Koronayı Atlatan Siirt Sağlık Müdüründen Önemli Açıklamalar

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt İl Sağlık Müdürü Dr. Erol Emre Ömür, yakalandığı koronavirüs salgınının ardından iyileşti ve tekrar görevine başladı.

Dr. Ömür, hastalığı süresince gösterilen yakın ilgiye teşekkür etti ve hastalık konusunda bir kez daha vatandaşları uyardı.

Ülkemizin sağlık sisteminin ulaştığı göğüs kabartıcı nokta ve ilimizde korona salgınına karşı yürütülen mücadele halkında da bilgi veren Dr. Ömür, bu sistemin mimarı olan Cumhurbaşkanı ile emekleri geçen Sağlık Bakanı Koca'ya teşekkür etti.

Beş günlük tedavi ve karantina sürecinin ardından iki kez yaptırdığı testlerin negatif çıktığını ve sağlığına kavuştuğunu belirten Dr. Ömür, “Temennimiz millet olarak bir an önce bu hastalıktan kurtulmaktır. Bunu yapabilmek için de hepimizin öncelikle Sağlık Bakanlığının yaptığı uyarılara mutlaka dikkatle uyması gerekiyor. Özelikle 14 kuralına çok çok dikkat etmeliyiz. Mübarek Ramazan ayına başladık. Bu ayda mukabeleyi takip etme ve türbeleri ziyaret etme dahil birçok dini ve sosyal faaliyetten mahrum kalacağız. Ancak bunu sağlığımızı korumak için yapacağız. 20 yaş altı gençlerimiz ve 65 yaş üstü büyüklerimiz bir aydan bu yana evdeler. Onlara sabırları için teşekkür ediyorum. Biraz daha sabretsinler, inşallah en kısa zamanda ülke olarak bu musibetten kurtulduğumuzda yine yakınlaşma ve kucaklaşma dönemine gireceğiz. Ülke olarak koronavirüs mücadelesinde çok çok iyi durumda olduğumuzu söyleyebilirim. Nitekim Dünya Sağlık Örgütünün açıklamalarında Türkiye’nin çalışmalarının önemi ortaya kondu ve övgü ile bahsedildi. Bizler Ülke ve Siirt olarak gerek teşhis gerek tedavi açısından çok iyi durumdayız. Erken teşhis ve erken tedavi ederek vatandaşlarımızı yaşama döndürüyoruz.” dedi.

Sağlıkta bu aşamaya gelmemizde katkıları olan Cumhurbaşkanı, Sağlık Bakanı, Vali ve Milletvekillerine müteşekkir olduğunu belirten Dr. Ömür, şöyle devam etti; “Ülke olarak da Siirt olarak da sağlık alanında çok iyi durumdayız. Tanı konusunda bir eksiğimiz yok, tedavi konusunda bir ihtiyacımız yok. Siirt’te yatak ve yoğun bakım konusunda da bir sorunumuz olmadı.”

Vakalar Durağanlaştı

Siirt’teki vakalarda son günlerde bir durağanlaşma olduğunu belirten Dr. Ömür, “Son günlerde vaka sayımızda bir durağanlaşma görülüyor. Ancak bu bizi kesinlikle bir rehavete sürüklemesin. Vatandaşlarımız lütfen Sağlık Bakanlığının uyarılarına titizlikle uysunlar.” dedi.

Dr. Ömür, açıklamasının son bölümünde hastalığı süresince kendisini arayarak geçmiş olsun dileklerini ileten ve dualarından eksik etmeyen vatandaşlara, bürokratlara, siyasilere ve sivil toplum örgütü temsilcilerine teşekkür etti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN