Köy Okullarına Yardım Ettiler

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Artı Siirt Haber Ajansı / Akif Özalp

Siirt’te Erdal Kayran’ın kurduğu ve öncülük ettiği “Kitapyardımprojesi56” sosyal yardımlaşma projesi ile köy okulu çocuklarına yardım eli uzatıldı.

Proje kapsamında Siirt’in Şirvan ilçesine bağlı Elmadalı köyünde bulunan ilk ve ortaokulu öğrencilerine giyim ve kırtasiye hediyesinde bulunuldu.
“Köy Okullarına Umut Olalım” sloganı ile yaklaşık 70 öğrenciye giyim ve kırtasiye yardımında bulunduklarını dile getiren Kayran, internet üzerinden gelen istekleri sosyal medyada paylaştığını ve bu doğrultuda hareket ettiğini ifade etti.

Kayran sözlerine şu şekilde devam etti:
“Köy okullarına umut olalım sosyal yardımlaşma projesinde tamamen gönüllü olarak yaptığımız bir çalışma. “kitapyardimprojesi56” grubun temel amacı Siirt çevresinde bulunan köy okullarına kütüphane yapmak ve kırtasiye yardımında bulunmak. Aynı zamanda yardıma muhtaç öğrencilerin mont, ayakkabı ihtiyaçlarını da karşılıyoruz. Bu hafta Şirvan ilçesinin Elmadalı ilk ve ortaokulu öğrencileri için bir sosyal sorumluluk projesi ürettik. Sosyal sorumluluk projemiz her hafta devam etmekte tek amacımız köy okullarının eksiklerini gidermek ve yardıma ihtiyacı olan öğrencilerimize yardım etmek.”

"Sosyal Medya Üzerinden Bizlere Yardım Geliyor"

İhtiyacı olan okulların kendilerine haber vermesi üzerine İnternet üzerinden bir kampanya başlattıklarını dile getiren Kayran, “Sosyal medya üzerinden bana gelen ihtiyaç listesini sosyal medya hesaplarımız üzerinden paylaşıyoruz. Bu doğrultuda yardım etmek isteyen hayırsever vatandaşlarımız bizimle iletişime geçiyorlar bizlerde gerekli ihtiyaç listesini kendilerine sunuyoruz ve onlar aldıkları ihtiyaç listesini bize ulaştırıp bizlerde gerekli dağıtımları iyi bir araştırma ile tüm köy okullarına ulaştırmaya çalışıyoruz. Bunun yanında Siirtli değerli abi ve ablalarımızdan da bu desteğin artmasını isterim el ele vererek daha çok çocuğu mutlu edebileceğimizi duyurmak istiyorum haydi “köy okullarına umut” olmaya var mısın sen de.” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN