Eğitim

Eğitim Haberleri

1 Nisan okullar tatil mi? Seçim sonrası okullar kaç gün tatil olacak, 1 Nisan Pazartesi tatil mi?

Türkiye 31 Mart Pazar günü yerel seçimler için okullarda oy kullanacak. 81 ilde gerçekleşecek seçimlerde çok sayıda öğretmen de sandık görevlisi olarak görev alacak. 14 Mayıs seçimleri sonrası 15 Mayıs'ta okullar tatil edilmişti. 31 Mart Pazar günü Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonrası okulların tatil olup olmayacağı merak edilirken, açıklama geldi. Peki, 1 Nisan okullar tatil mi? Seçimden sonraki Pazartesi günü 1 Nisan'da okul var mı, işlenecek mi? 1 Nisan resmi tatil mi?

YKS için ikinci geç başvuru süreci başladı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca 8-9 Haziran'da yapılacak 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) için ikinci geç başvuru süreci başladı. Geç başvurular, 28 Mart'a kadar yapılabilecek.

Veliler dikkat! Okullar için randevu sistemi geliyor

Bir çok ülkede kullanılan 'Randevu sistemi' Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçiriliyor. Bundan sonra veliler müdürlerle veya öğretmenlerle görüşmek için e-devlet üzerinden randevu alacak. Veli Randevu Sistemi nedir? Veli nasıl randevu olacak sorularının da yanıtı belli oldu.

YÖK'ten 2024 YKS'ye ek başvuru hakkı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 8-9 Haziran'da yapılacak 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) adaylarının mağduriyet yaşamamaları için ikinci geç başvuru hakkı tanıdı.

MEB ve TÜBİTAK'tan Dev Adım: Yerli ve Milli Elektronik Posta Sistemi

Milli Eğitim Bakanlığı, TÜBİTAK işbirliğiyle geliştirilen yerli ve milli elektronik posta sistemi ile 100 bin okul ve eğitim kurumuna anlık iletişim imkanı geliştirilecek

Öğretmenler Arasında Ek Ders Ücretleri Tartışması: Neden Farklılık Var?

Öğretmenler arasında ek ders ücretleriyle ilgili yeni bir tartışma başladı. Bu tartışmanın ortaya çıkmasının sebebi, her öğretmenin aldığı ek ders ücretinin farklı olmasıydı. Örneğin, bir öğretmene 90 lira, diğerine ise 100 lira ödendiği görüldü. işte detaylar...

MEB'den okullara kutlama talimatı!

Milli Eğitim Bakanlığı, okullarda Kütüphane Haftası'nın kutlanması için talimatlarını duyurdu. 25 Mart Pazartesi günü gerçekleşecek olan bu kutlamaların amacı, öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve kütüphane kullanma sevgisini artırmaktır. Bakanlık, bu önemli haftanın nasıl kutlanacağına dair detayları içeren bir dizi yönerge yayınladı.

Final Okulları öğrenci ve öğretmenlerinden Down Sendromlu çocuklara jest

Final Okulları öğrenci ve öğretmenleri 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü nedeniyle Özel Mavi Deniz Özel Eğitim ve Rehabilitasyon merkezinde Down sendromlu öğrenciler ile buluşup birlikte müzik ve dans etkinlikleri yaptı.

Eğitimde yeni dönem! MEB, yeni tasarımlı karneleri bu dönem sonu öğrencilere verecek

Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilere dağıtılan karnelerde değişikliğe gidiyor. Ortaokul öğrencilerini kapsayan değişiklikle birlikte yeni karnelere, ders notlarının yanında sosyal etkinliklere katılım durumları da işlenecek. Okul içi ve okul dışında gerçekleştirilen sosyal etkinlikler, karnelerde "bilimsel", "kültürel", "sanatsal", "sportif" etkinlikler ve "toplum hizmeti" olmak üzere 5 ana başlıkta değerlendirmeye alınacak.

GİBTÜ'de 'İş Kulübü Eğitimi' düzenlendi

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nde 'İş Kulübü Eğitimi' düzenlendi. İlk eğitim Mühendislik Ve Doğa Bilimleri Fakültesi öğrencilerine verildi. Eğitimde, sektörel uzmanlar ve kariyer danışmanları tarafından çeşitli konular ele alındı. Öğrencilere iş bulma sürecinde etkili iletişim, özgeçmiş hazırlama, mülakat teknikleri gibi konularda pratik bilgiler verilerek iş dünyasına daha hazırlıklı adım atmalarına katkı sağlanmış oldu.

Şahinbeyli Öğrenciler İstiklal Marşını en güzel okumak için yarıştı

Şahinbey Belediyesi tarafından, geleneksel olarak düzenlenen İstiklal Marşımızı Güzel Okuma yarışması öğrenciler tarafından yoğun ilgi gördü.

GAÜN Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu ortaöğretim kurumlarını ağırlıyor

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu ile Uygulama Otelinin yükseköğretime geçiş sınavları öncesi gezi ve bilgilenme amaçlı tanıtım etkinliklerinin bu dönemdeki konukları, Şehit Karayılan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, GAİB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Fatih Kız Teknik Anadolu Meslek Lisesi ve Hacı Muzaffer Bakbak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri oldu.

GAÜN Oğuzeli Meslek Yüksekokulunda Yangın Güvenliği eğitimi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Oğuzeli Meslek Yüksekokulu Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Programı Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Derya Çevik Taşdemir, Öğretim Görevlisi Mehmet Palabıyık ve Öğretim Görevlisi Yasin Eroğlu koordinatörlüğünde öğretim elemanları ve öğrencilere 'Yangın Güvenliği ve Tahliye Yöntemleri' konulu seminer eğitimi verildi.

Final Okulları öğrencileri tarihi mekanlarda Çanakkale Türküsünü seslendirdi

Diyarbakır Final Okulları öğrencileri, Türk milletinin bu topraklara yazdığı en büyük kahramanlık destanlarından biri olan Çanakkale Zaferinin 109. yıl kutlamaları çerçevesinde tarihi mekanlarda Çanakkale Türküsünü çektikleri video eşliğinde seslendirdi.

Bakan Tekin açıkladı: Okullarda ders saatleri değişiyor

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Gaziantep'te katıldığı bir iftar yemeğinde müfredat değişikliğine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Programda yaptığı konuşmada, eğitim-öğretim sürelerinde yapılacak değişiklikler ve müfredatın sadeleştirilmesi hakkında detaylı bilgiler verdi.

GAÜN Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerinden büyük başarı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerinden oluşan hokey kadın ve erkek takımları, Türkiye Üniversiteler Arası Spor Federasyonu tarafından organize edilen Üniversiteler Arası Hokey Şampiyonasında birinci oldu.

GAÜN'lü öğrenciler kupayla döndü

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri Bursa'da yapılan Üniversiteler Arası Atletizm Salon Türkiye Şampiyonası'ndan 1 kupa ve 13 madalya ile döndü.

LGS'de öğrenciler kendi okullarında değil belirlenen okullarda sınava girecek

MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Kemal Bülbül, 2 Haziran 2024'te gerçekleştirilecek olan LGS sınavıyla ilgili olarak bir dizi açıklamada bulundu. Bülbül, öğrenci yerleştirme işlemlerini kapsayan LGS'nin, merkezi sınav, yerel yerleştirme ve yetenek sınavı olmak üzere üç farklı sistemle gerçekleştiğini belirtti.

Liselere Geçiş Sistemi başvurularında tarih belli oldu

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın başvuru ve uygulama kılavuzu yayımlandı. Liselere Geçiş Sistemi (LGS) başvuruları 19-29 Mart tarihleri arasında alınacak.

Toplam 708 haber.