Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Memur Sen'den 3600 ek gösterge, yardımcı hizmetler sınıfı ve memurlara bayram ikramiyesi açıklaması

Memur Sen'den 3600 ek gösterge, yardımcı hizmetler sınıfı ve memurlara bayram ikramiyesi açıklaması

Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi 38,78 lira, enflasyon beklentisi ise 43,64 lira oldu

Merkez Bankası'nın yayınladığı mayıs ayı piyasa katılımcıları anketine göre yıl sonu dolar kuru tahmini 38,78 lira, enflasyon beklentisi ise yüzde 43,64 oldu. Bir önceki dönemde dolar beklentisi 40,01 TL, enflasyon beklentisi ise yüzde 44,16 olarak belirlenmişti.

Altın Fiyatları Ne Durumda? 16 Mayıs Gram, Çeyrek ve Cumhuriyet Altını Fiyatları...

Güncel ons altın değeri 2 bin 385 liradan işlem görürken; gram altın fiyatı bugün 2 bin 470 TL'den alıcı buluyor. Peki, çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? Yarım altın bugün kaç TL? İşte 16 Mayıs altın fiyatları...

Ziraat Bankası et ürünleri için 700 TL indirim yapacak! Başvuru tarihi ve şartları neler?

Ziraat Bankası, düzenlemiş olduğu iki kampanyasıyla birlikte kırmızı et ve diğer gıda ürünlerinde toplam olarak 700 TL indirim yapacağını duyurdu. Peki, başvuru için gerekli şartlar neler, son başvuru tarihi ne zaman? İşte haberin detayları...

Emeklilerin Kurban Bayramı İkramiyesi Ne Zaman Yatacak? İşte Kesin Tarihler!

16 milyon emekliyi ilgilendiren Kurban Bayramı ikramiyesinin ne zaman yatacağı belli oldu.

Yarın başlıyor: Akaryakıtta tek fiyat uygulaması

Akaryakıt istasyonlarında yapılan satışlarda aynı tür akaryakıt için fiyat farkı uygulanmayacak. Yeni düzenlemeye ilişkin konuşan PÜİS Genel Başkanı İmran Okumuş, "EPDK'nin bu kararı, akaryakıt istasyonlarının finansman maliyetlerini az da olsa düşürecek" dedi.

Merkez Bankası, 30 ton altın aldı: Dünyada ilk sırada

10 merkez bankası, yılın ilk çeyreğinde 24 milyar dolarlık altın aldı. Listenin ilk sırasında 30 ton ile Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası oldu.

Kamuda 'tasarruf' paketi açıklandı: İşte öne çıkan 15 madde

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, 'Kamuda Tasarruf Paketi'ni açıkladı. Buna göre, yeni araç ve bina alımı/kiralaması yapılmayacak, emekli olanlar kadar kamuya yeni personel alınacak.

IBAN'dan kira ödeyenler yandı

Kirasını IBAN'dan ödeyenlerin başı belada. Yargıtay’dan kiracıları şıpır şıpır terletecek bir karar geldi.

Askerliği Bedelli Yapacaklara Rekor Zam! Bedelli Fiyatları Uçtu Gitti...

Bedelli fiyatlarına yeni zam düzenlemesi bir süredir bekleniyor. Mayıs ayında başvuranlar ne kadar ödeyecek, askerliği 28 günde tamamlayacaklar için yeni ödeme miktarları...

Bomba iddia: Asgari ücrete ara zam gelecek! Zam yapılacak ay belli oldu...

31 Mart yerel seçimlerinde de belirleyici olan ekonomik sıkıntıların giderilmesi için iktidar kanadından hamle üstüne hamle gelirken, Ankara kulislerine düşen bir iddia büyük ses getirdi. Doğalgaz ve elektrik gibi kamu zamlarının ertelendiğine dikkat çeken kaynaklar zamların kamuoyuna yansıtılması durumunda eylül ayı gibi asgari ücrete bir ara zam gelebileceğini öne sürüyor.

Bakan Göktaş ‘evlilik kredisi’ için tarih verdi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evlilik kredisinin ilk ödemelerinin yapılacağı tarihi duyurdu.

İçişleri Bakanı depremzedeler için toplanan paranın akıbetini açıkladı

İçişleri Bakanı 'Türkiye Tek Yürek' kampanyası ile toplanan paranın akıbetine ilişkin soru önergesini yanıtladı. Yerlikaya, kampanyada 133 milyar 216 milyon TL toplandığını bildirdi. 83 milyar 784 milyon TL'nin harcandığını, bunun yaklaşık 49 milyarının nakdi ödemeler olduğunu kaydetti. Yerlikaya'nın verdiği bilgiye göre yaklaşık 50 milyar TL henüz depremzedelere ulaştırılmadı.

Tasarruf tedbirleri hangi düzenlemeleri içeriyor?

Mehmet Şimşek'in açıklayacağı tasarruf tedbirlerinin ayrıntıları belli oluyor. Buna göre kamuda alımların kısıtlanması bekleniyor. Ayrıca kamu kurumları tarafından kullanılan araç ve mülklere yapılan harcamaların sınırlanması söz konusu olacak. Kimi yatırımlar da askıya alınacak.

Şimşek: Pazartesi günü tasarruf paketini açıklayacağız

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Gelecek hafta pazartesi günü tasarruf tedbir paketini açıklayacağız" dedi.

MEB'ten Öğretmenlere Müjdeli Haber! Maaşlarda Artış Geliyor

MEB'in hazırladığı kanun taslağı, öğretmenlerin maaşlarında önemli bir artışı ve eşitlik sağlayacak düzenlemeleri içeriyor.

Bakan İbrahim Yumaklı duyurdu! Hesaplarınızı kontrol edin, tarımsal destekleme paraları yatıyor

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 944 milyon 907 bin liralık tarımsal destekleme ödemesinin çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını bildirdi.

Mart ayı işsizlik rakamları açıklandı

TÜİK'e göre, işsiz sayısı 2024 yılı Mart ayında bir önceki aya göre 19 bin kişi azalarak 3 milyon 57 bin kişi oldu. Dar tanımlı işsizlik oranı ise 0,1 puan azalarak yüzde 8,6 seviyesinde gerçekleşti.

Süt üreticilerine kredi desteği

Adıyaman Süt Üreticileri Birliği ile Ziraat Bankası arasında 'Köyümde yaşamak için bir sürü nedenim var' projesi kapsamında kredi desteği protokolü imzalandı.

Toplam 2950 haber.