Dicle Elektrik'ten istihdama büyük katkı

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Dicle Elektrik, Özelleştirmenin ardından çalışan sayısını 2 bin 809’dan 7 binin üzerine çıkardı.

İşsizlik oranının en yüksek olduğu bölgeler arasında yer alan Güneydoğu’da istihdama en büyük katkıyı bölgedeki 6 ile dağıtım hizmeti veren Dicle Elektrik yapıyor.

Enerji şirketi, 2013 yılında gerçekleştirilen özelleşme öncesinde 2 bin 809 olan personel sayısını yaklaşık 2.5 kat arttırarak 6.417’ye çıkardı.

Şirketteki çalışan sayısı güvenlik ve temizlik hizmetleri ile birlikte 7 binin üzerine çıkıyor. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük özel şirketi konumunda bulunan Dicle Elektrik, yarattığı istihdam ile bölgenin yanı sıra ülkenin de önemli sorunlarından olan işsizliğe ciddi anlamda katkı sağlıyor.

Her geçen gün çalışan personel sayısını artıran enerji şirketinde özelleşmenin gerçekleştiği 2013 yılının ortalarına kadar sadece 2 bin 809 kişi çalışıyordu.

Devir sonrası bölgenin mevcut enerji altyapısını geliştirip güçlendirmek için adeta yatırım atağı başlatan Dicle Elektrik, çalışan personel sayısını 6 yılda yaklaşık 2,5 kat artırıp 6 bin 417’ye çıkararak istihdam konusunda adeta bir rekora imza attı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN