İHH Siirt Derneği yaptığı faaliyetleri açıkladı!

Siirt'te birçok vatandaşın umut kapısı olan İHH, ramazan ayında yapılan yardımların listesini açıkladı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

İHH Siirt Dernedğinden yapılan yazılı açıklamada, “Siirt İHH olarak bu sene “Ramazan Kardeşliğe Çağrı” sloganı ile Ramazan çalışmalarımızı gerçekleştirdik.” Denildi.

Yapılan açıklamada, “Kıymetli bağışçılarımızın desteğiyle desteğiyle Türkiye ile birlikte 43 ülkede 136.000’den fazla yetim çocuğa her ay eğitim sağlık barınma gıda gibi konularda destek veriyoruz .  Her yıl 1 milyondan fazla yetime dönemsel yardım ulaştırıyoruz. İlimizde de bu şekilde yetimleri olan 120 ailemize düzenli olarak destek sağlıyoruz.” İfadlerine yer verildi.

İHH’nın ramazan ayında Siirt’te yaptığı yardımlara ilişkinde yapılan açıklamada şu ifadeere yer verildi:

“15 Ramazan Dünya yetimler Günü’nde ailelerimizi misafir ettik 300 kişiye iftar verdik. Bu çocuklarımıza yönelik etkinlikler düzenleyip iftarımızı beraber açtık.Yine ilimizdeki yetim ve ihtiyaç sahiplerine destek olmak amacıyla 500 kişiye iftar verdik.

Hiçbir çocuk bayrama mahzun girmesin diye her bayram destek olduğumuz gibi bu bayram da çocuklarımız bayramın bütün neşesini doyasıya yaşamaları için  500 çocuğumuza bayramlık hediye ettik.

Mavi Marmara şehidimiz İbrahim BİLGEN abi adına bildiğiniz gibi ilimizde her yıl iftar veriyorduk. Bu yıl yine desteginizle şehit İbrahim Bilgin adına  Gazze’de 2400 kişiye iftar verdik.Tabi savaş ortamında bunu yapmak çok zor oldu.Bu iftar için çok uğraştık ve sonunda bu iftarı yapabildik elhamdulillah.

Çocuklarımıza oruç alışkanlığını kazandırmak amacıyla 200 çocuğumuza tekne orucu etkinliği düzenledik.

Bizde kayıtları bulunan daha önce tespit ettiğimiz ihtiyaç sahibi 100 ailemize gıda kumanyası, 500 ailemize 800 TL lik alışveriş kardı teslim ettik. Yine ihtiyaç sahiplerine 806 000TL zekat dağıtımı yaptık. 90. bin TL değerinde fitreyi ihtiyaç sahiplerine teslim ettik. Kanayan yaramız Gazze ‘ye 1.100.000 TL değerinde ayni ve nakdi bağışı ulaştırdık.

İHH olarak dünya çapında Gazze’ye yardım ulaştıran kuruluşlar arasında hamdolsun üçüncü sıradayız . Gazze‘deki ablukayı kırmak ve dünyanın Sessizliğine karşı vicdanları harekete geçirmek üzere 12 farklı ülkeden sivil toplum kuruluşlarının girişimi ile 5500 ton insani yardım malzemesi ve çeşitli ülkelerden aktivistleri taşıyan gemilerle özgürlük filosu olarak “Rotamız Gazze Yükümüz İyilik” sloganıyla yine Akdeniz’e açılıyoruz .

Daha fazla yardım ulaştırmak için yine destek talep ediyoruz.

Yetim ve ihtiyaç sahiplerine verilen destekten dolayı halkımıza çok teşekkür ediyoruz.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN