Kitap Fuarı'nda Onur Çocuklara: Küçük Eller, Büyük Umutlarla Kesti Kurdeleyi

SİİRT'te bu yıl 'Çocuklar Okusun Diye' temasıyla 9'uncusu düzenlenen, kitap fuarı, kapılarını ziyaretçilere açtı. Fuar, 23 Nisan'a kadar ziyaretçilere açık olacak.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla Valilik himayesinde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce bu yıl ‘Çocuklar Okusun Diye’ temasıyla 9’uncusu düzenlenen kitap fuarı, 15 Temmuz Demokrasi Meydanında kurulan alanda düzenlenen törende çocukların açılış kurdelesini kesmesiyle kapılarını ziyaretçilere açtı.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Artı Siirt (@artisiirt)'in paylaştığı bir gönderi

Fuarın açılış törenine Vali Kemal Kızılkaya, İl Emniyet Müdürü Necmettin Öztürk, Siirtli Yazar İhsan Süreya Sırma, Siirt eski milletvekili Yasin Aktay, Kurum müdür ve amirleri, yazarlar, bazı sivil toplum kuruluşlarının başkanları, yayın evleri temsilcileri ve çok sayıda kitapsever katıldı. 

Kitap Fuarı'nda Onur Çocuklara: Küçük Eller, Büyük Umutlarla Kesti Kurdeleyi

17 Nisan – 23 Nisan arasında düzenlenecek fuara 60 yazar ve 66 yayınevi katılacak. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende konuşan Siirtli Profesör yazar İhsan Süreya Sırma, yaptığı konuşmada, gençlere telefonlardan uzak kalmaları konusunda uyarılarda bulundu.

Kitap Fuarı'nda Onur Çocuklara: Küçük Eller, Büyük Umutlarla Kesti Kurdeleyi

Daha sonra söz alan Vali Kemal Kızılkaya, “Cumhuriyetimizin 2. Yüzyılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Valiliğimiz himayelerinde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzün koordinesinde bu yıl 9.’sunu düzenlediğimiz Siirt Kitap fuarı açılış törenine hepiniz hoş geldiniz.

Bölgemizde istikrarlı bir şekilde sürdürülen, en prestijli kitap fuarı olarak da bilinen, “9’uncu Geleneksel Siirt Kitap Fuarı” bugün büyük bir coşku ve heyecan ile kapılarını kitapseverlere buluşturtuyoruz.

Kitap Fuarı'nda Onur Çocuklara: Küçük Eller, Büyük Umutlarla Kesti Kurdeleyi

 Binlerce yıllık tarihi mirasından aldığı ilhamla, Cumhuriyetimizin 100. Yıl kutlamaları kapsamında “Yüzyıllar Boyu Oku” sloganıyla 11 Aralık 2023 tarihinde burada Siirt’te başlattığımız 8’inci kitap fuarımızın yeni bir sloganla yeni bir motosuyla devamını izliyoruz. Şimdi ise 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında “Çocuklar Okusun” diye sloganıyla 9’uncusunu her birlikte idrak edeceğiz.  Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ve gençlerimizin kitaba olan sevgisini artıran bu organizasyon,  ülkemizin yarınları adına hepimize umut vermektedir. Okuyan bir neslin aydınlık yarınları müjdelediği muhakkaktır. Dolayısıyla Siirt Kitap fuarı, şehrimizde yeni yazarların ve şairlerin ortaya çıkmasına da kapı aralayacak bir organizasyondur. Bu vesile ile tüm kitapseverleri 7 gün boyunca devam edecek bu kültür ve edebiyat şölenine davet ediyoruz.” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN