Eğitim

Eğitim Haberleri

Siirtli öğrenciler, Wushu Kung-Fu Balkan Şampiyonası'na hazırlanıyor

Siirt'te Wushu Kung-Fu sporcuları, yapılacak olan Wushu Kung-Fu Balkan Şampiyonası'na iddialı hazırlanıyor.

GİBTÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü mutfağı açıldı

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ) Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi uygulama mutfağı tasarlanıp hizmete açıldı.

MEB Onaylı 'Ücretsiz Ders Kitabı' Okutma Zorunluluğu Başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) hazırlanan yeni mevzuat hükmü doğrultusunda, gelecek eğitim öğretim yılından itibaren tüm özel okulların derslerde Bakanlık onaylı ücretsiz ders kitaplarının okutması zorunlu olacak.

MEB mini tatili duyurdu: Okullar 3 gün kapalı olacak

Milli Eğitim Bakanlığı, 31 Mart'ta gerçekleştirilecek olan seçimler nedeniyle okullarda 3 günlük mini bir tatil uygulanacağını duyurdu. Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, bu tatil kararı, seçimlerin ardından okulların temizliği ve düzenlenmesi için bu karar alındı.

YKS geç başvuru ücreti ne kadar, başvuru nasıl yapılır?

ÖSYM tarafından açıklanan tarihlere göre YKS geç başvuru 5 Mart 2024 Salı günü ile 7 Mart 2024 Perşembe günü arasında gerçekleştirilecek. YKS geç başvuru ücreti yüzde 50 zamlı yatırılacak olup, sadece TYT'ye girecek olanlar 442,5 Lira, TYT, AYT ve YDT'nin tümüne girecek olanlar ise bin 327 Lira ödeyecek. YKS geç başvuru ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr ​​adresinden TC kimlik no ve şifre ile yapılabilecek.

Milli Eğitim Atamalarında Branş Önceliği Getirildi

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı eğitim kurumlarındaki yönetici seçme ve görevlendirme süreçlerinde önemli bir değişiklik yapıldı. Buna göre, daha önce yöneticilik yapmış ve öğretmen olarak görevde bulunanlar, yapılan duyuru üzerine yeniden görevlendirilmek üzere başvurabilecekler. Başvurular, en az bir yıl yöneticilik yapmış olma şartıyla, daha önce görev yaptığı yöneticilik veya daha alt düzeydeki yöneticilik görevleri için yapılacak.

Milli Eğitim Bakanı Tekin yanıtladı: Matematikte bazı konular kaldırılacak mı?

Tekin, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

TDP Polisleri öğrencileri bilgilendirdi

Kahta İlçe Emniyet müdürlüğü Toplum Destekli Polislik (TDP) ekipleri öğrencileri çeşitli konularda bilgilendirdi.

MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile Eğitimde iş birliği protokolü imzalandı

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ile Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Sınavlarda 'açık uçlu' soru dönemi başlıyor

Sınavların değerlendirme işlemleri 6. sınıf Türkçe dersi için bağımsız iki puanlayıcı tarafından, diğer dersler için de okul müdürlüklerinin karar doğrultusunda zümreler, ilgili dersin öğretmenleri ya da komşu okul zümre öğretmenlerince yapılacak.

Güzelyurt Mahallesi 4-6 yaş Kur'an Kursu yoğun katılımla açıldı

Yapımı Şehitkamil Belediyesi tarafından tamamlanan Güzelyurt Mahallesi 4-6 Yaş Kur'an Kursu'nun açılışı yoğun katılımla gerçekleştirildi. Açılışta konuşan Gaziantep Valisi Kemal Çeber, 'Rıdvan Başkanımız, Şehitkamil'de birbirinden güzel işlere imza atmıştır. Allah, kendisinden razı olsun. İnşallah açılacak bu Kur'an Kursu mahallemize, ilçemize, ilimize hayırlı evlatlar yetiştirmesine vesile olur' dedi.

Ergani'de öğrenciler tiyatroyla tarihi yolculuğa çıktı

Diyarbakır'ın Ergani Belediyesi, ilçede eğitim gören öğrencilere, 'Nefes' adlı tiyatro oyununu sergiledi.

Jandarmadan depremzede çocuklara trafik eğitimi

Gaziantep'te jandarma trafik ekiplerince Nurdağı ilçesindeki depremzede çocuklara yönelik trafik eğitimi verildi. Eğitim sonrası çocuklara çeşitli hediyeler verildi.

GİBTÜ'de din öğretimi konuşuldu

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ) ev sahipliğinde düzenlenen 'Türkiye'de Din Öğretimi (Sorunlar ve Fırsatlar)' paneli, öğrenci ve akademisyenlerin yoğun katılımı ile gerçekleşti. GİBTÜ Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir, İslam dünyasının büyük bunalımlar yaşadığı bir süreçte ilahiyat fakültelerinde üretilen dini bilgininin yapısının ve toplumsal karşılığının büyük önem arz ettiğini ifade etti.

Besnili öğrenciler kültür gezisinde

Birlikte Eğlen, Sevin, Neşelen, İlerle (Besni) Projesi kapsamında öğrenci ve öğretmenler kültür gezisine başladı.

Bakan Tekin, sınıf tekrarı ve devamsızlık affıyla ilgili aldıkları karar konusunda taviz vermeyeceklerini açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bakanlık yöneticileri ve 81 ilin milli eğitim müdürüyle istişare toplantısında bir araya geldi. Bakan Tekin, öğrencilerin sınıf tekrarı ve devamsızlık affıyla ilgili aldıkları karar konusunda taviz vermeyeceklerini söyledi.

YKS başvuruları için son gün

8-9 Haziran'da yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) başvurular bugün23.59'da sona eriyor.

Köy okulu öğrencilerine mont yardımı

Adıyaman'ın Kahta ilçesine bağlı 17 köyde bulunan toplam bin 231 öğrenciye mont yardımı yapıldı.

Prefabrik kente ilk ve ortaokul yapılıyor

Adıyaman'da deprem sonrası kurulan prefabrik kente 12 derslikli ilkokul ve 12 derslikli ortaokul yapılıyor.

Toplam 708 haber.