Koronavirüs İnsanları Öldürürken, Hava Kirliliğini de Azalttı!

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Koronavirüsünün vurduğu Avrupa’da ise ilginç bir durum ortaya çıktı. Uzaydan alınan görüntülerde korona salgının artmasıyla, hava kirliliğinin de azalma görüldü.

Koronavirüsünden dünya genelinde 24 binden fazla insan hayatını kaybederken, pozitif vaka sayısının da 534 bine ulaştığı belirtildi.

Korona virüsünün vurduğu Avrupa'da ise ilginç bir durum ortaya çıktı. Uzaydan alınan görüntülerde korona salgının artmasıyla, hava kirliliğinin de azaldığı görüldü.

Avrupa Uzay Ajansı'nın (ESA) yayınladığı görüntüler ise, karantinayla gelen değişikliği en net bir şekilde gösterdi. Avrupa genelinde hava kirliliği, koronavirüs (Covid-19) önlemleri nedeniyle azaldı.

Özellikle fosil yakıtlardan kaynaklanan nitrojen dioksit gazının salımı Mart'ta bir önceki yıla kıyasla ciddi oranda düştü.

Hollanda Kraliyet Meteoroloji Enstitüsü'nün çalışmasında uydulardan elde edilen veriler kullandı.

Kraliyet Enstitüsü, hava durumundan etkilenmemeleri için onar günlük dönemleri karşılaştırdı. Araştırmada İspanya, Fransa ve İtalya gibi ülkeler mercek altına alındı.

Dünyanın dört bir yanında ise, günlük yaşamda tıklım tıklım dolu olan meydanlar ise, caddeler, sokaklar, parklar ve sahiller bomboş. Uluslararası haber ajansları, neredeyse tüm ülkelerden ıssız kareler servis ediyor.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN