Sağlık

Sağlık Haberleri

Resmi Gazete'de yayımlandı: 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek

Yıl sonuna kadar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilmesi hakkında karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Sağlık Bakanı Koca açıkladı: MHRS randevularına yeni düzenleme, tedbirler yolda

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nde (MHRS) yeni bir uygulamanın hayata geçirileceğini belirtti. Buna göre, randevu sahiplerinin randevudan önceki gün saat 23.59'a kadar onay vermesi gerekecek. Ayrıca, randevu alıp gelmeyenlerin 15 gün içinde yeniden randevu alması da kısıtlandı.

Diyarbakır'da parmağı kopan genç ambulans helikopter ile hastaneye sevk edildi

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde parmağı kopan genç, ambulans helikopterle hastaneye sevk edildi.

İki ülkede Magnum dondurmaları toplatılıyor

Unilever, İngiltere ve İrlanda'da plastik ve metal içerebileceği riskiyle Magnum'un bademli dondurmalarından 5 seriyi toplatma kararı aldı.

Gençlerde kalp hastalığı obezite furyasıyla pik yaptı

Alarm zillerini çaldıran tablo... Prof. Dr. Sebahattin Ateşal, kalp krizi geçirme yaşının erken dönemlere indiği uyarasında bulundu. Obezitede özellikle son dönemlerde artış yaşandığını kaydeden Ateşal “Obeziteden korunmak, diğer hastalıklarla birlikte kalp sağlığını korumak için büyük önem taşıyor. Kiloyla birlikte kalbi de korumanın yolu düzenli ve sağlıklı beslenme ile egzersizden geçiyor” dedi.

İsviçre’de Toplatıldı: Beypazarı Soda İçin 'Sakın İçmeyin' Uyarısı

Beypazarı markasının maden suyu, İsviçre’de yüksek miktarda bor içerdiği gerekçesiyle yasaklandı. Yapılan açıklamada, borun aşırı tüketiminin fetal gelişimi ve doğurganlığı etkileyebileceği belirtildi.

İsviçre'den Flaş Beypazarı Kararı!

İsviçre Federal Gıda Güvenliği ve Veterinerlik Bürosu, Beypazarı Maden Suyu’nun içerisinde yüksek miktarda bor bulunduğu ve tüketilmemesi gerektiğini duyurdu.

Otizm spektrum bozukluğunda dünden bugüne etkinliği HKÜ'de gerçekleştirildi

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Eğitim Fakültesi, Özel Eğitim Bölümü, Özel Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÖZEUAM), Engelsiz Öğrenci Birimi ve Özel Eğitim Öğrenci Topluluğu iş birliği ile Otizm Farkındalık Ayı'na yönelik olarak, 'Otizm Spektrum Bozukluğunda Dünden Bugüne Etkinliği' gerçekleştirdi.

Gazze'de gönüllü doktorluk yapan Taner Kamacı, tüyler ürperten anları anlattı

18 Mart tarihinde uluslararası bir insani yardım derneği ve Avrupa Filistinli Hekimler Derneği aracılığıyla Gazze'ye gönüllü olarak giden Op. Dr. Taner Kamacı, görev yaptığı Diyarbakır'a döndü. Kamacı, Gazze'de tüyler ürperten anları, 'Normalde ilk bir hafta gittiğimizde sahur ve iftar vakitlerinden 15 dakika önce sivil ve masum vatandaşların evleri bombalanıyordu. İsrail ordusu muhtemelen o vakitleri özellikle seçiyordu. Bahsettiğim vakitlerde bombardıman başlıyordu, iki saat boyunca devam ediyordu' cümleleriyle anlattı.

SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde bir saniyede kalp anjiyosu

SANKO Üniversitesi Hastanesi güçlü hekim kadrosu yanında çağdaş teknolojiyle donanımlı teknik altyapısını da geliştirmeye devam ediyor.

GAÜN Hastanesi'nde kanser farkındalığı etkinliği düzenlendi

Gaziantep Üniversitesi(GAÜN) Hastanesi'nde '1-7 Nisan Ulusal Kanser Haftası' dolayısıyla GAÜN Tıbbı Onkoloji Anabilim Dalı ve Halk Sağlığı Anabilim Dalı'nın işbirliğiyle etkinlik düzenlendi.

Diyarbakır'da okul temizliği yapan 14 öğrenci zehirlendi

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bir okulda temizlik yaptıktan sonra kimyasal madde kullanımından dolayı zehirlenen 14 öğrenci hastaneye kaldırıldı.

Sağlık Bakanlığı, 8000 İşçi Alımı İçin Kura Tarihini Açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın duyurusunun ardından, Sağlık Bakanlığı bünyesine İŞKUR aracılığıyla 8 bin işçi alımı için başvurular tamamlandı. Elektrikçi, temizlik görevlisi, marangoz, güvenlik görevlisi, tesisatçı, servis destek elemanı gibi çeşitli kadrolar için yapılan başvuruların ardından adaylar, işçi alımlarıyla ilgili detayları merak etmeye başladılar. İşte detaylar...

Toz taşınımı sağlığı olumsuz etkiliyor

Yurdu etkisi altına alan toz taşınımının insan sağlığını olumsuz yönde etkilediğine dikkat çeken ANKA Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. İlker Özsaraç, özellikle astım, KOAH gibi nefes darlığı hastalığı olanların gerek olmadıkça dışarı çıkmamaları konusunda uyardı.

Dicle'de Diyaliz Ünitesi hizmete başladı

Diyarbakır'ın Dicle İlçe Devlet Hastanesi'nde Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanan 5 yataklı Hemodiyaliz Ünitesi açıldı.

Diyarbakır'da kalp hastalıkları Kardiyak MR ile etkili ve hızlı teşhis ediliyor

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Radyoloji Uzmanı Dr. Recai Duymuş, Kardiyak MR sayesinde hastalara girişimsel işleme gerek kalmadan hastalığın teşhisinde zaman kaybının önlendiğini söyledi.

Kadir İnanır'dan iyi haber geldi

Sanatçı Kadir İnanır'ın uyandırıldığını açıklayan Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Necdet Sağlam, "Bilinci açık, mesajlara gülümseyerek cevap verdi" dedi.

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Özsaraç hasta kabulüne başladı

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. İlker Özsaraç, Gaziantep Özel ANKA Hastanesinde hasta kabulüne başladı.

Aile hekimi uyuşturucudan tutuklandı

Adıyaman'da, adresinde uyuşturucu madde ve kullanma aparatları bulunan aile hekimi çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Toplam 843 haber.