HDP:'Annelerin Eylemi Haklı Ve Meşrudur'

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Erzurum Karayazı Belediyesine ve Diyarbakır’ın Kulp Belediyelerine kayyum atamalarına Hdp Siirt il örgütü yaptığı basın açıklaması ile tepki gösterdi.

Basın açıklaması Hdp Siirt il binasında önünde gerçekleştirildi. Açıklamaya Siirt Belediye Eş başkanları Berivan Helen Işık, Peyman Dara Turhan, Hdp Siirt İl Eş Başkanı Serdar Batur ve çok sayıda partili katıldı.

Açıklamayı yapan İl Başkanı Serdar Batur, daha önce üç belediyemize kayyum atanmıştı. Geçtiğimiz günlerde Diyarbakır’ın Kulp İlçesine ve bu sabahta Erzurum’un Karayazı Belediyesine kayyum atamalarını şiddetle kınadıklarını dile getirdi. Batur, seçimden sonra da mazbata alma sürecinde de dört tane ilçemizin seçilmiş eş başkanı ve Siirt belediyesinin eş başkanı khk’lı olduğu için mazbataları verilmemişti. 19 ağustos günü başlayan hukuksuz, adaletsiz uygulamalar dün ve yine bugün de devam ettiğini dile getirerek sözlerini şu şekilde devam ettirdi. “19 ağustosta hdp’nin kazanmış olduğu üç tane büyükşehir belediyemize kayyum atanmıştı. Dün yine Diyarbakır Kulp ilçemize de hdp belediye başkanımız tutuklanarak yerine kayyum atandı. Bu sabahta Erzurum Karayazı ilçemizin seçilmiş belediye başkanımız tutuklanarak cezaevine gönderildi yerine kayyum atandı. Seçim döneminde yaşadığımız zorlukları kamuoyuna duyurmuştuk. Seçimden sonra da mazbata alma sürecinde de dört tane ilçemizin seçilmiş eş başkanı ve Siirt belediyesinin eş başkanı khk’lı olduğu için mazbataları verilmemişti. 19 ağustos günü başlayan hukuksuz, adaletsiz uygulamalar dün ve yine bugün devam ediyor. Eğer böyle ise biz niye seçim yapıyoruz. Seçim yapmayalım. Nasıl olsa hdp kazanıyor bizim gücümüz yetmiyor biz burada seçim yapmayalım derse daha mertçe bir tutum sergilemiş olur. Ama halkın iradesine yapılmış bu irade gaspını da biz kabul etmiyoruz. Atanan kayyumlar seçilmiş belediye başkanlarına yapılan irade gaspına karşı bizim değerlendirmemiz nasıl ki 15 Temmuz bir darbe girişimi varsa nasıl o gün hdp olarak bu darbe girişimine karşı bir tutum tuttuysak bu günde yapılan bu irade gaspına karşı da duruşumuz aynıdır. Halkın iradesine atanan bu kayyumları kabul etmediğimizi bir kez daha ifade ediyoruz.”

“DİYARBAKIR’DA OTURAN TÜM ANNELER GİBİ CUMARTESİ ANNELERİ DE HAKLI ARAYIŞTA”

Diyarbakır’da Hdp il binası önünde oturan annelerin hak arayışının meşru olduğunu dile getiren Batur, annelerimizin talepleri meşrudur haklıdır. Tıpkı buradaki annelerimiz gibi. Annelerin bu talepleri kadar meşru ve doğal bir talep olamaz diyen Batur, devamında “Diyarbakır hdp il başkanlığı önünde annelerimizin bir eylemi var. Evlatlarını yanında isterler. Bizim için hiçbir annenin gözyaşı farklı değildir. Tüm annelerimizin gözyaşının rengi aynıdır. Tıpkı cumartesi anneleri gibi tıpkı buradaki annelerimiz gibi. “ dedi


“SÜREKLİ BARIŞI SAVUNDUK”

Batur, kuruldukları ilk günden bu güne kadar sürekli barışı savunduklarını, geçmişten bu yana demokratik zemini işaret ettiklerini dile getirdi. Batur son olarak sözlerini şu şekilde sürdürdü,“Biz bu ülkede savaşın olmasını istemedik. Biz bu ülkede barışın tesis edilmesi için sürekli bu mücadelenin içinde olduk bundan sonra da devam edecektir.
Bizim üzüldüğümüz bir nokta var ki maalesef kayyum atandıktan sonra bu barış annelerini getirip hdp’nin kapısının önünde durması böyle bir demokratik tepkiyi göstermesi elbette anlayışla, haklılıkla, meşrulukla karşılıyoruz. Yalnız zamanla da dikkat çekici bir zamanlama kayyumlar geldikten annelerin oturması kayyumların meşrutiyet kazanmasını olduğunu görmekteyiz. Eğer Hükümet, Akp , Mhp bu konuda gerçekten samimi ise iyi niyetli ise bunun çözümü çok basittir. Meclise gelinmesi, kürt sorununun demokratik yollarla çözülmesi noktasında adım atılır, barış süreci başlatılır ve bu ülkede hak etmediğimiz bu savaşı bir an önce sonlandırılması için gerekli girişimleri başlatır. Bunda da biz Halkalrın Demokratik Partisi olarak bunu meclise taşıyalım, bir heyet oluşturup ivedilikle çözme girişimimizde maalesef şimdiye kadar hiçbir siyasi parti tarafından karşılık görmedi. “

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN