Eğitim

Eğitim Haberleri

Gençlerin Bedavaya Avrupa'yı Gezebildiği 'DiscoverEU' İçin Başvurular Başladı: Türkiye'den de Başvurulabiliyor!

Avrupa Birliği, 18 yaşındaki gençlerin ücretsiz bir şekilde Avrupa'yı gezmesini sağlayan DiscoverEU programının başvurularını başlattı. Sınırlı sayıda insanın seçileceği programa Türkiye'deki gençler de başvurabiliyor.

Milli Eğitim Bakanı açıkladı: Öğretmen atamasında sayı ve takvim belirsiz

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamasında takvim ve sayının belli olmadığını belirterek, "Hazine ve Maliye bakanımızla da değerlendireceğiz" diye konuştu.

Adıyaman Üniversitesi'nde '21. Yüzyılda Öğretmen Olmak' konulu konferans

Adıyaman Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özcan Demirel'in konuşmacı olarak katıldığı '21. Yüzyılda Öğretmen Olmak' konulu konferans düzenlendi.

Çanakkale'ye gidecek olan ilk kafile bilgilendirildi

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun Çanakkale'nin 100. Yıl etkinlikleri kapsamında başlattığı ve bu yıl da devam ettirdiği 'Gaziler Diyarından, Şehitler Diyarına' projesinde Çanakkale'ye gidecek ilk öğrenci kafilesi Vali Çeber'in katıldığı toplantıyla bilgilendirildi.

Öğrenciler tarihi alanda kazı çalışmalarına katıldı

Adıyaman'da ilk ve ortaöğretim öğrencileri, Perre Antik Kent'te devam eden kazı çalışmalarına katıldı.

Devamsızlık Affı

2023 2024 Eğitim Öğretim Yılının İkinci Döneminin İkinci Yarısı 15 Nisan Pazartesi günü başlayacaktır. Devamsızlıkları belirli bir seviyenin üzerinde olan öğrenciler merakla devamsızlık affının gelip gelmeyeceğini merak etmektedirler. Peki devamsızlık affı geldi mi? Devamsızlık affı ne zaman gelecek? Detaylar haberimizde...

Okullarda ikinci ara tatil başlıyor

9 gün ara tatilin ardından öğrenciler 15 Nisan'da ders başı yapacak.

Koşuyolu Lisesi Bocce'de çifte şampiyonluk elde etti

Diyarbakır'da düzenlenen Okul Sporları Bocce Şampiyonasında Koşuyolu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, genç erkekler ve bayanlar kategorisinde şampiyon oldu.

Şırnak ve Siirt Üniversitesi'nden Ortak Proje: Başvuruları Kabul Edildi!

Şırnak Üniversitesi ve Siirt Üniversitesi birlikte patent başvurusu yaptığı Türk Patent ve Marka Kurumu, Şırnak Üniversitesi ve Siirt Üniversitesinin birlikte hazırladığı “Ulusal Faydalı Model” için yapılan patent başvurusunu kabul etti.

SANKO Okulları öğrencilerinin okçuluk başarısı

SANKO Okulları öğrencileri, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Okullar Arası Okçuluk İl Yarışları'nda 10 derece elde ederek önemli başarıya imza attı.

Öğrenciler hazırladıkları Projeler İle bölge finallerine yükseldi

Adıyaman'ın Kahta Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) öğrencileri hazırladıkları projelerle Malatya'da düzenlenecek olan bölge finallerinde yarışacak.

GKV Ortaokulu Zeka Oyunları Şampiyonasında Türkiye finallerinde

Türk Zeka Vakfı'nın düzenlediği Türkiye Okullar Arası Zeka Oyunları Şampiyonası'nda Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu Türkiye Finallerinde yarışmaya hak kazandı.

Diyarbakır'da anaokulu öğrencileri 'Kukla Şenliği'nde buluştu

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde okulöncesi eğitim kurumlarına yönelik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce 'Kukla Macerası' projesi çerçevesinde öğrenciler çeşitli etkinliklerle buluşturuldu.

Sason'da öğretmen ve öğrenciler fidan dikimini geleneksel hale getirdi

Batman'ın Sason ilçesinde Yücebağ Borsa İstanbul Yatılı Bölge Ortaokulu'nda öğretmen ve öğrenciler fidan dikimi gerçekleştirdi.

Gelecekte para kazandıran meslekler açıklandı: YKS sınavına girilmeden öncesinde mutlaka bakılmalı

Bir meslek seçilmeden öncesinde mutlaka gelecek düşünülerek tercih edilmelidir. Bu mesleği seçecek olan kişiler para içerisinde yüzecek. İşte detaylar…

Jandarmadan ilkokul öğrencilerine temel trafik eğitimi

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde jandarma ekiplerince 40 ilkokul öğrencisine temel trafik eğitimi verildi.

Öğrencilerden takdir edilecek davranış

6 Şubat depreminde Adıyaman'da, enkaz altında kalarak engelli duruma gelen veya yaşlılıktan dolayı ihtiyaçlarını karşılamayan vatandaşların yardımına öğrenciler koşuyor. Öğrenciler, 'Ben her yerde varım' projesi kapsamında takdir edilecek davranışa her gün imza atıyor.

Diyarbakır'da Kütüphane Haftası etkinliğine yoğun ilgi

Diyarbakır'da, her yıl 25-31 Mart arasında düzenlenen Kütüphane Haftası'nın bu yıl 60'ıncısı İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinesinde çeşitli etkinliklerle yapıldı.

GAÜN öğrencileri üniversitelerini değerlendirdi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) öğrencileri, üniversitelerini gerçekleştirilen çalıştayda değerlendirdi.

Toplam 708 haber.