Güneş Işınları Siirt'e Farklı Yayılıyor

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, Siirt’te enerji potansiyelinin oldukça yüksek olduğunu, sebebinin de güneş ışınlarının Siirt’e diğer illerden farklı yayılması olduğunu açıkladı.

Kentteki basın mensuplarıyla bir araya gelen DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, Siirt’te çok yüksek enerji potansiyelinin bulunduğunu söyledi.

Uzmanların tespitine göre, Siirt’te güneş ışınlarının diğer illere göre faydalı bir şekilde yayıldığını belirten Altındağ, ‘’Siirt’te güneş ışınları radyasyonlu bir şekilde yayıldığı için enerji potansiyeli de yüksek anlamına geliyor. Evet Batman da sıcak ama güneş ışınları Siirt’e farklı bir şekilde yayılması sebebiyle enerjiye yönelik yatırımlara da açık olduğunu gösteriyor. Sanayi Bakanlığından ekiplerin tespitiyle burada yüksek enerji potansiyeli olduğu kaydedildi. Yatırımcıları burada enerji yatırımı yapmaya teşvik etmeliyiz.’’ diye konuştu.

‘’Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyoruz’’ 

Türkiye'de küçükbaş hayvancılıkta pilot üniversite seçilen Siirt Üniversitesi ile DİKA’nın imzaladığı ’Keçi Payetleme Projesi’ sayesinde Siirt'te hayvancılığın merkezi haline gelmesi hedeflendiğini belirten Altındağ, şöyle konuştu:

‘’İlimiz keçi yetiştiriciliği noktasında ülkemizde 5 il arasında yer almaktadır. Ancak keçi yetiştiriciliğinde en önemli sorunlardan biri verim ve kalite düşüklüğüdür. Bu verim ve kalite düşüklüğünün önüne geçmek için özellikle ülkemizde kamu ve özel sektörde daha önce kurulmamış küçükbaş hayvancılıklarda sperma payetleme biriminin üniversitemiz faaliyetleriyle ilimizde kurulacak olması tek ve ilk olma özelliği taşımaktadır. Sperma payetleme biriminde gerçekleştirilecek çalışmalar neticesinde ortaya çıkacak payetler hem ilimizin hem bölgemizin hem ülkemizin ihtiyacını karşılayacağı gibi aynı zamanda yurt dışına ihraç edilme potansiyeli de bulunmaktadır. Böylelikle ülkemize bir döviz girdisinin sağlanmasında bu proje çerçevesinde gerçekleşecek olacaktır. Projenin ilimize, bölgemize ve ülkemize hayırlar getirmesini hayırlı olmasını temenni ediyorum.’’

Altındağ, Siirt’e yapılacak yatırımlar ve sağlanacak istihdam olanaklarıyla Siirt’te göçü önlemeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN