İftarın 4. Gününde Ne Pişirebilirsiniz?

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

İftar menüleri Ramazan'da merak edilen konulardan. Ramazan boyunca iftarda sofranız için yapabileceğiniz yemeklerle ilgili ramazan menüsü önerileri hazırladık. İşte 4. gün iftar menüsü ve yemek tarifleri...

Ramazan ayı başladı mutfakları tatlı bir iftar menüsü telaşı sardı. İftarı hem lezzetli hem sağlıklı şekilde geçirmek isteyen vatandaşlar iftar menüleri için karar vermeye çalışırken internette aramalar yaparak fikir alıyor. İşte lezzetli doyurucu ve çeşitli iftar menüleri…

Sütlü ve salçalı domates çorbası nasıl yapılır? İşte kolayca yapacağınız kaşarlı domates çorbası tarifi…

Hızlı, pratik ve lezzetli bir kaşarlı domates çorbası yapmaya ne dersiniz? Salça ve süt kullanarak kolay ve leziz bir şekilde hazırlayacağınız salçalı ve sütlü domates çorbası tarifimizle sofranızdakilerden övgüler almaya hazır olun. İşte sıcacık bir domates çorbası nasıl yapılır sorusunun yanıtı ve püf noktaları…

DOMATES ÇORBASI TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

5 yemek kaşığı zeytinyağı (30 gr bitkisel margarin de kullanabilirsiniz)

2 tepeleme yemek kaşığı un

3 tepeleme yemek kaşığı domates salçası

2 adet orta boy domatesin rendesi

5 su bardağı soğuk su

2 su bardağı soğuk süt

1 adet tavuk bulyon tablet (4 çay kaşığı toz bulyon da kullanabilirsiniz)

1 çay kaşığı tuz, karabiber 4 çay kaşığı kuru nane

(Üzerine) 1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri

NOT: Hazırlanış süresi: 45 dakikadır ve 8 kişiliktir.

HAZIRLANIŞI

Tereyağını eritin ya da zeytinyağını orta boy bir tencerede ve orta ısılı ateşte kızdırın. Unu tencereye aktarıp tel çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak 2-3 dakika kavurun. Böylece unun kokusu çıkacaktır.

Tencereyi ocaktan alıp domates salçasını ve varsa rendelenmiş domatesi ekledikten sonra soğuk suyu yavaş yavaş eklemeye başlayın. Suyu eklerken malzemeleri tel çırpıcı yardımıyla karıştırmaya devam ederek pürüzsüz hale getirin.

Daha sonra sütü, isterseniz hazır tavuk bulyonu, tuzu ve karabiberi de aktarıp tencereyi tekrar ocağın üzerine koyduktan sonra karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirmeye devam edin.

Çorba kaynamaya başladıktan 2-3 dakika sonra ocaktan alıp üzerine kuru nane serpin. Çorbayı servis tabaklarına aldıktan sonra üzerine rendelenmiş kaşar ekleyip servis yapın. Tercihe bağlı olarak kruton ekmek de kullanabilirsiniz. Çorba dinlendikçe katılaşacaktır. Çorbanızın koyu ayran kıvamında olması başarıya ulaştığınızı gösterecektir.

Afiyet olsun.

ELDE AÇMA MANTI TARİFİ

Mantı yapımı zorluğu ile abartılır. Sizlerle paylaştığımız mantı tarifi ile evde kolayca mantı yapabilirsiniz. İşte evde mantı yapımı nasıl olur, mantı kaç kalori sorunanın yanıtları…

EVDE MANTI TARİFİ

Malzemeleri;

3 su bardağı un
1 su bardağı su
1 adet yumurta
1 tutam tuz
1 su bardağı un (Yoğurmak için)

İçi için;

300 gr. kıyma
1 adet kuru soğan – rende
1 yemek kaşığı kuru reyhan
Tuz
Karabiber

Sosu için;

2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Kuru reyhan
Yoğurt
2 diş sarımsak

Evde mantı yapımı;

Hamur için olan tüm malzemeleri bir kapta yoğurun. Yaptığınız hamuru 4-5 dakika dinlendirin. Hamuru 2 bezeye bölün. Hamuru ince açın ve küçük kareler olacak şekilde kesin.

İç harç için kıyma, rende soğan, kuru reyhan, tuz ve karabiberi yoğurun.

Kestiğiniz hamurların içerisine iç harcı doldurup mantı şeklinde kapatın.

Derin bir tencereye 10 su bardağı suyu ve tuzu koyup, kaynatın. Hazırladığınız mantıları kaynayan suya atıp 7 – 8 dakika haşlayın.

Yoğurt sos için; sarımsağı ezin ve yoğurtla karıştırın.

Domates sos için; bir sos tenceresinde salça, tereyağı ve zeytinyağını karıştırın. Kuru reyhan ekleyip, kenara alın.

Mantıları servis tabağına alın üzerine yoğurt sos, en üstüne de domates sos koyarak servis edin.

İÇLİ KÖFTE TARİFİ

çli köfte yapılması oldukça meşakkatli ancak yemesi son derece lezzetli olan en geleneksel lezzetlerimizden biridir. Türkiye'nin her yerinde kendine has tariflerle sofralara konuk olan içli köftenin hem kızartması hem de haşlaması mevcut. İç harcı genellikle kıymadan yapılıyor olsa da biz bugün sizin için bunu biraz değiştirip patates de katıyoruz. İşte tadı damağınıza kalacak kolay içli köfte malzemeleri ve yapılışı…

İçli köfte malzemeleri

-2 bardak köftelik bulgur
-3 patates
-2 kaşık un
-1 yumurta
-Tuz
-Karabiber

İç harcı için

-½ kg kıyma
-2 tane kuru soğan
-3 kaşık zeytinyağı
-Tuz
-Karabiber

İçli köfte yapılışı

Öncelikle patatesleri haşlayın ve püre haline getirin. Ardından derin bir kabın içinde bulguru ve 2 bardak kaynar suyu karıştırın. Yaklaşık 10 dakika bekleyin.

Daha sonra şişen bulguru püre haline getirmiş olduğunuz patateslerle karıştırın. Üzerine yumurta, un ve baharatlarını ekleyin. İyice yoğurun.
İç harcını hazırlamak için soğanları rendeleyin. Zeytinyağı ile birlikte kavurun ve üzerine kıymayı ekleyin. En son baharatlarını atın biraz daha piştikten sonra altını kapatın ve soğumaya bırakın.

Köftenin hamurundan elinize bir parça alın ve elinizi ıslatarak çukur bir şekil verin. Daha sonra iç harçtan içine biraz koyup yine elinizi ıslatarak üzerini yuvarlayıp kapatın.

Derin bir tencereye su ve tuzu koyun. Su kaynayınca içli köfteleri içine atın. Köfteler suyun üzerine çıktıktan 4 dakika sonra alın. Tereyağlı sos hazırlayarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

KAZANDİBİ TARİFİ

Kolay kazandibi malzemeleri

-6 bardak süt
-3 kaşık pirinç unu
-3 kaşık mısır nişastası
-1 bardak toz şeker
-1 kaşık tereyağı
-4 kaşık pudra şekeri
-1 çay kaşığı tarçın

Kolay kazandibi tarifi

Öncelikle sütü, şekeri, pirinç ununu ve mısır nişastasını derin bir tencereye alın ve çırpma teli ile karıştırarak kıvam alana kadar pişirin. Daha sonra tereyağını ekleyin ve eriyene kadar karıştırın.
Önceden yağladığınız fırın tesisinin üzerine 4 kaşık pudra şekerini ve 1 kaşık tarçını serpin. Üzerine muhallebiden 2 kepçe dökün ve her yerinde eşit dağılmasını sağlayın.
Ardından tepsiyi ocakta çevire çevire karışımın yanmasını sağlayın. Sürekli çeviriyor olmanız önemli, eşit şekilde yanmalı. Yakma işlemi bitince üzerine kalan muhallebiyi dökün ve spatula ile rulo yapın. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.


HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN