HDP Siirt İl Örgütü Bu Sabah Yapılan Gözaltıları Kınadı

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

HDP Siirt İl örgütü, Halkların Demokratik Kongresi Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu ve Ezilenlerin Sosyalist Partisine yönelik yapılan polis baskınını ve gözaltına alınanların serbest bırakılması için basın açıklaması yaptı.

HDP Siirt il binası önünde yapılan basın açıklamasına, Siirt İl Eş Başkanı Yusuf Batur, Siirt Merkez İlçe Başkanı Lokman Kılıçaslan ve partililer katıldı.

Basın açıklamasını yapan Batur, baskılar ve gözaltılar ile hiçbir yere varılmayacağı, gözaltına alınan HDK sözcüsü ve ESP'lilerin bir an önce serbest bırakılması gerektiğini söyledi.

"Muhalefetin sesi duyulmaması için her türlü politikayı uygulamaya koyan iktidarın ömrünü bu baskılar ve gözaltılara ile uzatamayacağını hatırlatmak isteriz." diyen Batur sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Bu sabah birleşen partimiz olan ezilenlerin sosyalist partisine yönelik baskı politikası devam edilmektedir. Akp, Mhp iktidarının ülkeyi ekonomik siyasi ve diplomatik her türlü bataklığın içine girdiği artık net bir şekilde görülmektedir.

Bunun üstünü kapatmak için yapılan baskı ve gözaltılarla hiçbir yere varılmayacağını tekrardan hatırlatmak isteriz. Muhalefetin sesi duyulmaması için her türlü politikayı uygulamaya koyan iktidarın ömrünü bu baskılar ve gözaltılara ile uzatamayacağını hatırlatmak isteriz. Yine Türkiye'de gözaltı furyası adı altında birleşen partimiz ESP ve HDK eş sözcüsü Sedat Şenoğlu ile beraber 14 kişi hukuksuz bir şekilde gözaltına alındılar Türkiye'de hukuksuzluk devam etmekte hiçbir suçu olmayan parti çalışan arkadaşlarımız derhal serbest bırakılmalıdır. Partimize yönelik çalışmalarımızı tıkamak isteyen zihniyet tekrar bu sabah kendini göstermiştir. Gözaltı ve baskılarla hiçbir yere varılmayacağını bildikleri halde gerçekleştirilen bu baskılar ve gözaltıları kınıyor tekrardan ESP çalışanları ve HDK Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu'nun da serbest bırakılmasını istiyoruz tekrardan yineliyoruz. Baskılar ve gözaltılar ile hiçbir yere varılmayacağı gibi barış söylemlerimizden ve demokratik bir cumhuriyet söylemlerimizden asla vazgeçmeyeceğiz. Türkiye barış söylemlerine ihtiyacı olduğu zamanlar da bu yapılan baskın ve gözaltılara derhal son verilmelidir."

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN