Teknoloji

Teknoloji Haberleri

2024 IMEI kayıt ücretine dev zam: 31.692 TL olacak

Ekim ayı enflasyon oranının açıklanmasıyla yeni yılda vergi, harç ve ceza gibi işlemlere gelecek olan zam oranı belli oldu. Yurt dışından getirilen telefonların Türkiye’de kullanılabilmesi için ödenmesi gereken IMEI kayıt ücreti yeni yılda artıyor. Vergi uzmanı Ozan Bingöl, yeni yılda yüzde 58,46 üzerinden güncellenecek Yeniden Değerleme Oranı (YDO) ile beraber kayıt ücretinin tam, 31.692 TL seviyesine çıkacağını belirtti.

WhatsApp’ta görünmez olun! İşte tartışma yaratacak yeni özellik

WhatsApp çok yakında tek telefon numarası üzerine iki profil oluşturmanıza izin verecek. Bu, iş ve kişisel yaşamınızı ayırmanızı sağlayacak.

Whatsapp'ta büyük tehlike! İndirim linki! Sakın tıklamayın

Ne yazık ki dolandırıcılık vakalarının sonu gelmiyor. Whatsapp'tan gelen indirim linkini yanlışlıkla açan A.E isimli kadın saniyeler içinde 30 bin lirasını kaptırdı. İşte, dolandırıcıların yeni taktiği...

Eylül'de Türkiye’de en çok satılan otomobiller açıklandı

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği, Türkiye'de Eylül ayında en çok satılan sıfır otomobiller listesini duyurdu. En çok satılan araç, Fiat Egea Sedan oldu.

Yurt dışından cep telefonu alanlar dikkat! Bakanlık çalışma başlattı

Yurt dışından alınan cep telefonları için yeni bir çalışma başlatıldı. Harç 20 bin TL'ye çıkmadan önce para yatıran ancak IMEI kaydını BTK'ya yaptırmayanlar için çözüm yolu bulundu. Cep telefonlarına ise konuya ilişkin mesajlar gitmeye başladı.

Riot Games Cumhuriyet'in 100. yılına özel turnuva düzenleniyor: Tüm Leauge of Legends, VALORANT, LoL: Wild Rift ve Legends of Runterra oyuncularına açık

Türkiye’de çok sevilen yurt dışı merkezli büyük oyun firmalarından Riot Games, Cumhuriyetin 100. Yılına özel turnuva düzenliyor. Riot Games tarafından düzenlenen turnuvada Leauge of Legends, VALORANT, LoL: Wild Rift ve Legends of Runterra oyunları yer alıyor. Turnuvada 420 bin liralık ödül havuzu ve birçok özel hediye var.

Üniversiteli öğrencilere vergisiz telefon ve bilgisayarın nasıl, ne zaman alınacağı belli oldu

Son dakika haberi geldi: Gelen haberde vergisiz telefon ve bilgisayarın detaylarının belli olduğu bildirildi. İşte satıştaki detaylar.

Apple günler sonra itiraf etti: iPhone 15 Pro’larla ilgili dikkat çeken açıklama

ABD merkezli teknoloji şirketi Apple, kısa bir süre önce piyasaya sürdüğü ve Türkiye'de de satış fiyatı 65 bin TL'den başlayan iPhone 15 Pro ile ilgili bir itirafta bulundu.

WhatsApp’a alışveriş özelliği geliyor

WhatsApp, kullanıcılarının alışveriş deneyimlerini güçlendirmek için 'Flows' isimli yeni bir özelliğin test aşamasında olduğunu duyurdu.

Tuşlu telefon talebi arttı: Hurdası bile para ediyor

Tuşlu telefonlar yeniden moda oldu. Batarya süresi, kullanım kolaylığı ve uygun fiyatı nedeniyle tercih ediliyor. İkinci el tuşlu telefonlar 300 ila 1500 liradan satılıyor. Artan talep nedeniyle telefon hurdası da para ediyor.

iPhone 15'in Türkiye Tamir Ücretleri Belli Oldu

Apple, iPhone 15'in Türkiye servis ücretlerini açıkladı. İşte yeni iPhone ailesinin tamir fiyatları...

Gençlere vergisiz telefon ve 10 GB internet vaadi için tarih verildi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, gençlere vergisiz telefon vaadinde hangi telefonların uygulamaya dahil edileceğinin çalışıldığını belirterek "Yıl sonuna gitmeden kamuoyuna duyurulur" dedi.

WhatsApp reklamlı mı olacak? Meta'dan açıklama geldi

WhatsApp'ın üst düzey yöneticisi Meta'ya ait mesajlaşma platformu WhatsApp'in gelirlerini arttırmak için reklamları araştırdığını belirten haberleri yalanladı. WhatsApp'ın başkanı Will Cathcart, "WhatsApp'a reklam geleceği haberleri yanlıştır. Bunu yapmıyoruz" dedi.

Apple, iPhone 15 İçin Kaç TL Vergi Ödeyeceğimizi Açıkladı

Apple'ın tanıttığı yeni iPhone 15 serisi, özellikleri kadar Türkiye fiyatlarıyla da konuşuluyor. Peki bu telefonun fiyatının yüzde kaçı vergi olarak ödeniyor, gelin bakalım.

iPhone 15 fiyatı ne kadar? iPhone 15 Pro Max fiyatı ağızları açık bırakmaya hazırlanıyor…

Apple, iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max modellerini Türkiye saati ile 20:00'da 12 Eylül Salı günü Kalifornya'da düzenleyeceği "Wonderlust" etkinliğinde tanıtacak. Apple'ın en güçlü telefon modeli olacak olan iPhone 15 Pro Max'in fiyatı yurtdışında 1299 dolar olacak, Türkiye fiyatı henüz belli değil ancak vergilerle birlikte 70 bin lira üzerinde olması bekleniyor.

Apple 'acil' uyardı: iPhone'lara casus girdi

Apple, Pegasus casus yazılımı için uyardı. Cihaz sahiplerinin acilen güncelleme yapması gerekiyor.

Vergisiz cep telefonu için yeni açıklama

Vergisiz cep telefonu için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ardından bir açıklama da Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’dan geldi. Bakan Kacır en kısa sürede konunun hayata geçirileceğini ifade etti. Rusya ile olan sanayi alanındaki iş birliklerine de değinan Bakan, yatırım yapmak isteyenleri destekleyeceğini söyledi.

Google kullanıcılarını uyardılar: Sahte uygulamalar var, paralarınız risk altında

ABD merkezli teknoloji ve yazılım şirketi Google'ın uygulama platformu Google Play ile ilgili dikkat çekici bir uyarı geldi.

Evinizde Siber Güvenliği Sağlamanın Yolları

Teknolojinin evlerimize girdiği bu çağda, siber dünya ile gerçek dünya arasındaki sınırlar giderek bulanıklaşıyor. Öte yandan bu dijital evrim, siber tehditlerin evimizin kapısını çalabileceği anlamına geliyor. Evde siber güvenliği sağlamak, ailemizin mahremiyetini, kişisel bilgilerimizi ve dijital varlıklarımızı koruma sorumluluğumuzu beraberinde getiriyor. 150 yıllık köklü geçmişi ile müşterilerine hizmet veren Generali Sigorta, evde siber güvenliğinizi sağlamanın yollarını paylaştı.

Toplam 627 haber.