Koronavirüs Ne Zaman Bitecek? Nobel Ödüllü Biyofizikçi Tarih Verdi

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Dünyaca ünlü İsrail asıllı ABD'li biyofizikçi Michael Levitt, kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgını ile ilgili sevindiren bir açıklama yaptı. Levitt, Çin'deki enfeksiyon sayılarının azalmasının "salgının sonunun yaklaştığına" işaret ettiğini belirterek, "Virüs Çin'de muhtemelen Mart'ın sonunda kaybolacak" dedi.

İsrail asıllı ABD'li biyofizikçi Michael Levitt, küresel çapta sağlık krizine yol açan korona salgını için umut veren açıklamalar yaptı.

Nobel Ödüllü biyofizikçi Çin'deki enfeksiyon sayılarının azalmasının, "pandeminin sonunun yaklaştığına" işaret ettiğini belirtti.

Independent Türkçe'nin Jerusalem Post'tan aktardığı habere göre Levitt, koronavirüs salgının Çin'de yavaşladığını ve insanların çoğunluğu için bir tehdit oluşturmayacağını öne sürdü.

Michael Levitt, 2013 Nobel Kimya Ödülü'ne layık görülen üç bilim insanından biriydi. Araştırmacılar "karmaşık kimyasal sistemler için çok ölçekli modellerin geliştirilmesi" konusunda çalışıyordu. Her ne kadar uzmanlık alanı epidemiyoloji olmasa da, Levitt şubatta virüsün yayılmasının yavaşlayacağını doğru biçimde tahmin ederek, tecritten etkilenenlere umut vermişti.

Ancak Levitt basit bir tahminde bulunmak yerine Calcalist'te yayımlanan röportajda yaptığı karmaşık hesaplamaları anlatmıştı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN