Boğaziçi Üniversitesindeki protestolara ilişkin 16 kişi gözaltına alındı

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Melih Bulu'nun kurum dışından Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanmasını protesto eden öğrenciler bu sabaha karşı ev baskınlarıyla gözaltına alındı. 28 kişi hakkında gözaltı kararı verildiği açıklandı.

AK Partili Melih Bulu'nun Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanması nedeniyle öğrenciler dün öğleden sonra üniversite önünde eylem yaptı. Barikat kuran polisin kelepçeyle üniversitenin bahçe kapısını kilitlemesi hafızalara kazınırken, eylem sırasında gözaltına alınan bazı öğrenciler akşam saatlerinde serbest bırakıldı. 

Hükümet ve AK Parti'den öğrenci eylemine yönelik suçlayıcı açıklamalar gelirken, bu sabah saatlerinde öğrenci evlerine polis baskınları yapıldığı belirtildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, üniversite önündeki basın açıklaması ve protestolar sırasında "2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet" ve "görevli memura mukavemet" gerekçesiyle 28 kişi hakkında gözaltı kararı verildiğini duyurdu. Polis açıklamasında, 13 ilçede 24 adrese baskın yapıldığı ve 16 kişi gözaltına alındığı belirtildi.

Öğrenci Kolektifleri sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre ise Kolektif üyesi 4 öğrenci de gözaltına alınanlar arasında.  

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN