HDP Siirt'te Hodri Meydan Çağrısında Bulundu

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

HDP Milletvekilleri Aydınlar Caddesinde halkla bir ayara geldikten sonra, belediye eşbaşkanlarının gözaltına alınması ve kayyım atanmalarını HDP Siirt İl Binası Önünde düzenledikleri basın açıklaması ile protesto etti.

HDP il binası önündeki açıklamaya, HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş, Sıddık Taş, Şanlıurfa milletvekilli Ayşe Sürücü, Mardin milletvekili Ebru Günay , Batman milletvekilleri Feleknas Uca ve Necdet İpekyüz, Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ, HDP Siirt İl Eş Başkanları ve partililer katıldı.

Açıklamayı yapan HDP Parti Sözcüsü Ebru Günay, Ak Partinin çıktığı bütün yerel seçimlerde büyük hezimette uğrattıklarını ve hezimeti kabullenmeyen AK Partinin zorla belediyelerine el koyduğunu belirtti.

“Biz 31 Mart’A AKP’yİ hezimete uğrattık.  Gelecek ilk seçimde de bizler onları yine hezimete uğratacağız” diyen Günay sözlerine şu şekilde devam etti:

Biz uzun zamandır AKP’nin Kürt halkına saldırılarına,  AKP’nin kürt düşmanlığına uzun zamandır tanıklık ediyoruz.  Ama son birkaç gündür yine Siirt, Iğdır, Baykan, Kurtalan ve Altınova belediyelerimize atadığı kayyumlarla yeniden tanıklık ettik.

Kimin darbe yaptığını, kimin darbeci olduğunu, kimin darbe planları yaptığını biz Kürtler olarak çok iyi biliyoruz.  Bunu tüm dünya, Türkiye ve tüm demokratik yapılar bir kez daha gördü. Darbe yapan AKP’nin kendisidir, MHP’nin kendisidir. Bunu tüm Türkiye ve tüm Dünya gördü. Bu aslında Kürt halkının iradesine yapılmış bir darbedir. 21. Yüzyılda kürt halkının seçme ve seçilme hakkını gasp eden bir iktidar var ortada. Kürt halkının iradesini yok sayan bir iktidar var.

Hiçbir belediyemiz hiçbir belediye eş başkanımız hakkında rüşvet, zimmet, hırsızlık iddiasında bulunamazsınız. Bütün bunlar AKP’nin komplosudur, AKP’nin oyunlarıdır.  Ama hepimiz biliyoruz ki Mardin’de, Diyarbakır’da, Van’da, Siirt’te, Batman’da atanan bütün kayyumlar hakkında rüşvet iddiaları var. Bu halkın parasını çalan, yiyen AKP’nin atadığı kayyumlardır. Bizler gönderilen gümüş hediyeleri unutmadık daha. Bunun adı rüşvettir.

Son olarak şunu söylemek istiyorum, AKP çıktığı bütün yerel seçimlerde büyük hezimet uğradı, Kendisini hezimeti kabullenmeyen AKP zorla belediyelerimize el koydu. Şimdi bize diyorlar ki seçimde hezimete uğrayacaklar, buyursunlar hodri meydan diyoruz. Seçime ilk kayyum atadıkları yerden başlasınlar.  Kim seçimi kaybediyor kim sandığa gömülüyor bunu görsünler. Biz 31 Mart’A AKP’yİ hezimete uğrattık.  Gelecek ilk seçimde de bizler onları yine hezimete uğratacağız.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN