Bakan Yerlikaya açıkladı: DEM Parti'nin kazandığı Diyarbakır ve Mardin belediyelerine müfettiş görevlendirildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır ve Mardin belediyelerine müfettiş görevlendirildiğini açıkladı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

İçişleri Bakanı Yerlikaya, İstiklal Marşı'nın okutulmadığı iddiası üzerine Mardin Belediyesi ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne mülkiye müfettişi görevlendirdi.

DEM Partili Mardin Belediye Başkanı Ahmet Türk, kesin dille iddiayı reddetti. Yerine daha önce iki kez kayyım atanan Türk, şunları dile getirdi:

"Bu ülkenin ortak değerlerine her zaman saygı duyduğumuzu belirtmek isterim.Kamuoyunun bu tür karalama politikalarına itibar etmemesini rica ediyoruz."

"Bayrak olması gereken yerde bulunduruldu"

Diyarbakır Büyükşehir'de de Türk bayrağının kaldırıldığını iddia edildi. Diyarbakır Büyükşehir, internet sitesinden haberleri şöyle yalanladı:

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin 17 Nisan Çarşamba günü başlayan ve 19 Nisan Cuma günü biten ilk Meclis toplantısında Türk Bayrağı’nın kaldırıldığına dair kimi yayın organında servis edilen haberlerin aslı astarı bulunmadığını kamuoyuyla paylaşmak zorunda kaldığımızı üzülerek belirtmek isteriz. Büyük bir kurgu ve manipülasyonla yanıltıcı bilgi yayıldığının bilinmesini isteriz. Meclis toplantımızda İstiklal Marşı okunduğu gibi bayrak da olması gereken yerde bulunduruldu. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Mardin Büyükşehir Belediye Meclisinin açılışında "İstiklal Marşı’nın okutulmadığına", Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisinin açılışında ise "Türk bayrağının kaldırıldığına" ilişkin iddialarla ilgili Mülkiye Müfettişlerimiz görevlendirilmiştir.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN