Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Citi, altın için tarih verdi: Büyük artış bekleniyor

Citi, altının ons fiyatının 3 bin dolara yükselebileceğini açıkladı. Analistler, fiyat artışının önümüzdeki 6-18 ay içinde gerçekleşebileceğini öngörüyor.

3 şehirde geçerli: SGK’dan 0-36 aylık çocuk sahibi 7 bin anneye 325 euro destek

Sosyal Güvenlik Kurumunca (SGK) yürütülen Avrupa Birliği (AB) destekli projeyle Ankara, İstanbul ve İzmir'de 0-36 aylık çocuk sahibi 3 bin 500 sigortalı anneye 12 ay boyunca ayda 325 euro destek verilecek.

Yatırımcılar tarafından merak ediliyor! İran-İsrail gerilimi altın fiyatlarını nasıl etkiledi?

Altın fiyatları, yatırımcılar tarafından merak ediliyor. Gram altın ve çeyrek altın fiyatlarının bugün ne kadar olduğu araştırılıyor. Peki, altın fiyatları ne kadar? Gram altın ve çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu?

Merkez Bankası 2023'te 818,2 milyar TL zarar etti

Resmi Gazete'de yayımlanan bilançoya göre Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası geçen yıl 818,2 milyar TL zarar etti.

SGK'dan 7 bin anne ve bakıcıya 325 euro destek ödemesi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) aracılığıyla 7 bin anne ve bakıcıya 325 euro destek verileceğini duyurdu. I

Bitcoin İran'ın İsrail saldırısı sonrası çok sert düştü

İran'ın İsrail'e drone saldırısı başlatması kripto para piyasalarında olumsuz etkiledi. Saldırı haberinin ardından Bitcoin sert düşüş yaşadı

İslam Memiş altın için tarih verdi; 'sert dalgalanma' uyarısı yaptı

Finansal analist İslam Memiş, İran'ın İsrail'e düzenlediği saldırılardan sonra küresel piyasalarda sert dalgalanmalar yaşanabileceğini söyledi.

Her Araca Zorunlu! Yeni Taşıt Tanıma Sistemi Detaylarıyla Ortaya Çıktı

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın akaryakıt sektöründe usulsüz fatura kullanımından kaynaklanan vergi kayıplarının önüne geçebilmek amacıyla 1 Ocak 2025'te zorunlu hale getireceği 'Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi' (UTTS) ile taşıt plakalarının sisteme elle işlenmesinden kaynaklanan usulsüz fatura uygulaması engellenecek.

'İBAN'a At' Dönemi Bitiyor! Maliye Ceza Yazacak

Ödemeleri karttan almak yerine İBAN ' a atılmasını isteyen işletmelere vergi müfettişleri ceza yazmaya hazırlanıyor. 

20 milyon haneyi ilgilendiriyor! O tutar artık faturalara yansıtılacak

25 metreküp ücretsiz doğalgaz uygulaması, 1 Mayıs 2024’te sona erecek. Böylece bu ay son kez 150 liraya denk gelen 25 metreküp doğalgaz ücretsiz dağıtılacak.

ATM’lerde yeni dönem iddiası: 10 ve 20 TL artık çekilemeyecek

Bankalar tarafından alınan kararla birlikte ATM'lerde 5, 10 ve 20 TL'lik banknotların artık olmayacağı öne sürüldü.

TÜVTÜRK fiyatları açıkladı: İşte yeni araç muayene ücretleri

TÜVTÜRK'ün duyurusuna göre, yeni bir dönem başlıyor ve araç sahipleri için önemli değişiklikler yapıldı. 2024 araç muayene ücretleri ve randevu sisteminde yapılan düzenlemeler detaylı bir şekilde açıklandı.

Memur maaşlarına enflasyon kararı! Enflasyon farkı maaşlara aylık yansıyacak

TÜİK’in mart ayı enflasyon oranlarını açıklamasının üzerine gündemden düşmeyen memur ve emekli maaşlarındaki erimeye yeni bir çözüm fikri atıldı. Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci konuya ilişkin yaptığı açıklamada enflasyon farkının maaşlara aylık olarak yansıtılması gerektiğini savundu. Önder Kahveci açıklamalarında neler dedi? Ekonomik zorluklarda memur ve emeklilere ne gibi çözümler getirilmeli?

Ücretsiz doğal gaz desteği devam edecek mi? Detaylar belli oldu

Türkiye genelinde milyonlarca vatandaşı kapsayan ve faturalarda gözle görülür bir rahatlama sağlayan ücretsiz doğalgaz desteği programının sonuna gelindi. Mayıs ayı itibarıyla sona erecek olan bu önemli destekle ilgili tüm detaylar bu haberimizde.

Ev sahibi ve kiracılar dikkat: Meclis gündemine gelecek 5 düzenleme

Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı ve Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşcu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) gündeminde olacak 5 yeni düzenlemeyi açıkladı.

Bakan Şimşek'in tahminiyle hesaplar değişti! İşte temmuzda memur ve emekliyi bekleyen zam oranı

Milyonlarca emekli temmuz ayında yapılacak zammı heyecanla beklerken Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten gelen enflasyon tahmini sonrası hesaplar yeniden yapılmaya başlandı. Bakan Şimşek'in tahmini tutarsa; emekliye temmuzda yüzde 24, memura ise yüzde 19 zam yapılacak.

Devletten girişimcilere 65 Bin TL geri ödemesiz yardım!

Devlet, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme Destekleme Başkanlığı (KOSGEB) aracılığıyla girişimcilere büyük bir destek sunmaya devam ediyor.

Akaryakıtta bayram tarifesi: İşte güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları..

İzmir, İstanbul ve Ankara'da benzin ve motorin fiyatlarına bayram tarifesi vurdu. 11 Nisan Perşembe günü benzin motorin ve LPG litre fiyatlar ne kadar, kaç TL? İşte detaylar..

Bayram öncesi altın rekor tazeledi... Gram altın ne kadar oldu?

Uluslararası piyasada altının ons fiyatı 2354 doları gördü. Gram altın ise sabah saatlerinde 2419 TL seviyesine çıktı.

Toplam 2931 haber.