DİKKAT ÖLÜM ALANI!

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Artı Siirt - Akif Özalp

İstanbul'da 5.8 şiddetindeki depremden sonra deprem bölgesi olan Siirt’te , "Siirt depreme ne kadar hazırlıklı?" sorusunu yeniden akıllara getirdi.

Siirt’in 1.deprem bölgesinde olmasından dolayı vatandaşın aklında olan toplanma alınlarını araştıran Artı Siirt Haber Ajansının Fotoğraf karesine yansıyan toplanma alanları akıllara insanın aklıyla dalga mı geçiliyor sorusunu sordurmaya başladı.

İstanbul’da birçok deprem toplanma alanına yapılan Alışveriş Merkezleri gündemdeyken Siirt’te de benzeri durumların yaşandığı gözlemlendi.
Siirt Merkez Bahçeli Evler Mahallesi Hami Efendi Caddesinde Bulunan toplanma alanının Özel bir marketin bulunduğu caddeye verilmesi birçok vatandaş tarafından tepkiye neden oldu.

Olası bir afet anında toplanılacak alanda herhangi bir açık alanın olmaması ve öte yandan cadde genişliğinin gerekli prosedüre uygun olmadığı gibi bitişik nizam da bulunan apartmanlar arasında olması resmen ölüme davetiye çıkardığı belirtildi.

Mahalle sakini olan vatandaşlar olası bir afette bu toplanma alanının kurtarıcı olmayacağı tam aksine ölüm için toplanma alanı olacağını dile getirerek, şunlara söyledi. “Bizler Hami efendi caddesinde oturan vatandaşlar olarak zar zor nefes alabiliyoruz bu sokakta, bizlerin aklı ile dalga mı geçiyorlar. Burası nasıl Acil Toplanma Alanı olur bir akıl mantık kimler bunu yaptıysa bir an önce gerekli incelemenin başlatılması lazım bizler bu sokaktan zor geçerken nasıl olurda acil toplanma alanı ilan ediliyor bizleri buraya toplayarak resmen ölüme davetiye çıkarıyorlar. Acil toplanma alanı dediğimiz apartmanlarda binalardan uzak olması gerekirken bizlerin acil toplanma alanı ise apartmanların bitişik nizamda havanın zor geçtiği bu sokağa verilmesi ne kadar doğrudur bunu biz vatandaşlar olarak bu acil toplanma alanını belirleyen insanlara sesleniyoruz. Sizler böyle bir kararı alırken hangi düşüncedesiniz. Bizler bu yanlışın bir an önce düzeltilmesini istiyoruz.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN