Güres Caddesi'ndeki Aydınlatma Direklerine Sosyal Medyada Tepki

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Güres Caddesi’nde yapılan aydınlatma çalışmalarına sosyal medyada vatandaşlar tepki gösterdi.

Oluşan tepkiler sonrası Siirt Belediyesi yetkilileri açıklamada bulundu.

Artı Siirt Haber Ajansına özel açıklamada bulunan Siirt Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Burak Can Avcı, yakın zamanda yenileri yapılmıştı, ne gerek vardı sorusu üzerine, ‘’Direkler bayağı eskiydi. Işıkların çoğu farklı renklerdeydi, pejmürde görüntü oluşturuyordu. Biz de buna istinaden değiştirdik.’’ dedi. 

‘’Direkler dolaylı olarak bedavaya geldi’’

Bu direkler Hayrettin Özgen Parkı ihalesine dahil olduğu için ortalama yarı fiyatına yerleştirildiğini belirten Avcı, ‘’Direkler ucuza mal ettik. Güres yenilecek, DEDAŞ ile ortak bir şekilde baştan bir altyapı çalışması olacak. Tramvay hattı projesini düşünerek çalışmalar yaptık. Yakın zamanda projemizi hayata geçirmeyi düşünüyoruz.’’ diye konuştu.

‘’Direkler Zaten Eskiydi’’

Direklerin zaten eski olduğunu belirten Avcı, ’’Eski direkler aydınlık değeri aynı olan direklerle yenilendi. Renk farklılıkları oluşturmak istedik. 1 milyon 437 bin yüzde 40’lık kırımla aldık. Dolaylı olarak bedava olarak yerleştirildi diyebiliriz. Artı yönlü bir hamle oldu. Bize bir ödenek gelecekti, biz harcamasaydık, başka bir ilin bütçesi için ayrılacaktı. Başka bir il kullanacaktı. Bu direkler DEDAŞ’a ait. Onlara teslim edeceğiz. Ekonomik olarak her şey halkımızın cebi düşünülerek yapılıyor.’’ ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN