Dondurucu Soğuklar Siirt Tarımını Nasıl Etkileyecek?

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Tarım ve Orman Siirt İl Müdürü Ergün Demirhan, kentte etkili olan dondurucu soğukların tarım ürünlerine etkisi hakkında açıklamalarda bulundu.

Siirt’te son yılların en etkili kış mevsiminin yaşanmasıyla akıllara Siirt tarımı bu soğuklardan nasıl etkilenecek sorusu gelmeye başladı.

Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Demirhan, Artı Siirt Haber Ajansına yaptığı açıklamada, ‘’Son günlerde ilimizde görülen ani sıcaklık düşüşlerinin ilimiz tarım ürünlerine genel olarak olumsuz etkisi olmamıştır.’’ dedi.

‘’Dondurucu Soğuk Siirt Fıstığına Yarayacak’’

Siirt’teki ürünlerin soğuk havaya da ihtiyacı olduğunu belirten Demirhan, şöyle konuştu:

‘’İlimiz için yüksek ekonomik getirisi bulunan Özellikle Siirt fıstığı dinlenme/uyku döneminde olduğu için yaşadığımız soğuk ve  kış donlarından zarar görmemiştir. Aksine, Siirt fıstığı yetiştiriciliğinde yüksek ve kaliteli verim için aşırı soğuk ve don olmaması şartı ile en az 700 saat soğuklama ihtiyacı bulunmaktadır. 

Teknik elemanlarımız tarafından  alanda yapılan çalışmalarda soğukların ve mevcut iklim koşullarının şu ana kadar başta Siirt fıstığı ve hububat olmak üzere İlimiz tarımsal ürünlerinde olumsuzluk tespit edilmemiştir. 

Her bitkinin farklı  olmak üzere verim kaybı yaşamaması için kış döneminde değişik oranlarda soğuklama ihtiyacı bulunmaktadır.’’

Demirhan, yeterli yağış ve iklim koşulları sebebiyle bundan sonraki dönemde ekstrem bir olumsuzluk yaşanmadığı takdirde Siirt olarak tarımsal ürünlerde verimli bir yıl beklediklerini sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN