KÖPRÜ SU ALTINDA KALDI BİNLERCE İNSAN MAĞDUR OLDU

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt’te Dergalıp Köprüsünün Sular Altında kalmasıyla yolları uzayan köylüler isyan etti.

https://www.youtube.com/watch?v=dXKkln7a7Ys&feature=youtu.be

Siirt’in Eruh İlçesini merkeze bağlayan Dergalıp köprüsünün sular altında kalması sebebiyle köy yollarının uzadığını belirten köylüler ve köylere ulaşım sağlayan servis şoförleri Artı Siirt Haber Ajansı muhabirine özel açıklamalarda bulundu.

Yolları 2 saat uzayan köylülerin servis ücreti 10 lira artarken, onların ulaşımını sağlayan sürücülerin masrafı ise 100 lira arttı.

Kekliktepe köyünde ikamet eden Metin Güneş adlı vatandaş, bir buçuk saatlik köy yolunun üç saatte çıktığını bu bağlamda birçok vatandaşın mağduriyet yaşadığını belirti.

“Herkes Mağdur”

Uzayan köy yolları ile birlikte servis fiyatlarının da arttığını belirten Güneş, çok. Zaten yollarımız daha önce iyi değildi. Suların basması ile yollarımız daha da kötü oldu yollarımız kapandı. Bir buçuk saatlik yolumuz üç saat oldu. Bu sıkıntı köprünün kapanması ile oldu. Bugün basit bir kar yağdı, öğretmenler okula gelemediği için öğrenciler okula gidemedi. Yollar zaten dar, şarampoller yüksek, en ufak bir kar yağışında büyük risk doğuyor. Eruh’taki vatandaşlar Şırnak’a gidebilir ama Mışar Vadisindeki köylüler Siirt’te gelmek zorunda. Siirt’te aileleri var, işleri var Eruh’a gidecek iş değil yani. Köy dolmuşları da mağdur 3 kişi ile gediyor 3 kişi ile gidiyor.  Önceden 15 liraydı yol parası şimdi 25 lira olmuş. Bu durum ne yolcuyu kurtarıyor nede şoförü kurtarıyor bu konuda iki tarafta çok mağdur. ” şeklinde konuştu.

“Hastalar Bu Yolda Ölür”

Olası bir hastalık durumunda hastanın merkeze gelene kadar büyük mağduriyet yaşanacağını söyleyen Güneş, “Hastalar konusunda da bir kadın doğum acısı çeken kadın, buraya gelene kadar ölür zaten. Üç saatlik yolu nasıl çekecek o insan. Kışın zaten o dağlık alanlardan gelemezsin kaza riski çok fazla.” dedi.

“Herhangi Bir Çalışma Yok”

Eski yollarının su altında kaldığı belirten ve yeni yol çalışmasının olmadığını ifade eden Güneş, ”Hiçbir çalışma yok.  Yeni bir köprü yapılsın, var olan yollar genişletilsin ki vatandaş merkeze rahat bir ulaşım sağlasın. Eğitim şuan ki durumda yapılamıyorsa kışın daha çetin geçtiği vakitlerde nasıl yapılacak.” değerlendirmesinde bulundu.

Dağdöşü köyünde Serviş şoförlüğü yaptığını belirten Ali Sarın, köylere varış süresinin uzamasından dolayı vatandaşın merkeze gelmek istemediğini belirti.

Kar yağışından dolayı kapanan köy yolunda öğretmenleri Siirt merkeze bıraktığını söyleyen Sarın, Dağdöşü Köyü servisçisiyim. Yolumuz kalmadı çok mağduruz. Bugün bile köy yolu ulaşıma kapandığı için öğretmenleri Siirt merkeze bıraktım. Okula dahi gidemediler. Bu halde çok mağduruz.  Hafif bir kar yağdı Eruh ile Dikboğaz köyü arasında herkes yolda kaldı. Botan köprüsü su altında kalmadan önce bir buçuk saatte gidebiliyorduk şimdi ise üç saatte ancak gidebiliyoruz. Mutlaka bir köprü yapılması lazım.” İfadelerini kullandı.

“Vatandaş İsyan Ediyor”

Mesafesi uzayan köy yollarında, vatandaşların isyan ettiğini belirten Sarın konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Vatandaşlar artık isyan ediyor. Siirt’te gelmek istemiyorlar. Ben bile o yoldan gelmek istemiyorum. 75 kilometrelik yol ama yol uzunluğu üç saat bu anlamda o yolu gitmek istemiyorum. Diyarbakır daha uzak ben Diyarbakır yolunu giderim ama bu köy yolunu gitmek istemiyorum.  150 lira mazot yakarken şuan 250 lira mazot yakıyorum ister istemez bu fiyat farkını vatandaşa yansıtmak zorundayım. Ama vatandaşta da para yok.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN