamak ve Gazze'ye destek vermek amacıyla Siirt Üniversitesinin öğrenci toplulukları ve bazı sivil toplum kuruluşları iş birliği ile 'Gazze'ye Bir Ses, Bir Nefes' etkinliği düzenlendi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt Üniversitesinde, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınamak ve Gazze’ye destek vermek amacıyla Siirt Üniversitesinin öğrenci toplulukları ve bazı sivil toplum kuruluşları iş birliği ile "Gazze’ye Bir Ses, Bir Nefes" etkinliği düzenlendi.

Etkinlik, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak, Üniversite üst yönetimi, akademik ve idari personeller, çok sayıda öğrenci ile çeşitli sivil toplum kuruluşları ve basın mensuplarının katılımıyla gerçekleşti.

 Eğitim Fakültesi önünde düzenlenen etkinlikte ilk olarak, Filistin’de hayatını kaybeden mazlumlar için dua edildi.

Siirt Üniversitesinde 'Gazze'ye Bir Ses, Bir Nefes' Etkinliği Düzenlendi

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Basri Memduhoğlu’nun konuşmasıyla başlayan etkinlik, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak’ın konuşmasıyla devam etti.

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak, Gazze'de yaşanan zulmü vurgulayarak, insanlığın vicdanını sarsan eylemlere dikkat çekti.

ABD'deki üniversitelerde yapılan barışçıl, Filistin'e destek eylemlerinin susturulmaya çalışılmasını kınadığını belirten Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak, İsrail'in uyguladığı zulmün insanlık sınırlarını aşan bir boyutta olduğunu ve anne karnındaki cenini bile katleden bir soykırım gerçekleştiğini ifade etti.

Siirt Üniversitesinde 'Gazze'ye Bir Ses, Bir Nefes' Etkinliği Düzenlendi

Konuşmalarının ardından Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak, öğrenciler tarafından düzenlenen kermesi ve resim sergisini gezdi. Kampüs içinde çadır kuran öğrencilerle sohbet edip, Gazze için sergiledikleri tutumun değerli olduğunu ve insanlık onurunu koruyacak bir tavır sergilemenin önemine dikkat çekti.

 İki gün süren "Gazze’ye Bir Ses, Bir Nefes" etkinliğinde; -Şiir Dinletisi ve Ezgiler -Sahne Gösterisi “Gazze’de Baba Olmak” -Kermes -Resim Sergisi ve Anma Programına yer verildi.

Siirt Üniversitesinde 'Gazze'ye Bir Ses, Bir Nefes' Etkinliği Düzenlendi

Siirt Üniversitesinde 'Gazze'ye Bir Ses, Bir Nefes' Etkinliği DüzenlendiSiirt Üniversitesinde 'Gazze'ye Bir Ses, Bir Nefes' Etkinliği DüzenlendiSiirt Üniversitesinde 'Gazze'ye Bir Ses, Bir Nefes' Etkinliği Düzenlendi

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • rasim | 09 Mayıs 2024 15:07

    piknik yapar gibi protestoların hiçbir katkısı ve yaptırımı olmuyor. Ülkemizde halen israil ile ticari alış veriş yapan firmaların isimleri de deşifre edilip pankartlara yazılması bence daha etkili olurdu.

BUNLARA DA BAKIN