Kilo vermenize yardımcı 10 yiyecek

Metabolizmayı hızlandıran ve tok tutan yiyeceklere yönelip sağlıksız yiyeceklere veda ederek hem cebi hem vücudu korumak mümkün.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Yemeğin üzerine yenen sağlıksız tatlılar, akşam televizyon karşısında atıştırırız diye alınan yağlı yiyecekler… Bunlar hem gereksiz harcatarak cebe zarar veriyor hem de kilo yapıyor. Yaza yaklaşırken, yaz aylarında yenerek kilo vermeyi destekleyen yiyeceklere yönelebiliriz…

Yoğurt

Yazın hem serinletici hem de kilo vermeye yardımcı bir yiyecek ararsanız, yoğurt mükemmel bir tercih olur. Özellikle göbek yağlarını yakıcı olduğu söylenen yoğurt, uzun süreli tokluğun da anahtarı.

Çiğ sebzeler

Çiğ kabak, havuç, salatalık, biber, domates gibi sebzeler diyetinizi destekler. Hem doyurucudur hem de hafiftir. İsterseniz yoğurtla da yiyebilirisiniz.

Ispanak

Bir kap ıspanak sadece 7 kaloridir ve açlığı bastırma konusunda çok etkilidir.

Kiraz

Düşük glisemik indeksli olması nedeniyle kana daha geç karışır ve kilo vermeye yardımcı olur. İdrar söktürücü özelliğiyle de bilinir.

Karpuz

Bol su içermesiyle selülitlerle savaşır, bağırsak hareketlerini düzenleyerek kabızlığı önler. Ancak, şeker de içerdiği için kararında tüketmek gerekir.

Böğürtlen

Böğürtlen hem düşük kalorilidir hem de tok tutar. Yazın ara öğünlerde iyi bir seçenektir.

Yaban mersini

Büyük oranda lif barındırması kilo vermeye yardımcı olur. Aynı zamanda metabolizmayı hızlandırır.

Kayısı

Kayısı da yaban mersini gibi lif oranında zengindir. Bu nedenle kilo vermeye yardımcı olur. Selülitin engellenmesinde rol oynar. Yüksek posa içeriği, kabızlığa karşı etkilidir.

Şeftali

Hem sindirimi kolaylaştırır hem de metabolizmayı hızlandırır. Bu bakımdan kilo vermeye yardımcı olur.

Mango

Yağ yakımını hızlandırdığı için kilo verdiren meyveler arasında yer alır.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN